Ennakko: Ilves matkaa maajoukkuetauon jälkeen ONS:n vieraaksi

Tähän tyyliin juhlitutti toukokuun ONS-kotiottelussa. Mitenkä käy syyskuun vierasottelussa Oulussa? Kuva: Joope Erkkilä.

Haastajasarja on nyt kolmen pelatun kierroksen myötä puolivälissä. Ilves matkustaa lauantaina sarjan neljännellä kierroksella Ouluun, ONS:n vieraaksi. Ottelu alkaa Heinäpään jalkapallohallissa kello 14.

Keltavihreät johtavat tällä haavaa Haastajasarjaa 24. pisteellä. PK-35:llä pisteitä on kasassa 18, TPS:llä 17 ja ONS:llä 6. Haastajasarjan toiseksi viimeiseksi jäänyt joukkue karsii liigapaikastaan Ykkösen ylemmän loppusarjan toiseksi sijoittuneen joukkueen kanssa. Tuo joukkue näyttää tällä hetkellä olevan todella vahvasti Pallokerho Keski-Uusimaa.

Maajoukkuetauko toi ansaittua huilia kaikille Haastajasarjan joukkueille, vaikka myös Ilveksestäkin nähtiin edustusta sinivalkoisissa väreissä. Helmi Perkaus, Matilda Sarlin ja Elli Mäkipelkola olivat U19-tyttöjen matkassa Eerikkilässä, kun Pikkuhelmarit kaatoi tuplamaaottelun molemmissa osissa Sveitsin.

 

ONS

Oululaiset saivat ennen maajoukkuetaukoa pelatulla kierroksella maalihanansa auki ihan huolella, kun joukkue kaatoi Turun Yläkentällä Tepsin maalein 0-3. Sara Sievistö maalasi oululaisille kahdesti, Sanni Kouvan osuessa maalien välissä kerran. Sievistö kasvatti maalimääränsä jo hienosti kahdeksaan, Kouvalle osuma oli liigakauden sekä liigauran ensimmäinen.

ONS:n putoaminen ensi kaudeksi Ykköseen varmistui syyskuun alun 0-4 kotitappiolla PK-35:lle, joten joukkue pelaa loppukauden otteluissaan enää kunniasta. Putoamisen varmistuminen ei ole punapaitojen esityksissä näkynyt ainakaan negatiivisessa mielessä.

Oululaisten paikan ensi kauden Kansallisessa Liigassa ottaa Ykkösen mestaruuden näytöstyyliin varmistanut Jyväskylän Pallokerho.

 

Nellin naulaukset

Ilveksen maalivahti Nelli Hautamäki on päässyt kohtaamaan lauantaisen vastuksen myös tällä kaudella. ”Nele” hyppäsi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa tolppien väliin vartin kohdalla, kun Ilves kaatoi ONS:n Oulussa maalein 1-5, edeten seuraavalle rundille. Nelli pääsi kommentoimaan tulevan lauantain ONS-koitosta ja sai myös sanoa äärimmäisen painavan sanansa liittyen todella paljon puhuttaneeseen keilauskiistaan.

Miten hyödynsit maajoukkuetauon, saitko levättyä ja ladattua akkuja?

”Oli pientä taukoa futiksesta ja peleistä, joten otin aika rennosti ja lepäsin hyvin seuraavaa treeniviikkoa varten.”

Minkälaisella asenteella joukkue on lähdössä Haastajasarjan kolmeen viimeiseen peliin?

”Hyvällä asenteella ja lähdetään tietenkin hakemaan jokaisesta pelistä kolmea pistettä.”

Onko Oulussa käyty riittävän monesti tämän kauden aikana vai vieläkö jaksaisit lähteä vaikkapa pari kertaa?

”Kyllä tässä kauden aikana ollaan jo käyty pari kertaa Oulussa, mutta ei se ainakaan ole haitannut omalla kohdalla.”

Pelasit juuri Oulussa kesäkuussa 75 minuuttia Suomen Cupia, millaisia muistoja jäi?

”Peli on jäänyt kyllä mieleen, koska en ole maalivahtina montaa kertaa mennyt kesken pelin kentälle. Onhan siinä tietyt vaikeudet päästä peliin mukaan, mutta nopeasti se siitä lähti rullaamaan. Kokonaisuudessaan peli oli meiltä hyvä ja pystyttiin olemaan tehokkaita.”

Saat nyt viimeisen sanan paljon puhuttuun keilausgateen: kumpi on kovempi keilaaja sinun ja Roosan väliltä, voidaanko nähdä kauden päätteeksi teidän 1vs1 keilauskisa?

”En ole nähnyt Roosan tuloksia sen tarkemmin, joten mahdollisesti siellä voi olla pientä lapinlisää. Mutta omasta mielestä aika tasoissa mennään, joten kai se 1vs1 kisalla pitäisi selvittää.”

 

Toivottavasti tämä nähdään, nyt hereillä joukkueenjohtaja Leena Työläjärvi ja kumppanit!

ONS:n ja Ilveksen välistä matsia voi lauantaina seurata tietenkin Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4396316. Ruudun lähetys alkaa kymmenisen minuuttia ennen ottelun alkua.

Ilveksen Haastajasarjan viimeinen kotiottelu on edessä ensi viikon lauantaina, 7. lokakuuta. PK-35 saapuu tuolloin Kaupin urheilupuistoon kello 19 alkavaan otteluun.