NJS – Ilves 2-4 – pirteästi hyökänneelle Ilvekselle voitto NJS:stä

Heta Olmala iski kaksi osumaa Palokärkien verkkoon, kasvattaen kauden maalimääränsä kolmeen. Kuva PK-35 Vantaa kotiottelusta. Kuva: Joope Erkkilä.

NJS – Ilves 2–4 (0–1)

Sarjatauon aikana hyökkäyspelinsä kuntoon saanut Ilves palasi upeasti voittojen tielle Nurmijärvellä. Tavoitteena oleva ylemmän jatkosarjan paikka on näillä otteilla realistista saavuttaa.

Ilveksen kokoonpano oli hiukan muuttunut edellisestä ottelusta. Vielä osa pelaajista on sivussa loukkaantumisten vuoksi, mutta myös tärkeitä avainpelaajia alkaa olla jälleen pelikunnossa. Tämän kauden debyyttinsä teki suoraan avaukseen päässyt Laura Ojala, jonka otteet lupailivat lisääkin minuutteja.

Varsinkin ajallisesti Ilveksen edellisestä voitosta oli kulunut melkoinen tovi, kiitos pitkän maaottelutauon. Täydet pisteet oli viimeksi napattu 7. toukokuuta Oulusta, joten nyt olikin jo korkea aika palata voittojen tielle.

Avausjakso

Ilves otti välittömästi pelin hallinnan itselleen ja antoi painetta kotijoukkueen puolustukselle. Vartin pelin jälkeen se myös tuotti tulosta. Ilveksen prässipeli tuotti tulosta ja Silja Tuomisen röyhkeä ja oikea-aikainen haastaminen yllätti NJS-puolustajan. Lyhyt kuljetus ja poikittaissyöttö keskelle vapaaksi jääneelle Heta Olmalalle, joka sijoitti rauhassa pallon oikeaan alakulmaan.

Ilves jatkoi painostustaan, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan saatu. Pirteästi tapansa mukaan pelannut Pipsa Saarilahti pääsi kokeilemaan kertaalleen kaukolaukauksensa tehokkuutta, mutta pallo nousi kuitenkin aavistuksen liian korkealle. NJS:n puolustus oli kovilla, mutta pystyi kuitenkin pitämään keltapaidat muissa tilanteissa riittävän kaukana maalipaikoista.

Toinen jakso

Ilves saapui toiselle jaksolle vieläkin aggressiivisempana ja maalintekoa janoavana joukkueena. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia käynnistää omia hyökkäyksiään vahvasti prässänneen Ilveksen katkoessa syöttösuunnat ylöspäin. Toinen maali syntyi Aino Rasisen katkaistua kotijoukkueen avauksen, jonka jälkeen lyhyen kuljetuksen päätteeksi nerokas pystysyöttö ahnaalle Hetalle. Tällä kertaa Hetaa päätti sijoittaa takanurkkaan ja se myös onnistui. Hetan kauden toinen ja kolmas maali syntyivät näin NJS:n verkkoon.

NJS ei kuitenkaan lopettanut taistelua, vaan halu päättää pitkä maaliton putki oli joukkueella kova. Kavennusosuman kotijoukkue sai hiukan onnekkaastikin, kun lähes kulmalipulta annettu sivuvapari pomppasi Siljan jalan kautta ohi Meri Hämäläisen. Kavennusosuma tuli vain pari minuuttia keltavihreiden 0-2 maalin jälkeen.

Ottelun ehdottomasti upein maali nähtiin kuitenkin pian tämän jälkeen. Siljan 20 metristä laukoma vapaapotku upposi yläriman kautta kotijoukkueen maaliin ja vei tupsukorvat jälleen kahden maalin johtoon. Silja paikkasi takaiskuosuman näyttävällä tavalla!

Kotijoukkue haki vaihtojen kautta tuoreita jalkoja kentälle, mutta ennen kuin uudet pelaajat ehtivät koskeakaan palloon, iski jälleen Ilves. Korkea prässi NJS:n maalipotkussa tuotti tulosta, kun Pipsa iski salamannopeasti kiinni lyhyeen syöttöön ja sijoitti pallon tarkasti takakulmaan.

Myös Ilves toi tuoreita jalkoja kentälle. Edellisessä pelissä kesän ensiminuuttinsa pelannut Nella Kettunen tuli Pipsan tilalle, pitkän tauon jälleen pelikuntoon päässyt Lotta Lähteenmäki korvasi Siljan ja sairastuvalta palannut Jenni Kantanen puolestaan Hetan. Minuutit olivat Lotalle kauden ensimmäiset.

Kotijoukkueelle täytyy antaa täysi tunnustus siitä, että he todellakin halusivat saada tehtyä itsekin maalin. Loppua kohden NJS sai aikaan hyviä hyökkäyksiä ja Meri joutuikin maalillaan torjuntatöihin aivan eri lailla, miten avausjaksolla. Yritys myös palkittiin, kun Ella Leskellä pääsi tuikkaamaan pallon Merin ohi.

Ilves suoritti vielä kaksi vaihtoa, kun Patricia Bohui korvasi keskikentällä vääntäneen Lauran ja Tiina Lilja puolestaan edellisessä liigapelissä osuneen Sofia Laineen. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten keltavihreät saivat kotiin tuomisiksi täydet pisteet 2-4 vierasvoitollaan.

Kommentit

Päävalmentaja J-P Berg oli hyvillään, että Nurmijärven reissulta tarttui mukaan täydet pisteet kotimatkalle.

”NJS-pelin tärkeimmät asiat olivat meille voitto ja kolme pistettä! Tyytyväinen voi olla myös siihen, että, että pystyimme tekemään tässäkin pelissä maaleja, mikä on ollut alkukaudesta meille vaikeaa. Pelaajat ovat hyvin sisäistäneet maaottelutauon aikana treenattuja hyökkäyspelaamiseen liittyviä asioita ja suunta on nyt oikeanlainen niin maalipaikkojen luonnissa kuin itse viimeistelyssäkin.”

Tämän kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Laura Ojala esiintyi hyvin keskikentän keskustassa. Laura teki liigadebyyttinsä viime kaudella, kun hän pelasi kahdeksan minuuttia KuPSia vastaan. NJS-peliin Laura hyppäsi hieman yllättäen avauskokoonpanoon ja pelasi saman tien yli 80 minuuttia.

”Oli ainakin tietty kiva päästä pelaan ja eka puoliaika menikin ihan hyvin ja saatiin pidettyä palloa ja rakenneltua. Mut sit tokalla puoliajalla mulla ainakin jalat alkoi vähän painaa, kun pelasin keskiviikkonakin naisten Ykköstä ja joukkueellakin tuli ehkä vähä semmoista hosumista eikä päästy enää pelaa sitä ihan omaa peliä. Mut voitto kuitenkin, mikä on tärkeintä!”

Avauskokoonpanon paikka taisi tulla pienoisena yllätyksenä?

”Joo tuli aika yllärinä aamupäivällä, kun JP soitti et oonkin avauksessa! Eka kuitenkin varauduin siihen, että pelaisin lopusta ehkä jonkin verran, mutta niin, oli kiva pelata eikä jännittänytkään sitten enää, kun peli alkoi.”

Keltavihreiden pelit jatkuvat tämän viikon sunnuntaina, kun vastassa on toinen sarjanousija ONS. Oululaiset vaanivat kuusi pistettä ja yhden sijan keltavihreitä alempana. Kauden ensimmäinen vääntö päättyi Oulussa 0-3 osumiin, miten käy Kaupissa? Tule tarkastamaan, ottelu alkaa sunnuntaina kello 15:00!

 

NJS – Ilves 2-4 (0-1)

30.7.2022, Klaukkalan nurmi, Nurmijärvi

Maalit:

15’ Olmala Heta 0-1

48’ Olmala Heta 0-2

50’ Oma maali 1-2

57’ Tuominen Silja 1-3

64’ Saarilahti Pipsa 14

79’ Leskelä Ella 2-4

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

5 Olmala Anna

8 Tuominen Silja 75’ -> 11 Lähteenmäki Lotta

10 Saarilahti Pipsa 68’ -> 7 Kettunen Nella

14 Rasinen Aino

19 Määttä Sofia

22 Olmala Heta 75’ -> 29 Kantanen Jenni

24 Ojala Laura 84’ -> 28 Bohui Patricia

26 Laurikainen Laura (kapt.)

42 Hämäläinen Noora

88 Laine Sofia 84’ -> 18 Lilja Tiina

 

Vaihtopelaajat:

25 Karppinen Roosa (mv.)