Tuuli Viinikka aloittaa edustusjoukkueessa – U19-maajoukkueen vakiokasvo vahvistaa puolustuspäätä!

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Tuuli Viinikka vahvistaa edustusjoukkueen alakertaa! Tuuli esiintyi viime kaudella edukseen Ilves/2:n riveissä Ykkösessä sekä B-tyttöjen SM-sarjassa. Tuuli on ollut tuttu näky viime aikoina U19-maajoukkueen riveistä Armin, Lotan, Sofian ja Hilkan kanssa.

Onnittelut sopimuksesta edustusjoukkueen kanssa! Mitkä on fiilikset?

”Tosi hyvät fiilikset sopimuksesta. Joukkue ja valmennus vaikuttaa tosi mukavalta. On kiva päästä testaamaan miten taidot riittää kovemmassa joukkueessa ja ympäristössä.”

Kerro hieman omasta ”pelaajapolustasi”?

”Olen siis kotoisin Hämeenlinnasta ja koko nuoruuteni pelasin HJS:ssä, kunnes viime kaudella vaihdoin Ilvekseen. Pelasin naisten Ykköstä ja B-tyttöjen SM-sarjaa. Asuin edelleen kuitenkin Hämeenlinnassa, joten en käynyt kaikissa treeneissä Tampereella asti vaan treenasin osan ajasta vielä Hämeenlinnassa. Nyt olen kuitenkin muuttanut Tampereelle.”

Mitkä ovat sinun vahvuuksiasi pelaajana, minkälaisia ominaisuuksia tuot edustusjoukkueeseen?

”Vahvuuksiani pelaajana on ainakin nopeuteni ja rauhallisuus pallon kanssa. Niitä ominaisuuksia haluaisin saada esille ja niiden avulla auttaa joukkuetta.”

Mitä odotat kaudelta 2022?

”Odotan kautta 2022 innolla. Pääsen varmasti joukkueeseen hyvin mukaan ja toivon että saisin ensi kaudella jo minuutteja liigassa.”

Olet ollut U19-tyttöjen maajoukkueessa mukana muun muassa Armin, Sofian ja Lotan kanssa. Onko muutkin joukkuelaiset jo tuttuja?

”Kaikki muut joukkuelaiset eivät ole vielä tuttuja, mutta odotan innolla kaikkiin tutustumista paremmin!”

Tuuli on ehtinyt tulla jo hieman tutuksi edustusjoukkueen päävalmentaja J-P Bergille.

”Tuuli kuuluu joukkueemme nuorimpiin pelaajiin. Se ei kuitenkaan näy kentällä. Erinomaiset fyysiset ominaisuudet, monipuolisen pelaajaprofiilin sekä mainiot teknis-taktiset-taidot omaava Tuuli tekee parhaillaan läpimurtoa aikuisten tasolle. Tuuli on ollut myös vuotta vanhempien pelaajien maajoukkueen vakiokasvo. Alkukausi on jo osoittanut pelaajan ison potentiaalin.”

Tuulin sopimuksen myötä julkaistuja sopimuksia kaudelle 2022 on nyt 16 kappaletta.

Tuuli (vas.) vääntämässä harjoitusottelussa Ilves/2:n Matilda Sarlinia vastaan. Kuva: Joope Erkkilä.