Nelli Hautamäki sopimukseen edustusjoukkueen kanssa – nuori maalivahti on Ilveksen oma kasvatti!

Ilveksen oma kasvatti, maalivahti Nelli Hautamäki on solminut sopimuksen edustusjoukkueen kanssa! Nellin sopimus on 20. julkistettu pelaajasopimus kaudelle 2022.

Millä mielin olet sopimuksesta edustuksen kanssa?

”Olen hyvillä mielin sopimuksesta ja odotan innolla tulevaa kautta. Valmennus on laadukasta, joukkue on hyvä ja uskon, että pystyn kehittämään itseäni tässä ympäristössä.”

Olet tosiaan Ilveksen kasvatti. Kerrotko omasta pelaajapolustasi?

”Joo, siis aloitin jalkapallon Ilveksessä Takahuhdin kaupunginosajoukkueessa noin kuusivuotiaana. Pelasin siellä kaksi kautta, jonka jälkeen menin Ilveksen junioriedustukseen E-junnuihin ja sitä tietä kuljin B-junnuihin asti.”

Mitkä ovat omat vahvuutesi maalivahtina?

”Mielestäni omia vahvuuksiani ovat ainakin linjan tukeminen sekä pelin ohjaaminen äänellä, koska sen kautta pystyn osallistumaan peliin.”

Pääsit kaudella 2021 penkille ainakin PK-35 vierasottelussa. Minkälainen tunnelma edustusjoukkueessa oli? 

”Oli hienoa päästä mukaan sinne ja nähdä edustusjoukkueen toimintaa. Kyllähän se oli erilaista verrattuna juniorijoukkueeseen, mutta joukkuehenki oli siellä hyvä ja minut otettiin hyvin mukaan.”

Entäpä miltä treenit ovat puolestaan maistuneet edustusjoukkueen kanssa nyt syksyn ja talven aikana?

”Treenit ovat menneet hyvin ja taso on ollut kova. Treenaaminen on ollut laadukasta ja on ollut kiva päästä treenaamaan tämän joukkueen kanssa.”

Pelasit viime kaudella kahdeksan Ykkösen ottelua ja kolme kaudella 2019. Mitä naisten pelit ovat opettaneet?

”Naisten pelit ovat olleet pääosin nopeatempoisia sekä fyysisempiä kuin B-junioripelit ja vaatimustaso on ollut korkeammalla. Virheistä rokotetaan nopeasti, joten on täytynyt ottaa enemmän vastuuta ja pelata huolellisemmin. Mielestäni ne on kehittäneet minua maalivahtina.”

Bonuksena, minkälainen maalivahtivalmentaja Marko Pirilä on?

”’Pirre’ valmensi minua jo viime kaudella ja olen ollut tosi tyytyväinen valmennuksen laatuun. Harjoitukset ovat monipuolisia ja Pirreltä on helppo kysyä mietityttäviä asioita.”

Bonuksen bonuksena, kuka on sinun oma esikuvasi?

”En ole varma, onko minulla nykyään erityisesti esikuvaa, mutta ainakin nuorempana se oli Iker Casillas.”

Ei hassumpi esikuva!

Joukkueen maalivahtivalmentaja Marko Pirilä pääsi tosiaan tekemään Nellin kanssa töitä jo viime kaudella. Marko puolestaan sanoo Nellistä seuraavaa: ”Hienoa saada omista junnuista nostettua myös maalivahti edustuksen rinkiin. Nelli on näyttänyt viime vuonna niin naisten Ykkösen kuin B-tyttöjen peleissä, että on valmis seuraavaan askeleeseen. Potentiaalia löytyy ja nyt on hyvä sekä vaativa ympäristö missä kehittyä.”

Tervetuloa edustusjoukkueeseen, Nelli!