Ennakko: Ilves matkaa lauantaina PK-35:n vieraaksi – takana kaksi tasapeliä

Ilves on pelannut kolme kotiottelua perätysten. Viikonloppuna matka käy Helsinkiin PK-35:n vieraaksi. Kuva: Joope Erkkilä.

Helsinkiläiset ja tamperelaiset molemmat hakevat kauden kolmannesta keskinäisestään avausvoittoa. Pisteet on tasattu kahteen otteeseen, miten käy lauantaina Helsingin Pihlajamäessä?

Keltavihreillä on ollut viime aikoina luksusta, kun joukkue pelasi kolme kotiottelua putkeen. Runkosarjan päätöksen lisäksi kaksi Haastajasarjan ensimmäistä ottelua osuivat Kaupin urheilupuistoon.

Lauantaina Ilves matkaa pääkaupunkiin TPS-tasapeli allaan, emäntäjoukkue PK-35 pääsee kotiotteluun voitto taskussaan. Helsinkiläiset pomppasivat sarjataulukossa yhden sijan ylemmäs, kun joukkue kaatoi viime viikonloppuna ONS:n maalein 4-0.

Lopputulos varmisti samalla sen, että Oulussa pelataan ensi kaudella Ykköstä. Haastajasarjassa on näin ollen jännitettävää enää kolmen ylimmän paikan suhteen, kun kaksi joukkueista selviää kaudesta 2023 kuivin jaloin ja yksi joutuu karsimaan liigapaikasta Ykkösen toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

 

Pallokerho-35

PK-35 on voittanut edellisestä kolmesta pelistään kaksi ja pelannut kerran tasan. Molemmat voitot irtosivat ONS:stä. Ennen viime kierroksen voittoa oululaisista, PK-35:n edellisessä neljässä pelissä maalit olivat harvassa, ainoa kahden maalin peli kyseisen jakson aikana oli Pallokerhojen välinen 1-1 tasapeli 19. elokuuta.

Helsinkiläisten ja tamperelaisten kauden kaksi aiempaa kohtaamista on noudattanut samaa kaavaa siinä määrin, että molemmissa otteluissa kotijoukkue on siirtynyt johtoon ensimmäisellä jaksolla ja vierasjoukkue on kirinyt tasoihin toisella.

Kauden ensimmäisessä pelissä kiriin riitti yksi maali, kun Hertta Laurinkoski tasoitti tilanteen 80. minuutilla. Ilveksen tämän kauden toiseksi paras maalintekijä Tuuli Viinikka oli vienyt kotijoukkueen johtoon 26. peliminuutilla. Tuloksena siis 1-1 tasapeli.

Ensimmäinen päivä heinäkuuta pelatussa PK-35:n kotiottelussa, punamustat olivat todennäköisesti ensimmäisen jakson jälkeen melko varmoja täydestä pistepotista, kun Ada Lindrothin, Pia Tavin kaksi osumaa ja Steffi Hassisen maali siivittivät kotijoukkueen 4-0 taukojohtoon.

Ilves kiri viimeisen 12. minuutin aikana tasoihin. Kiri lähti käyntiin Pallokerhon omalla maalilla ja sitä jatkoi kippari Anna Olmala huimalla soolo-osumalla, viitisen minuuttia avausosumasta. Nuoret hurjat, Elli Mäkipelkola ja Matilda Sarlin toivat liigauransa ensimmäisillä maaleilla keltavihreät tasoihin. Ellin hieno vasurin laukaus toi Ilveksen maalin päähän 89. minuutilla ja ”Matu” tasoitti lukemat toisella lisäajan minuutilla, aivan maalin edestä.

Tuon heinäkuun alun ottelun huippuhetket kannattaa käydä ihan mielenkiinnosta vilkuilemassa Ruudusta.

Helsinkiläisjoukkueen paras maalintekijä tällä kaudella on ollut hyökkääjä Tavi. Kolme maalia on iskenyt Laurinkoski ja kaksi maalia puolestaan Lindroth, Hassinen sekä joukkueen kapteeni Minea Lassas. Ex-ilvekset Jenni Kantanen ja Aino Varkoi ovat molemmat maalanneet punamustille liigapeleissä kertaalleen.

 

Karppisen karjahdukset

Ilves-maalivahti Roosa Karppisen tilastoista löytyy tältä kaudelta 11 liigapeliä ja yksi nollapeli. Roosa oli maalissa myös edellisen kierroksen kotiottelussa. Maalivahti antoi kommenttinsa PK-35 vierailua varten.

Jäitte tasapeliin kotona Tepsiä vastaan. Miten paljon kahden maalin johdon menettäminen sapetti henkilökohtaisesti ja joukkuetta?

”Kahden maalin johtoaseman menettäminen harmitti varmasti kaikkia, emmekä harmillisesti saaneet tarvittavaa maalia voittoon, mutta saimme kuitenkin pidettyä tilanteen tasapisteissä.”

Puolustuslinjan pelaajien vaihtuvuus on ollut melko suurta tällä kaudella. Onko se haastavaa veskarille, kun pelaajat linjassa vaihtuu usein vai onko sillä väliä?

”En itse nää sitä mitenkään haasteena, enemminkin vahvuutena, että voimme kierrättää pelaajia pelistä toiseen.”

PK-35:tä vastaan olette pelanneet tällä kaudella kaksi tasapeliä, kotona 1-1 ja vieraissa hurlumhei-ottelun 4-4. Jaetaanko pisteet taas viikonloppuna?

”Lähdemme hakemaan kolmea pistettä viikonlopun ottelusta hyvällä ja tasaisella pelillä.”

Bonuksena paljon puhuttu keilausgate: Pipsa epäili viime otteluennakossa, että joukkueen kovin keilaaja on joko sinä tai ”Nele”. Onko se näin vai onko kovin joku muu?

”Keilahallilla taisi selvitä joku muu meitä kovempi keilaaja, mutta hyvinä kakkosina tullaan. Neleä olen itse kierroksen ja täyskaadon verran kuitenkin vielä edellä.”

 

Kumpi on edellä lauantaina 90. minuutin jälkeen, PK-35 vaiko Ilves?

Ottelu joukkueiden välillä alkaa Pihlajamäessä, Algeco Areenalla kello 17:30. Ruudun lähetys alkaa kymmenen minuuttia aiemmin: https://www.ruutu.fi/stream/4396370.

Lippuja Helsingin vierasotteluun pystyy ostamaan ennakkoon Tiketin kautta.