Vapun jälkeiset perjantaipöhinät – Ilvekselle vieraaksi sarjanousija PKKU

Jatkuuko Nellyn ja Ellin juhlinta perjantaina? Kuva: Joope Erkkilä

Vappuhulinoiden hälvettyä on aika palata jalkapallon pariin. Kansallisen Liigan ottelussaan sarjakärki Ilves saa Tammelaan vieraakseen nousijajoukkue PKKU:n Keski-Uudeltamaalta.

Pallokerho Keski-Uusimaa eli PK Keski-Uusimaa on vuonna 2005 perustettu jalkapalloseura, joka perustettiin Järvenpään Palloseuran, Keravan Pallo-75:n ja Tuusulan Palloseuran yhteisenä hankkeena. Joukkue pelaa nyt ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla.

Kauden aloitus on ollut Pallokerholle haastava, kolmesta ottelusta on kerättynä ainoastaan yksi piste. Tuon pisteen joukkue nappasi avausottelustaan PK-35 Vantaata vastaan. Tämän jälkeen tappiot ovat tulleet JyPK:iä ja FC Honkaa vastaan.

Pallokerho on tehnyt otteluissaan kolme maalia, jotka ovat syntyneet Ella Leskelän, Rosa Wikströmin ja Silja Jahnukaisen toimesta. Maalivahti Veera Tammi puolestaan torjui avausottelussa nollapelin.

Ilves jatkaa sarjan kärjessä tappiottomana, vaikkakin voittoputki katkesi viime viikolla Vantaalla. Tikulla silmään joka vanhoja muistelee, mutta Kansallisessa Liigassa Ilves on viimeksi hävinnyt viime elokuussa. Yhdeksän tappiottoman ottelun putkeen mahtuu seitsemän voittoa ja tasapelit PK-35 Vantaata ja TPS:iä vastaan.

Ilves on iskenyt tähän mennessä kuusi maalia, joista yksi on merkitty vastustajan omaksi maaliksi. Viisi eri maalintekijää kertoon materiaalin leveydestä varsinkin hyökkäyspelissä. Amelia Luotonen, Anela Ljesnjanin, Anna Olmala, Elli Mäkipelkola ja Nelly Lehtilä ovat avanneet kauden maalitilinsä. Nelli Hautamäki piti maalinsa puhtaana viime viikon ottelussa ja on ollut nainen paikallaan puolustuksen johtohahmona.

Ottelussa vietetään myös Pirkanmaan naisjoukkuepäivää, jonka johdosta Ilves onkin kutsunut kaikki naisjoukkueet yli seura- ja lajirajojen tutustumaan sekä Tammelan Stadioniin että Kansallisen Liigan otteluun.