Ilveksen kauden ensimmäinen kotitappio – KuPS vyöryi lopulta voittoon

Ilves haki kolmatta peräkkäistä kotivoittoa uudelta Tammelan Stadionilta, johtaen KuPS:ia kahdella maalilla. Väkivahva kuopiolaisryhmä nousi lopulta 2-3 voittoon yli 1200 katsojan harmiksi.

ILVES – KUPS 2-3 (1-0)

Ennen ottelua palkitiin Ilveksen Nelly Lehtilä Kansallisen Liigan huhtikuun pelaajana. Tammelan äänentoisto ei suostunut toimimaan vielä ottelun alussa, joten kuuluttaja joutui huutamaan yläparvelta palkittavan pelaajan. Ääni kuului ainakin pääkatsomon lehtereille ja kentän tasolle, mutta B-katsomo sai vain arvailla mistä oli kyse.

KuPS aloitti ottelun terävästi ja hallitsikin peliä ensimmäiset 10 minuuttia suhteellisen selkeästi. Nelli Hautamäki joutui useampaan otteeseen torjuntatöihin pitääkseen vieraiden maalitilin nollilla. Ilves pääsi kuitenkin peliin hiljalleen mukaan ja alkoi saamaan omia hyökkäyksiään aikaiseksi.

Peli oli erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää katseltavaa ja molemmat saivat luotua vaarallisiakin tilanteita. Nellin uskomattoman hienot torjunnat saivat yli 1200 katsojan huokailemaan ihastuksesta eivätkä omat vastahyökkäykset jääneet siinä suhteessa yhtään jälkeen.

Avausmaali nähtiin hiukan ennen jakson päättymistä ja siitä vastasi Ilves. Anela Ljesnjanin antoi pitkän avaussyötön vasempaan laitaan Elli Mäkipelkolalle, joka eteni pikajunan tavoin kohti päätyä. Oikea-aikainen poikittaissyöttö napsahti Anna Olmalan jalkaan eikä hänen jalkoihinsa heittäytynyt KuPS-vahti Ellan Arpiainen ehtinyt enää torjuntaan.

Tauolla Ilves suoritti kaksi vaihtoa, kun Lotta Lähteenmäki ja Kaisa Juvonen korvasivat Amelia Luotosen sekä Milja Siikin. Kuutisen minuuttia ehdittiin toista jaksoa pelata kun Ilves iski jälleen. Omalta alueelta lähtenyt hyökkäys kierrätti palloa useammalla pelaajalla ja päätyi lopulta Nellylle. Tarkka matala laukaus painui ohi Arpisen takatolpan kautta maaliin ja kotiyleisön riemu oli rajaton.

Kahden maalin tappioasema sai vieraat lisäämään kaasua omaan pelaamiseensa ja paine siirtyi Ilveksen kenttäpuoliskolle. Melko nopeassa tahdissa Gentjana Rochi toikin KuPS:n tasoihin kahdella osumallaan. Ilves juoksutti kentälle lisää tuoreita jalkoja Heta Olmalan ja Saana Tuomalan tultua Ellin ja Viivi Spetsin tilalle.

KuPS:n vaihdosta sisään tullut Nanna Savolainen pääsi ohjaamaan vieraat johtoon 78. minuutilla, joten Ilves vaihtoi vielä hyökkäykseen Aino Rasisen Anelan tilalle. Vaihto koitui kohtalokkaaksi, sillä Lotta jäi kovan kuopiolaistaklauksen alle ja jouduttiin lopulta siirtämään paareilla kentältä sivuun.

Hän ei enää pystynyt peliä jatkamaan eikä Ilveksellä ollut enää vaihtoja käytettävänään. Ilves joutui siis vajaalukuisena hakemaan tasoitusta, mitä se ei enää saanut aikaiseksi. KuPS aiheutti näin Ilvekselle ensimmäisen kotitappion uudella Tammelan Stadionilla. Ilves putosi tappion myötä viidenneksi, sillä sekä HPS että Åland United voittivat omat ottelunsa.

Uusi Kansallisen Liigan katsojaennätys jäi tänään tekemättä, mutta 1218 katsojaa on joka tapauksessa upea määrä liigakatsomoihin. Ilvesnaisten Alumni-toiminnan käynnistyminen oli yksi päivän positiivisimmista asioista ja yhdessä Palloliiton kanssa järjestetyn Parempia pelaajia yhdessä -seminaarin anti tulee varmasti näkymään Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen pelaajakehityksessä.

Seuraava ottelu on vasta kahden viikon päästä sunnuntaina, kun Tammelaan saapuu 7-2 murskavoiton tänään PKKU:sta ottanut HPS. Sitä ennen pelaa Helmarit EM-karsintaottelun Tammelassa tiistaina 4.6. Hollantia vastaan. Tervetuloa näihin molempiin otteluihin!