Nuorisoketju jatkaa – Loviisa Helminen, Sofia Laine ja Joanna Simola jatkosopimuksiin!

Maalivahti Loviisa Helminen, laitapuolustaja Sofia Laine sekä toppari Joanna Simola ovat tehneet uudet sopimukset edustusjoukkueen kanssa! Alkava kausi on toinen koko kolmikolle edustusjoukkueessa.

Loviisa

Euran Pallon kasvatti Loviisa Helminen pelasi ensimmäiset pelinsä Ilves-nutussa kesällä 2019, kun hän oli tolppien välissä kahdessa T18 Ykkösen ottelussa. Kesällä 2020 hän pelasi 12 ottelua niin naisten Ykköstä Rauman Pallo-Iiroissa kuin myös T18 SM-sarjaa. Viime kaudella Loviisa pelasi kahdeksan Ykkösen ottelua Ilves/2:ssa sekä toisen Ykkösen karsintaotteluista.

Jatkosopimus taskussa, mikä on fiilis?

”Hyvä fiilis jatkosopimuksesta. Kiva päästä taas tauon jälkeen treenaamaan joukkueen kanssa.”

Aloitit työskentelemään myös kerho-ohjaajana Ilveksen pyörittämissä aamu- ja iltapäiväkerhoissa. Onko tämä ollut mukavaa?

”Joo on kyllä ollut! Olen viihtynyt siellä tosi hyvin.”

Sinulla on vielä Kansallisen Liiga debyytti tekemättä, nähdäänkö se kaudella 2022?

”Toivottavasti! Sen eteen täytyy kuitenkin tehdä paljon töitä.”

Bonuksena: Kuka on kovin Euran Pallon kasvatti?

”Tää on paha! Sanon kuitenkin, että Hanna Ruohomaa.”

Hannalle terveiset!

Edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Marko Pirilä kommentoi Loviisan jatkosopimusta.

”Hienoa päästä jatkamaan töitä Loviisan kanssa. Hän on näyttänyt motivaationsa olevan korkealla ja tavoitteena on auttaa häntä kehittymään. Työskentely hänen kanssaan on helppoa, koska Loviisa pyrkii tehdä asiat hyvin joka kerta ja omaa korkean vaatimustason.”

Loviisa aloitti tosiaan syksyllä työskentelemään Messukylän koululla, Ilveksen iltapäiväkerhon ohjaajana. Ilveksen kerhotoiminnasta vastaava Juha Pakarinen antoi kommentit kerhotyöstä.

”Työskentely iltapäiväkerhoissamme mahdollistaa huippu-urheilun ja työnteon yhdistämisen. Joustava osa-aikatyö antaa mahdollisuuden täysipainoiseen harjoitteluun, tuo tuloja ja antaa arvokasta työkokemusta. Pelaajamme ovat myös loistavia roolimalleja ja esikuvia nuorille kerholaisille.”

 

Sofia

Ilveksen junioriputken läpikäynyt Sofia Laine tuli vauhdilla mukaan liigapeleihin viime kaudella. Debyytti nähtiin heti kauden alussa ja yhteensä pelejä pikakiiturille kertyi 17 kappaletta. Laitapelaaja ehti pelaamaan myös kuusi Ykkösen ottelua kaudella 2021.

Pääsit debytoimaan heti kauden avausottelussa FC Honkaa vastaan. Mitä fiiliksiä ensimmäinen pääsarjakausi jätti?

”Ensimmäinen pääsarjakausi jätti hyvät fiilikset. Alku oli joukkueella hieman haastava, mutta loppukaudesta paransimme hyvin peliämme.”

Sait aika mukavasti vastuuta laidalla! Allekirjoitatko tämän, olitko tyytyväinen vastuun määrään?

”Olin tyytyväinen vastuun määrään ja samalla myös yllättynyt siitä, kuinka hyvin sitä sain suhteessa lähtökohtiin. Tietenkin olisin enemmänkin halunnut pelata, mutta ensimmäiseksi kaudeksi tässä joukkueessa sain mielestäni ihan hyvin vastuuta.”

Minkälaisilla henkilökohtaisilla tavoitteilla lähdet kauteen 2022?

”Kauden 2022 tavoitteina olisi vakiinnuttaa pelipaikka joukkueessa ja saada ehjä sekä hyvä kausi alle. Lisäksi toivoisin kehittyväni pelaajana tulevalla kaudella.”

Miltäs joukkue vaikuttaa, mitä ajatuksia on teidän porukasta?

”Pelaajat ja valmennus vaikuttaa hyvältä. On hyvät fiilikset lähteä kauteen tällä porukalla.”

Päävalmentaja J-P Berg tietää Sofian vahvuudet ja mitä hän tuo keltavihreille.

”Sofia Laine debytoi pääsarjatasolla viime keväänä ja kirjautti sen jälkeen jo komeat peliminuutit liigassa. Sofia omaa poikkeukselliset nopeusominaisuudet, joten vauhtia laidallamme tulee taatusti riittämään.”

 

Joanna

Joanna Simola oli yksi viimeisistä palasista, joka tuli kauden 2021 palapeliin mukaan. Joanna debytoi Kansallisessa Liigassa heinäkuun ÅU-ottelussa ja pelasi Helsingin Palloseuraa vastaan vieraissa täyden ysikymppisen syyskuussa. Ykkösen puolella Joanna luuti puolustuksessa 12. ottelussa ja molemmissa Ykkösen karsintaotteluissa täydet minuutit.

Mitkä ovat sinun omat tuntemuksesi jatkosopimuksesta?

”Tosi hyvät, innolla odotan uutta kautta ja miten se lähtee rakentumaan.”

Pääsit debytoimaan viime kaudella pääsarjassa ja ehdit pelaamaan yhden ysikymppisenkin! Mitä fiiliksiä jäi ensimmäisistä pääsarjapeleistä?

”Hyvä fiilis, oli kiva päästä pelaamaan joukkueen kanssa ja uskon että tuo peli kehitti mua pelaajana. Täysi peli lisäsi myös motivaatiota kehittyä ja päästä pelaamaan enemmän pääsarjan pelejä.”

Pelasit viime kaudella enemmänkin Ykkösen puolella, opettiko puolestaan nämä pelit paljon asioita?

”Opetti esimerkiksi vastuun ottamista kentällä ja vähän erilaisella pelitavalla pelaamista. Ykkösen pelit olivat kovatasoisia ja niiden pelaaminen opetti minulle myös paljon pelillisiä asioita.”

Miltä joukkueen kilpailutilanne näyttää omalla pelipaikallasi, minkälaisella asenteella lähdet toiseen kauteen edustusjoukkueessa?

”On varmasti kovaa kilpailua. Lähden reenaamaan ja pelaamaan täysiä ja katson mihin se riittää, halua kehittää itseään pelaajana löytyy kyllä.”

J-P odottaa, että Joanna tekee kunnon läpimurtonsa ensi kaudella.

”Joanna Simola täydentää toppariosastoamme. Joanna on vahva puolustuspelaaja ja hakee varmasti tulevalla kaudella läpimurtoa liigatasolle.”

Nuorisoketjun sopimusten myötä pelaajasopimuksia on nyt julkistettu yhteensä 14 kappaletta!