Vahvat otteet jatkuvat – PKKU kaatui komeasti Tammelassa

Ilves jatkoi juhlintaa Tammelassa. Kuva: Jyri Sulander / SPL

ILVES – PKKU 4-0 (2-0)

Ilveksen vahvat otteet Kansallisessa Liigassa saivat jatkoa perjantaina, kun sarjanousija PKKU kaatui Tammelassa selvin numeroin. Ottelun hahmoksi nousi Anna Olmala, joka merkautti itselleen hattutempun. Tessa Perttula puolestaan laukoi uran ensimmäisen pääsarjaosumansa.

Ennen ottelun alkua suoritettiin tärkeä huomionosoitus. Joukkueenjohtaja ja monitoiminainen Leena Työläjärvi kukitettiin sunnuntaisen merkkipäivänsä johdosta. Leena saikin raikuvat aplodit niin pelaajilta kuin yleisöltäkin. Myös lauantaisessa Veikkausliigan ottelussa miesten edustusjoukkue muisti Leenaa kukilla ja lahjoilla.

Ilves otti pelin hallinnan heti alusta alkaen itselleen pakottaen vieraat puolustamaan omaa maaliaan. Avausosumaakaan ei tarvinnut kauaa odotella, kun Anna Olmala tykitti illan ensimmäisensä. Elli Mäkipelkolan rajaheitosta pallon saanut Anna hassutti puolustajan kuuluisalle kebab-kioskille ja laukoi vasurillan pallon yläriman kautta maaliin.

Tämän kauden Ilves pelaa viihdyttävää jalkapalloa, joka luo tilanteita monipuolisesti. PKKU:n puolustus oli kovilla, mutta pystyi monta vaarallista selvittämään. Kunnes puolen tunnin kohdalla joutuivat kaatamaan Annan boxin sisällä ja siitä seurauksena pilkku. Anna itse asettui sitä laukomaan ja päätti sijoittaa oikealla jalalla alakulmaan. Veera Tammi oli hyvin mukana ja saikin hiukan näppejään väliin, mutta pallo kuitenkin lipsahti maalin puolelle ja Ilves siirtyi kahden maalin johtoon.

Ilves sai hyvistä paikoista vapareita, joista Saana Tuomala pääsi kokeilemaan lisämaalien tekemistä. Vielä kuitenkin laukaukset painuivat hiukan yli maalin, joten vielä on sihtiä tarkistettava ennen seuraavaa kotiottelua. Lähellä maalintekoa kävi myös Amelia Luotonen, jonka painavan laukauksen Tammi sai torjuttua yläriman kautta pois maalilta.

Tauolla Ilves suoritti yhden vaihdon, Iris Lukkarila tuli Saanan Tilalle keskikentälle. Jakson alku ei kuitenkaan Ilvekseltä aivan avausjakson kaltaista dominointia ollut, mutta alkoi siihen kääntyä jakson edetessä. Kolmikko Anna-Amelia-Milja Siiki oli ensimmäisenä hätyyttelemässä Tammea vieraiden maalilla, mutta tästä tilanteesta seurauksena oli ainoastaan yksi kulmapotku lisää.

Reilun tunnin pelin jälkeen oli aika suorittaa kaksi vaihtoa. Kentältä poistuivat hyvin pelanneet Amelia ja Elli, heidän tilalleen juoksivat Tessa Perttula ja pitkän tauon jälkeen paluun pelikentille palannut Heta Olmala. Heta löysikin hienosti yhteisen sävelen siskonsa Annan kanssa ja oli erittäin lähellä maalintekoa pian sisääntulonsa jälkeen. Vieraiden illan paras pelaaja oli kuitenkin maalivahti Tammi, joka onnistui heittäytymään tämänkin pallon eteen.

Kolmannen maalin junailivat Iris ja Tessa. Iris antoi kulman lyhyenä Tessalle, joka otti parin askeleen vauhdin ja laukoi pallon upeasti aivan takanurkkaan. Maali oli Tessan ensimmäinen pääsarjatason osuma. Toinenkin pitkän tauon jälkeen pelikentille paluun tehnyt pelaaja nähtiin, kun viimeiselle vartille Viivi Spetsin tilalle juoksi Lotta Lähteenmäki.

Anna viimeisteli hattutemppunsa kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä, hänelle syötön tarjoili tällä kertaa Sofia Laine. Sofia vaihdettin syötönsä jälkeen ja hänen tilalleen juoksi Laura Ojala. Neljännen maalin jälkeen joutui Nelli Hautamäki maalillaan ensimmäisen kerran torjuntatöihin, kun PKKU janosi edes yhtä maalia Tammelan vierailultaan. Nelli kuitenkin kuittasi itselleen toisen perättäisen nollapelin.

Ilves juhli voittoaan reilun kuudensadan katsojan edessä. Ottelussa vietettiin Pirkanmaan naisjoukkuepäivää ja paikalle olikin saapunut kymmenittäin eri lajien joukkueita. Ottelun aikana yleisö elikin loistavasti mukana ja piti tunnelman korkealla alusta loppuun saakka.

Päävalmentaja Anssi Ylinen myhäili ottelun jälkeen jälleen tyytyväisenä.

Eka jakso oli meiltä hyvää dominointia, aivan alusta saakka. Pystyimme pitämään palloa ja saimme aikaisen avausmaalinkin, joka vielä vapautti pelaamista. Koko jakso oli meiltä hyvää pelaamista. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta kyllä kaksi tehtyä per jakso on ihan hyvä.

Toinen jakso ei aivan yhtä hyvin alkanut. Pelaaminen oli vähän hätäistä emmekä saaneet peliä aivan samalla lailla kontrolliin. Kolmannen maalin jälkeen kontrolli palautui ja pelin hallinta siirtyi jälleen meille. Meidän maalivahtimme torjui 88. minuutilla yhden vastustajan laukauksen. Se oli heidän ainoansa koko pelissä.

Nyt pidetään kolmen päivä tauko ja palataan harjoituksiin vasta tiistaina. Sunnuntaina kohdataan kotimaan ehdoton kärkiseura HJK vieraissa. Tuo ottelu on meille hyvä mittari, pääsemme mittaamaan tämän hetken tasomme.

Ilveksen kokoonpano

4 Stina Virkkala
5 Anna Olmala (C)
7 Nelly Lehtilä
9 Saana Tuomala 46′ -> 25 Iris Lukkarila
12 Viivi Spets 74′ -> 11 Lotta Lähteenmäki
13 Amelia Luotonen 65′ -> 22 Heta Olmala
24 Elli Mäkipelkola 65′ -> 17 Tessa Perttula
27 Helmi Perkaus
34 Milja Siiki
37 Nelli Hautamäki (mv)
88 Sofia Laine 85′ -> 23 Laura Ojala

Vaihtopelaajat:

10 Pipsa Saarilahti
31 Viivi Mäki-Kamppi (mv)

Maalit:

4′ 1-0 Anna Olmala
33′ 2-0 Anna Olmala (rp)
74′ 3-0 Tessa Perttula
84′ 4-0 Anna Olmala

Varoitukset:

58′ Mikaela Sjöman (PKKU)
73′ Laura Kölhi (PKKU)