Tasainen vääntö Vantaalla tuotti pisteen kotiintuomisiksi

Ilves joutui tyytymään Vantaalla maalittomaan tasapeliin, mutta jatkaa edelleen tappiotonta putkeaan. Tasaisessa ottelussa molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta kumpikaan ei pystynyt paikkojaan hyödyntämään. PK-35 Vantaa on nyt pelannut kolme ottelua Kansallista Liigaa, kaikki ovat päättyneet 0-0 tulokseen.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. Ilves hallitsi ensimmäistä viisiminuuttista ja kotijoukkue puolestaan seuraavaa. Tämän jälkeen peli soljuikin tasaisemmin eikä kumpikaan joukkue saanut pelin hallintaa itselleen. Tilanteita oli molemmilla maaleilla, mutta tiivis boksipuolustaminen oli päivän sana ja maalivahdit olivat pelaajia terävämpiä maaleillaan.

PK-35 Vantaa sai varsinkin kulmapotkuistaan luotua vaarallisia tilanteita, mutta Ilveksen puolustuspeli oli riittävän tiivistä pitämään pallon poissa omasta maalista. Omia hyökkäyksiään Ilves viljeli jälleen monipuolisesti. Niin pitkillä syötöillä kuin hyvin rakennettujen syöttöketjujen jälkeen tilanteita saatiin luotua, mutta varsinkin emäntien kokenut puolustaja Roosa Toivanen tuntui olevan hankala ohitettava.

Reilun tunnin jälkeen Ilves suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Tessa Perttula tuli Saana Tuomalan tilalle. Kymmenisen minuuttia myöhemmin oli Aino Rasisen vuoro tulla kentälle, hän puolestaan korvasi Amelia Luotosen. Ainolle nämä olikin kauden avausminuutit Kansallisessa Liigassa. Aivan lopussa pääsi Iris Lukkarila kentälle Elli Mäkipelkolan tilalle. Vaihdotkaan eivät tuoneet riitävästi terävyyttä vimeistelyyn, vaikka joukkue jatkoikin tilanteiden luomista.

Loppua kohden ottelun tempo kiihtyi molempien hakiessa kuumeisesti avausosumaa. Varsinkin kotijoukkue, joka ei ollut vielä tehnyt maaliakaan kauden aikaisemmissa peleissä, haki sitä vimmatusti. Nelli Hautamäki ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja torjuikin uran toisen ja kauden ensimmäisen nollapelinsä. Iso merkitys tupsukorvien maalittomuuteen oli emäntien maalivahti Irea Virtanen Espejolla, joka pelasi kauden kolmannen nollapelinsä eikä ole 270 minuutissa päästänyt yhtään osumaa selkänsä taakse.

Ottelu oli päivän ainoa, joten Ilves jatkaa sarjakärkenä, nyt pisteen HJK:ta edellä. PK-35 Vantaa on kolmella pisteellään viidentenä, kun muut joukkueet ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Ilveksen seuraava ottelu on perjantaina 3.5. Tammelaan saapuu silloin vieraaksi sarjanousija PKKU Keski-Uudeltamaalta. Ottelu on samalla Pirkanmaan Naisjoukkuepäivä, johon Ilves on kutsunut naisjoukkueita yli laji- ja seurarajojen sarjatasosta riippumatta.

Ottelun liput ovat myynnissä lippu.fi-palvelussa.

Ilveksen kokoonpano:
4 Stina Virkkala
5 Anna Olmala (C)
7 Nelly Lehtilä
9 Saana Tuomala 66′ -> 17 Tessa Perttula
12 Viivi Spets
13 Amelia Luotonen 78′ -> 14 Aino Rasinen
23 Laura Ojala
24 Elli Mäkipelkola 90′ -> 25 Iris Lukkarila
27 Helmi Perkaus
37 Nelli Hautamäki (mv)
88 Sofia Laine

Vaihtopelaajat:
10 Pipsa Saarilahti
29 Jenni Järventaus
31 Viivi Mäki-Kamppi
34 Milja Siiki