Meri Hämäläinen saapuu Ilvekseen – TPS:stä tullut Meri vahvistaa joukkueen maalivahtiosastoa

Maalivahti Meri Hämäläinen saapuu vahvistamaan entisestään keltavihreiden maalivahtiosastoa! Meri pelasi viime kaudella yhteensä seitsemän ottelua naisten Ykkösessä.

Onnittelut sopimuksesta Ilveksen kanssa! Kerro vielä omin sanoin, että kuka olet ja mistä saavut Ilvekseen?

”Kiitos paljon! Olen Meri Hämäläinen, 19-vuotias maalivahti TPS:stä.”

Millainen sinun pelaajaurasi on ollut, missä seuroissa olet ehtinyt pelaamaan?

”Mun pelaajaura alkoi noin 4-vuotiaana FC Ruskon Pallossa, jossa pelasin poikien joukkueessa. Sieltä siirryin Turun Nappulaliigaan, jossa sitten pelasin tyttöjen kanssa. Kun tämä toiminta loppui, siirryin Turun Palloseuraan. TPS:ssä pelasin koko ajan ennen siirtymistä Ilvekseen.”

Millä fiiliksillä olet saapunut Tampereelle ja Ilvekseen? Miltä joukkue näyttää?

”Olen saapunut Ilvekseen todella hyvillä fiiliksillä. Minut on otettu todella hyvin mukaan ja uskon, että meillä on vahva joukkue ensi kaudeksi. Sekä pelaajat että toimihenkilöt ovat todella mukavia ja tekeminen on hyvin ammattimaista. Tampereella on myös todella hyvät olosuhteet harjoitteluun ja kehittymiseen.”

Miltä kilpailu vaikuttaa maalivahdin tontille? Mitkä ovat sinun parhaat vahvuutesi pelaajana?

”Uskon, että kilpailu maalivahdin tontille on todella tiukkaa. Mielestäni kilpailu on kuitenkin vain positiivinen asia, sillä se pakottaa jokaisen olemaan hiukan parempi joka päivä. Tämä edesauttaa meidän jokaisen kehittymistä paremmaksi maalivahdiksi.

Omiin vahvuuksiini kuuluvat ainakin jalalla pelaaminen ja johtaminen. Tykkään osallistua peliin mahdollisimman paljon ja ohjaamisella auttaa myös muita pelaajia.”

Onko näin, että olet ollut juniorimaajoukkueissakin mukana? Millaisia tavoitteita sinulta löytyy?

”Olen ollut juniorimaajoukkueissakin mukana kyllä. Tällä hetkellä tavoitteenani on kehittyä kokonaisvaltaisesti paremmaksi maalivahdiksi ja saada Kansallisen Liigan debyytti ensi vuonna. Totta kai ulkomailla pelaaminen ja naisten maajoukkuekin houkuttelevat ja voivat olla mahdollisia päämääriä tulevaisuudessa. Juuri nyt haluan kuitenkin Ilveksessä joukkueen menestystä ja katsoa, kuinka pitkälle omat rahkeet sitten riittävät.”

Maalivahtivalmentaja Marko Pirilä on ehtinyt tutustumaan Meriin vasta hetken aikaa, mutta osaa jo kertoa hieman maalivahdin vahvuuksista ja siitä, mitä hän tuo joukkueeseen.

”Meri on itselle melko uusi tuttavuus, mutta tuo hyvää laajuutta maalivahtiosastolle. Hän on motivoitunut ja hänestä huokuu vahva halu kehittyä. Kentällä hän ohjaa erityisen hyvin peliä ja nostaa kollektiivisesti vaatimustasoa joka tapahtumassa. Uskon Merin lisäävän myös positiivista kilpailutilannetta maalivahtiosastolle.”

Merin sopimus on kolmas maalivahtien julkistettu sopimus Roosa Karppisen sekä Loviisa Helmisen jälkeen. Yhteensä keltavihreitä pelaajasopimuksia on nyt kasassa 19 kappaletta!