Valtakunnallinen toisen asteen -ja korkeakoulujen haku on käynnissä – Ilves tarjoaa jalkapallon huippuympäristön tavoitteellisille pelaajille

Muun muassa Eini Vesaniemi on yhdistänyt korkeakouluopinnot ja pelaamisen. Eini opiskelee lääkäriksi Tampereella. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves jalkapallo toteuttaa yhdessä sidosryhmien kanssa johtavaa huippupelaajapolkua ja opiskelun yhdistävää kaksoisura-akatemiatoimintaa niin toisen asteen opiskelijoille kuin myös korkeakouluopiskelijoille. Useat huippupelaajat, kuten Lauri Ala-Myllymäki, Naatan Skyttä, Heidi Kollanen ja Sofia Määttä ovat yhdistäneet menestyksekkäästi kansallisen ja kansainvälisen tason huippujalkapallon ja laadukkaan opiskelun Tampereella ja eritoten Ilveksen ympäristössä.

Tämän hetkisistä edustusjoukkueen pelaajista muun muassa puolustaja Eini Vesaniemi ja keskikenttäpelaaja Silja Tuominen suorittavat korkeakouluopintoja Tampereella. Eini opiskelee pelaamisen ohella lääkäriksi ja Silja puolestaan tuotantotaloutta Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Siljan tuoreen haastattelun voi lukea täältä.

Oletko sinä seuraava tällä urheilijapolulla kulkeva huippupelaaja?

Ilves toteuttaa kokonaisvaltaista kaksoisura-toimintaympäristöä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintaympäristö koostuu laadukkaasta lajivalmennuksestafysiikkavalmennuksestatestauspalveluistapsyykkisestä valmennuksestahieronta-, lääkäri- ja fysioterapiapalveluistaravintovalmennuksesta sekä tarvittaessa muista urheilijan tukitoimista, kuten esimerkiksi asuntoasioiden auttamisesta. Tavoitteena tällä on luoda toimintaympäristö, jossa pelaajat voivat keskittyä oleelliseen ja saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa sekä opiskelussa.

Toisen asteen opintojen haku on käynnissä 23.2. – 7.4.2021 (hakuaikaa on jatkettu).

Ilveksen tärkeimmät yhteistyökumppanit ja urheilupainotteiset koulupaikat:

Tampereen urheiluakatemia (tietoa kaksoisuramahdollisuuksista Tampereella)

Toisen asteen haku ja koulut:

Toisen asteen haku 23.2 – 23.3.2021 (yleiset hakuohjeet)

Sammon keskuslukion urheilulinja (koulukohtaiset hakuohjeet ja yhteystiedot)

Tampereen seudun ammattiopisto – Tredu (koulukohtaiset hakuohjeet ja yhteystiedot)

Urheilijan opintopolku – Varalan urheiluopisto (sisältää myös AMK-tason koulutuksen)

Korkeakoulujen haku ja koulut:

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku 17.3 – 31.3.2021 (yleiset hakuohjeet)

Tampereen korkeakoulut (hakuohjeet ja yhteystiedot)

Avoimet opinnot väylänä korkeakouluopintoihin.

Näiden eri vaihtoehtojen lisäksi seurassa pyritään auttamaan ja mahdollistamaan kaikkia tavoitteellisia urheilijoita eri kouluissa yhdistämään laadukkaan harjoittelun ja opiskelun. Kysy rohkeasti lisätietoja, jos olet jossain muussa oppilaitoksessa.

Lisätietoja:

Ilveksen puolesta lisätietoja kokonaisvaltaisesta kaksoisurasta antaa urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen, 040 7495199, janne.rasanen@ilves.fi.