U19-maajoukkueessa kapteenina toiminut keskikenttäpelaaja jatkaa – Armi Heikkilä ja Ilves jatkosopimukseen!

Ilves-kasvatti Armi Heikkilä aloittaa kolmannen kautensa edustusjoukkueessa. Lempinimellä ”Arska” tunnettu keskikentän moottori on saanut vuosi vuodelta enemmän roolia. Näin on niin edustuksessa kuin maajoukkueenkin parissa, syksyllä hän kantoi jopa U19-tyttöjen kapteeninnauhaa.

Onnittelut uudesta sopimuksesta! Mikä on tuntuma uudesta diilistä?

”Tosi tyytyväinen uudesta sopimuksesta.”

Mikä fiilis sinulle jäi viime kaudesta? Mikä meni mielestäsi hyvin, missä taas jäi parannettavaa?

”Viime kaudesta jäi loppujen lopuksi hyvä fiilis. Vastoinkäymisistä huolimatta saimme nostettua oman pelin tasoa, ja pelaaminen kehittyi koko ajan kauden loppua kohti. Vähän jäi harmittamaan, ettei yläloppusarjaan päästy, sillä se olisi ollut hieno palkinto sille työmäärälle mitä teimme. Hienosti kuitenkin hoidettiin alaloppusarjan pelit ja ei voi olla muuta kun tyytyväinen koko joukkueeseen.

Ehkä vielä lisää tasaisuutta ja rohkeutta etenkin kovempiakin vastustajia vastaan, sillä meillä on hyvä mahdollisuus saada voittoja myös heiltä, kunhan saamme omalla tasolla pelattua.”

Joukkueeseen on tullut jo pari uutta pelaajaa, uudet valmentajat ja sopimuksiakin on hyvä määrä kasassa. Millä mielin kohti kautta 2022?

”On hienoa, että pelaajia on jo nyt niin paljon sekä taustat ja valmennus on kasassa. Odotan innolla mitä tuleman pitää. Uskon että on todella hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin viime kaudesta ja hakea vielä parempia tuloksia.”

Olet ehtinyt pelaamaan jo lähes 40 pääsarjamatsia. Millä tavalla olet muuttunut pelaajana, verrattuna vaikka alkukesään 2020?

”Vastuuta olen ottanut kentällä enemmän ja siinä samalla on tullut rohkeutta. Tuolloin tuli mietittyä kentällä enemmän virheitä ja sitä teenkö asioita nyt oikein vai väärin. Nyt olen paljon rennompi ja varmempi sekä tiedän ettei mitään taikatemppuja tarvitse tehdä vaan pelaan vain omaa peliä omilla vahvuuksillani.”

Sait U19-maajoukkueen riveissä kapteeninnauhan käteen. Miltä vastuu tuntui vai oliko tämä jo ihan tuttua puuhaa?

”Yksi kapteeneista olen ollut mutta peliä sellaisena en ole pelannut. Jännitti kyllä paljon mutta olihan se aika hieno tunne.”

Viime kauden kolmen jäsenen kapteenistosta on tällä hetkellä yksi paikka täyttämättä. Sanotaanpahan vaan..

Jäit U19-maajoukkueen viimeisimmästä Viro-ottelusta pois. Haluatko kertoa, että miksi näin?

”Tässä syksyllä on tullut sairasteltua muutaman kerran vähän pidempään. Olin siis flunssassa taas niin riskejä ei haluttu ottaa.”

U19-tytöt löivät Viron peräti 15–0. Armin lisäksi ottelusta jäi pois Lotta Lähteenmäki, mutta mukana olivat Tuuli Viinikka, Hilkka Koskinen ja Sofia Määttä.

Päävalmentaja J-P Berg uskaltaa odottaa tulevalla kaudella Armilta paljon.

”Armi on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut Kansallisen Liigan pelaaja sekä tuttu kasvo nuorten maajoukkueista. Hän hahmottaa kenttää taitavasti, ymmärtää peliä ja omaa korkean teknisen taitotason. Tätä taustaa vasten häneltä on lupa odottaa paljon tulevalta kaudelta. Esimakua on jo saatu loppuvuodesta pelatuista U19-maajoukkuematseista, joissa hän on esiintynyt erittäin vahvasti.”

Armin sopimus on järjestyksessään viidestoista julkaistu pelaajasopimus. Hyvässä vauhdissa mennään!