Välieräpaikka haussa – Suomen Cupin puolivälierässä vastassa lauantaina JyPK!

Pääsevätkö Noora ja Pessia heittelemään läpyjä jyväskyläläisten kustannuksella? Selviää lauantaina! Kuva: Joope Erkkilä

Ilves hakee Suomen Cupin välieräpaikkaa lauantaina kotona. Tampereelle saapuu vieraaksi viime kauden päätteeksi Naisten Ykköseen tippunut JyPK. Jyväskyläläiset ovat ainoana Ykkösen seurana mukana Suomen Cupin puolivälierissä.

Cup-taival tähän mennessä

Ilves nappasi jatkopaikan Cupin alkulohkosta toiseksi parhaana lohkokakkosena, C-lohkon voittaneen FC Hongan takana. Cup-avauksessa kaatui ”derbyssä” Ilves/2 osumin 0-5 ja toisessa ottelussa TPS/T18 9-0. Lohkon päätösottelussa Honka oli vahvempi lukemin 0-3.

Keltavihreiden Cupin taival on ollut siitä mielenkiintoinen, että Ilves on päässyt pelaamaan jokaisen ottelun Pirkkahallissa. Mahdollinen välierä pelataan kuitenkin vieraissa. Ilveksen ja JyPK:n välisen ottelun voittaja saa vastaansa voittajan ottelusta HJK – PK-35 Vantaa.

Toisessa välierässä kohtaavat PK-35 ja hallitseva Cup-mestari, Åland United.

Ilveksen lauantaisen puolivälierän vastustaja JyPK aloitti Suomen Cup -matkan murskavoitolla FC OTP:stä lukemin 10-0. Toisessa ottelussa ONS oli vahvempi lukemin 3-2 ja kolmannessa ottelussa jyväskyläläiset voittivat RoPS:n luovutusvoiton myötä lukemin 3-0. ONS puolestaan hävisi hieman yllättäen Cupin kolmannen ottelunsa juuri RoPS:lle lukemin 3-0, jonka myötä Ilves nousi puolivälieriin oikeuttavalle paikalle maalieron turvin.

Mistä asetelmista puolivälieräotteluun lähdetään?

Edellisen ottelunsa keltavihreät pelasivat viime viikonloppuna Pirkkahallissa, kun harjoitusotteluun vieraaksi saapunut liigavastus HPS nappasi 0-1 voiton. Ilves ei ole aiemmin tällä kaudella saanut kaikkia pelaajia pois sairastuvalta, mutta toisaalta esimerkiksi Emmaliina ”Emuli” Tulkki nähtiin ensimmäistä kertaa kentällä juuri helsinkiläisiä vastaan.

Päävalmentaja J-P Berg myöntää kokoonpanolliset haasteet, mutta hän tietää, että tilanne on paranemaan päin ja lähteekin hyvillä mielin myös Suomen Cupin puolivälierään.

”Meillä on ollut viime viikkoina haasteita joukkueen terveystilanteen kanssa. Onneksi kuluva viikko on tuonut hieman valoa loukkaantuneiden ja sairastuneiden suhteen. Kokoonpanossa nähdään ainakin muun muassa viime viikonloppuna poissa olleet Heta Olmala ja Saana Tuomala. Myös viime viikolla paluun kilpakentille tehnyt Emmaliina Tulkki pelaa nyt isommat minuutit.

Harjoittelussa olemme keskittyneet liigan alkamisen lähestyessä pelitavallisten asioiden vankistamiseen. Monet palaset ovat alkaneetkin loksahtelemaan kohdilleen, joten lähden luottavaisin mielin tuleviin koitoksiin.”

Suomen Cupin puolivälieräottelu Ilveksen ja JyPK:n välillä alkaa lauantaina 12. maaliskuuta kello 14:00, Pirkkahallin C-hallissa. Katsomoon mahtuu 800 katsojaa, lippuja myydään portilla 5/3 euron hintaan. Keltavihreiden kioski palvelee tällä kertaa C-hallin puolella, kahvin ja munkin lisäksi myynnissä on muun muassa naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja. Tervetuloa seuraamaan Suomen Cupin puolivälierää!

Jos et pääse paikan päälle Pirkkahalliin, niin ottelu näkyy myös Aamulehden verkkosivuilla (tilaajille).