Vieraita Oulusta – Ilves – ONS Kaupissa sunnuntaina

Sofia Määttä suojaa taas palloa ONS:ää vastaan sunnuntaina. Tervetuloa Kauppiin! Kuva: Joope Erkkilä.

Keltavihreät pelaavat sunnuntaina 7. elokuuta kauden 15. liigaottelunsa. Kansallisessa Liigassa yhdeksäntenä majaileva ONS saapuu vieraaksi Kaupin urheilupuistoon kolmelta alkavaan otteluun.

Alkusarja on yhtäkkiä edennyt siihen pisteeseen, että keltavihreilläkin on jäljellä enää neljä ottelua. Kaksi näistä on kotiotteluita, joista toinen pelataan tulevana sunnuntaina Kaupissa. Viimeinen alkusarjan kotiottelu pelataan Ratinassa, miesten edustuksen Pirkanmaan derbyn jälkeen: lippu.fi/ilvesjalkapallo/.

Asetelmat otteluun

Sunnuntain vastus ONS saapuu Tampereelle ÅU-tasapeli takataskussaan. Oululaiset pelasivat menneenä viikonloppuna kotonaan 1-1 tasapelin liiganelosta vastaan. ONS:n Tiia Pohjanen toi kauden neljännellään kotijoukkueen tasoihin ottelun neljännellä lisäaikaminuutilla.

Pohjanen onkin maalien suhteen oululaisten kovin syömähammas, seuraavina tulevat Sara Sievistö kolmella maalilla ja Inka Sarjanoja yhdellä osumalla.

ONS ja Ilves kohtasivat tarkalleen kolme kuukautta sitten, 7. toukokuuta Castrenin urheilukeskuksessa. Keltapaitainen vierasjoukkue oli vahvempi lukemin 0-3. Pessia Purhonen ja Sofia Laine tekivät uransa ensimmäiset liigamaalit, Pipsa Saarilahti iski kauden ensimmäisensä. ONS-voitto oli keltavihreille kauden toinen, nyt keltavihreiden voittosarake näyttää kolmea.

Oulun Saana Valkama katseli joulukorttia ottelun 89. minuutin kohdalla.

ONS on kerännyt tällä kaudella yhden voiton ja yhteensä viisi pistettä.

Ilveksen kaksi edellistä ottelua on päättynyt hieman erikoisempiin 2-4 lukemiin. Ensin mainittu kotitappioon PK-35 Vantaata vastaan, jälkimmäinen vierasvoittoon NJS:stä. Katkeaako 2-4 lukemien putki, mihin päädytään sunnuntaina?

Lähteenmäen kertomana

NJS:n vieraana tämän kauden ensimmäiset askeleensa Kansallinen Liiga -viheriöillä ottanut Lotta Lähteenmäki kertoi paluusta liigakentille ja millaista peliä hän odottaa oululaisia vastaan.

Mikä oli fiilis, kun palasit liigapeleihin pitkän tauon jälkeen?

”Tosi hyvä fiilis! Oli jännittävää ja tuntui epätodelliselta, kun vielä kuukausi sitten ajattelin, että omalta osaltani kausi oli jo siinä.”

Edellisen kilpailullisen ottelunsa Lotta oli pelannut Ilves/2:n riveissä viime vuoden lokakuussa, kun joukkue varmisti Ykkösen sarjapaikkansa FC Sportia vastaan.

Mikä on pelikunto tällä hetkellä?

”Loukkaantumisen kannalta 100% kunnossa, ja nyt seuraavien viikkojen aikana on tarkoitus kehittää kuntoa ja päästä omalle tasolle pelaamisessa.”

Mitä tavoitteita sinulla on loppukaudeksi, monta maalia aiot vielä iskeä?

”Tavoite on päästä 90 minuutin pelikuntoon ja tehdä maaleja niin paljon kun on paikkoja!”

Milloin olet viimeksi pelannut ONS:ää vastaan, onko vastassa tuttuja pelaajia?

”En osaa sanoa viime kertaa, mutta muutama tuttu pelaaja ’majusta’ on siellä vastassa.”

Tilastoja tutkiessa, kohtaamisesta on aikaa. Lotan edellinen peli ONS:ää vastaan on ollut heinäkuussa 2020. Tuolloin T18 SM:n ottelussa kotijoukkue ONS oli keltavihreitä etevämpi maalein 5-1. Lotta pelasi 23 minuuttia.

Millainen peli tulee sunnuntaina?

”Sunnuntain pelistä tulee kova taistelu, josta omalla rauhallisella pelillä hoidetaan 3 pistettä kotiin!”

Tiedot tapahtumasta

Kelta- ja punapaitojen välinen liigavääntö alkaa siis Kaupissa sunnuntaina kello 15:00.

Kauppi 3:n välittömässä läheisyydessä katsojia suorastaan hemmottelee Ilves-kahvio, jonka ammattitaitoinen henkilökunta palvelee niin makean kuin suolaisen nälkäisiä.

Lippuja Ilveksen ja ONS:n välienselvittelyyn saa ostettua portilta hintaan 7/5€. Jos matka Tampereelle on liian pitkä, niin ottelun voi seurata myös Ruudun linjoja pitkin: https://www.ruutu.fi/stream/4122775.

Tervetuloa seuraamaan ottelua!