Silja Tuominen viihtyy Ilveksessä ja Tampereella

Keltavihreiden numero kasi, Silja Tuominen opiskelee tuotantotaloutta. Kuva: Joope Erkkilä.

Viime kaudella Oulusta Tampereelle siirtynyt lahtelaislähtöinen keskikenttäpelaaja Silja Tuominen on viihtynyt uusissa ympyröissä loistavasti. Olosuhteet koulun ja urheilun yhdistämiseen ovat kunnossa ja ympärillä on paljon samanhenkisiä ihmisiä, mikäs silloin on viihtyessäkään.

FC Kuusysin kasvatti Silja Tuominen saapui vuosi sitten Tampereelle ja Ilvekseen Oulusta, ONS:n riveistä. Kotiutuminen on tapahtunut nopeasti 21-vuotiaalle pelaajalle, joka on löytänyt hengenheimolaisiaan ympäriltään.

”Olen todella tyytyväinen olooni Tampereella ja Ilveksessä. Homma on toiminut loistavasti, olen tykännyt niin valmennuksesta, taustoista kuin pelikavereistakin. Paljon samanhenkistä porukkaa, millainen itsekin olen. Kyllähän Lahti ja Oulu ovat hyviä urheilukaupunkeja, mutta täällä olen nyt kovasti viihtynyt.”

Vuosi on vierähtänyt nopeasti ja aika on kulunut opiskeluiden ja jalkapalloilun parissa. Sen verran uusi kotikaupunki on tullut jo tutuksi, että tiedossa on paikat, jonne viedä ystäviään.

”Ihan kauheasti ei Tampere ole ehtinyt tutuksi tulla, päivittäin ei oikein ehdi kuin ajella kodin, koulun sekä treenipaikkojen väliä. Pyynikin näkötorni on sellainen paikka, johon voisin vieraitani viedä munkkikahville sekä kauniista maisemista nauttimaan. Lisäksi Tampereen keskusta on ihan kiva paikka, Koskipuistoon voisi mennä kesällä vaikka piknikille.”

Viime kaudesta jäi lopulta ihan hyvät fiilikset ja uuden kauden alku on lähtenyt loistavasti liikkeelle.

”Eihän viime kausi oikein mennyt tavoitteiden mukaisesti, mutta loppua kohti saatiin parannettua. Joukkue oli parempi, mitä sijoitus antoi ymmärtää. Ei vaan saatu irti kaikkea sitä potentiaalia, mitä meillä oli. Nytkin meillä on kasassa energinen ja potentiaalinen joukkue. Hyvän startin olemme saaneet ja viikon tauko tuli ihan hyvään saumaan. Seuraavaa taukoa joudutaankin taas odottamaan aika pitkään.”

Silja on mielissään koventuneesta kilpailusta joukkueen sisällä. Joukkueen tekemisessä on positiivinen tekeminen, joka varmasti tulee näkymään hyvinä suorituksina kauden edetessä.

”Ihan kivasti on oma peli lähtenyt käyntiin, hiukan vielä joukkuekin hakee oikeita koostumuksia ja pelaajille pelipaikkoja. Koko ajan paranee sekä omalta osalta kuin joukkueeltakin. Varsinkin hyökkäyspelaaminen on sujunut erittäin hyvin. Pidän pelikäsitystä omana vahvuutenani ja näkyy varsinkin keskellä pelatessa. Pystyn siinä pallon kanssa kääntyilemään ja antamaan murtavia syöttöjä ylöspäin.”

Jos koronan tuomista muutoksista voi jotain positiivista kaivaa esille, niin ainakin etäopiskelu sopii urheilevalle opiskelijalle hyvin.

”Opiskelen nyt kolmatta vuotta tuotantotaloutta Hervannan kampuksella. Hienosti olen pystynyt yhdistämään opiskelun ja jalkapallon. Aamuharjoituksiin on pystynyt osallistumaan, mikä on tietenkin tärkeä juttu. Varsinkin nyt etäopiskeluiden aikana on pystynyt omaa päivärytmiään säätelemään mainiosti.”

Seuraava kova koitos on Suomen Cupin ottelu HJK:ta vastaan. Ilveksen hyvät otteet talvikauden aikana pitävät odotukset joukkueen sisällä korkeina.

”HJK on hyvin organisoitu joukkue, jossa on myös aika paljon pelaajavaihtoja tapahtunut. Onhan siellä täältäkin tuttuja pelaajia vastassa. Mielenkiintoista on nähdä, millainen joukkue heillä on nyt kasassa. Kova joukkue varmasti, kuten aina. Hienoa päästä ottamaan itsestämme mittaa heitä vastaan. Voittoa lähdemme ilman muuta tavoittelemaan.

HJK:n ja Ilveksen välinen Suomen Cupin puoliväeräottelu pelataan lauantaina 20. maaliskuuta Helsingissä.