U18-tyttöjen maajoukkue kaatoi Unkarin kahdesti – Ilves vahvasti edustettuna

Tyttöjen U18-maajoukkue pelasi Unkarissa kaksi ottelua ja kaatoi kotijoukkueen niissä vakuuttavasti. Ilveksestä mukana olivat maalivahti Viivi Mäki-Kamppi, keskikentän Anela Ljesnjanin sekä hyökkääjä Tessa Perttula.

Torstaina Suomi höykytti emäntiä oikein kunnolla, sillä lukemat 1-7 Suomelle ovat erittäin vakuuttavat tällä tasolla. Tässä ottelussa Viivi oli penkillä, Anela pelasi ensimmäisen jakson ja Tessa tuli sisään 63. minuutilla. Heti sisään juostuaan Tessa iskikin Suomelle 0-5 vierasjohdon, joten sisääntulo oli erittäin onnistunut.

Maanantaina pelatussa toisessa ottelussa Suomi johti jo 0-3, mutta Unkari iski lopussa kaksi maalia ja lopputulokseksi kirjattiin 2-3. Viivi oli nyt torjuntavuorossa ja Anela sekä Tessa pelasivat avausjakson.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas oli tyytyväinen leirin antiin ja kommentoi Palloliiton sivulla seuraavasti:
Kokonaisuudessa mahtavat seitsemän päivää. Pelaajat ovat esiintynyt upeasti. Joukkuehengen rakentaminen on onnistunut erinomaisesti, siitä suuri kiitos pelaajille sekä myös taustatiimille. Ohjelmaan mahtui viisi harjoitusta ja kaksi ottelua. Pelaamisessamme oli paljon hyvää ja kaksi voittoa olivat tämän leirin tavoitteena ja ne saavutimme hienosti, Pitkäkangas alleviivasi.

Seuraavan kerran ikäryhmä pääsee pelien pariin heinäkuussa Eerikkilässä, jonne vieraaksi saapuu Tshekki. Kauden päätavoite on vuoden lopulla pelattavassa EM-karsintaturnauksessa.