Yli sadan pääsarjaottelun Eini Vesaniemi lopettaa – kiitos kaikista vuosista, Eini!

Viime kaudella 100 pääsarjaottelua täyteen saanut laitapelaaja Eini Vesaniemi lopettaa jalkapallon huipputasolla. Einin lopettamispäätöksen myötä joukkueesta lähtee paljon kokemusta, sillä hän ehti pelaamaan keltavihreiden väreissä muun muassa 119 pääsarjaottelua.

Ilves Futis-Liigassa Härmälässä jalkapallon pelaamisen aloittanut Eini debytoi edustusjoukkueessa kaudella 2013 Ykkösen ottelussa VIFK:ta vastaan. Otteluita toisella sarjatasolla kertyi yhteensä 23 kappaletta. Pääsarjadebyyttinsä Eini pääsi tekemään kauden 2015 avausottelussa Pallokissoja vastaan.

Huipputasolla ja keltavihreissä väreissä Einin voi toki nähdä edelleen! Einiin saattaa törmätä muun muassa Kauppi Sports Centerissä, sillä hän on vahvistanut Naisten Futsal-Liigassa pelaavaa Ilves Futsalin edustusjoukkuetta tällä kaudella.

Minkälaiset fiilikset on nyt kun olet tehnyt päätöksesi?

”Pääasiallisesti on ollut haikeat, mutta helpottuneet fiilikset.”

Oliko päätös pitkän pohdinnan tulos? Saitko kauden jälkeen mietittyä asioita rauhassa?

”Päätös alkoi aika lailla muotoutua siinä viime loppukesän ja syksyn mittaan. Palattuani pelaamaan kaudelle 2020 tavoitteenani oli saavuttaa joukkueessa runkopelaajan rooli ja pelata vapautuneemmin kokemuksenikin turvin. Koin, että en ollut saanut vielä riittävästi todellisesta osaamisestani irti.

Viime kaudella saavutin tämän tavoitteen, enkä uutta riittävän motivoivaa tavoitetta enää mieleeni saanut muodostettua. Pelkkä pelaamisesta tykkääminen ei tuntunut enää riittävältä perusteelta joukkueen vaativaan arkeen sitoutumiseksi.”

Sait viime kaudella hienot 100 pääsarjaottelua täyteen. Minkälaisia tuntemuksia sinulle yleisesti jäi viimeiseksi jääneestä kaudesta?

”Viime kausi oli varmastikin pelillisesti oma paras kauteni. Olen aina ollut semmoinen aika kova suorittaja, ja minulle oli hirmu tärkeää pelirentouden ja itseluottamuksen kannalta, että koin valmentajan luottavan minuun. Tämä toteutuikin Anssin (Ylinen) päävalmentajakauden aikana, minkä uskon tasaisten peliesitysteni taustalla paljon vaikuttaneenkin.”

Mikä jäi sinulle kaikkein parhaaksi muistoksi jalkapallon parista?

”Yksittäistä muistoa on kyllä hankala nimetä. Parhaimmat muistot löytyy varmaan Maiju Ruotsalaisen päävalmentajuusajoilta 2014-2015. Tuolloin sain itse reenata täysillä ilman suurempia opinto- tai työvelvoitteita, noustiin liigaan, pelattiin pelejä peltojen keskellä Pohjanmaalla ja liigassakin saavutettiin heti menestystä työnteon ja huikean joukkuedynamiikan siivittämänä.”

Olet tosiaan esiintynyt tällä kaudella jälleen Ilves Futsalin riveissä. Siirrytkö ”täysipäiväisesti” jalkapallon parista futsaliin vai jatkuuko futis vielä jossain muodossa?

”Kyllä näin on. Viime vuosina olen satunnaisia kausia ollut enemmän ja vähemmän Ilves FS:n mukana pelaamassa futsalia. Tarkoitus olisi nyt pääasiallisesti keskittyä futsaliin, mutta voi olla, että kesällä jonnekin lyöttäydyn vielä harrastemielessä futistakin pelaamaan.”

Haluatko vielä lähettää jotain terveisiä joukkueelle ja/tai kannattajille?

”Hirmusti tsemppiä koko joukkueelle tulevaan. Uskon todella, että jo tulevalla kaudella on hyvät mahdollisuudet menestyä ja lunastaa sitä potentiaalia, mitä teissä on.

Nöyrä kiitos kaikille minua vuosien varrella ja vuodesta toiseen kannustaneille!”

Eini on ansioituneesti yhdistänyt opiskelun ja huippu-urheilun, sillä hän opiskelee parhaillaan lääkäriksi ja valmistuukin keväällä. Muun muassa Tamperelainen kirjoitti Einistä jutun keväällä 2021.

Eini saavutti edustusjoukkueen kanssa sarjanousun pääsarjaan, voitti hopeaa kaudella 2015, pelasi yli 100 pääsarjaottelua ja viimeisteli pääsarjapeleissä kahdeksan maalia. Suuri kiitos Einille ja kaikkea hyvää tulevaan!