Suomen Cup -ennakko: Ilves janoaa jatkopaikkaa Cupissa – HJK:ta lähdetään kaatamaan tiiviillä puolustuspelillä

Pipsa Saarilahti on kaivanut itsestään esiin maalintekijän. Heiluuko häkki Helsingissä? Kuva: Joope Erkkilä.

Suomen Cupin puolivälierät pelataan lauantaina. Ilves matkaa Helsinkiin, jossa HJK emännöi ottelua. Pirteän alkukauden pelannut Ilves lähtee ennakkoluulottomasti hakemaan jatkopaikkaa. 

Ilveksen taival Suomen Cupissa jatkuu lauantaisella vierasottelulla HJK:ta vastaan. Kilpailu on edennyt puolivälierävaiheeseen eli enää kahdeksan joukkuetta on mukana tavoittelemassa hamuttua cup-mestaruutta.

Ilveksen joukkue on pelannut alkukauden pirteästi ja on esittänyt erittäin lupaavia otteita niin cup- kuin harjoituspeleissä. Päävalmentaja Mika Lahtinen on tyytyväinen suojattiensa otteisiin ja tietää millä aseilla HJK kaatuu lauantaina.

”Niillä samoilla hyvillä jutuilla, mitkä ovat tähänkin mennessä toimineet, lähdetään semifinaalipaikkaa hakemaan. Viime viikonlopun harjoituspelissä HPS:ää vastaan prässääminen toimi erittäin hyvin ja puolustuspelaaminen oli kokonaisuudessaan tähän mennessä parasta. Jos pystytään samalla tavoin puolustamaan ja hiukan vielä hyökkäyspeliä terävöittämään, niin kyllä Klubi kaatuu.”

Hyökkäyspelaamiseen Lahtinen toivoo terävyyttä lisää, vastassa on kuitenkin hyvin puolustava joukkue. 

”Pallollisessa pelaamisessa meillä on vielä parantamisen varaa. Samoin täytyy päästä eroon turhista virheistä, sellaisista joihin vastustaja ei meitä varsinkaan pakota.”

HJK on myös uudistanut jonkin verran joukkuettaan, kolme viime kauden Ilves-pelaajaakin löytyy heidän riveistään. Tämä ei kuitenkaan huolestuta Lahtista, sillä oman pelin kautta pellin lähtevälle Ilveksellä on sama mitä nimiä paidoissa lukee.

”Ei heillä varmaan avaukseen kovinkaan montaa uutta pelaajaa tule, mutta kyllähän he ovat hankkineet noita nuoria maajoukkuepelaajia riveihinsä. Tosin, eihän sitä tiedä miten siellä on esimerkiksi sairastuvalla väkeä. Kyllä sieltä vaarallinen joukkue vastaan tulee, taitavia yksilöitä.”

Ilveksen kokoonpanossa isoja muutoksia tuskin nähdään.

”Meillä on terveyspuolella hyvä tilanne, Heikkilän Armi on kuntoutunut ja saanee peliminuutteja jo lauantaina. Ylioppilaskirjoitukset ovat pitäneet osan pelaajista poissa harjoituksista, mutta muutoin olemme päässeet hyvin valmistautumaan otteluun.

Ottelu pelataan Helsingissä Bolt Arenalla kello 13 alkaen. Voittaja kohtaa Suomen Cupin välierissä PK-35 Vantaa – JyPK -ottelun voittajan.