Hyökkäyspään sopimuksia – Pessia Purhonen ja Hilkka Koskinen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa!

Purhosen Pessia ja Koskisen Hilkka debytoivat viime kaudella edustusjoukkueen parissa ja pelasivatkin yhteensä lähemmäs 30 Kansallisen Liigan matsia. Nyt tämä hyökkäyspään kaksikko on solminut jatkosopimukset edustusjoukkueen kanssa!

Pessia ja Hilkka tuovat keltavihreiden hyökkäykseen taitoa, tahtoa sekä haastokykyä.

Pessia Purhonen

Jatkat nyt toista vuotta putkeen edustusjoukkueen parissa, miltä tuntuu?

”Hyvillä fiiliksillä uuteen kauteen, meillä on hyvä jengi kasassa ja odotan kyllä innolla tulevaa kautta.”

Millä mielin puolestaan jatkat joukkueen uudistuneen valmennustiimin kanssa?

”Hyvin ja luottavaisin mielin jatkan myös uuden valmennuksen kanssa. Reeneissä on hyvä meininki ja on sitä ehtinyt jo uuttakin oppia!”

Sait ensimmäisellä kaudellasi ihan mukavasti vastuuta! Olitko tyytyväinen peliaikaan vai jäikö isosti nälkää?

”Koen että sain peliaikaa oikeutetusti, eikä ole valittamista sen suhteen. Ensi kaudella pyrin kehittymään pelaajana ja sitä kautta auttamaan joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin.”

Pelasit ensimmäiset pelisi Ilveksessä kaudella 2018. Muutitko Tampereelle koulun, jalkapallon vai jonkun muun syyn takia? Onko joku edustusjoukkueen pelaaja tuttu jo ensimmäiseltä kaudeltasi Ilveksessä?

”Tampereelle muutin lähinnä jalkapallon takia. Siinä vaiheessa täällä oli paremmat puitteet kehittyä ja onhan tämä toki myös kiva kaupunki. Ensimmäiseltä kaudelta on moniakin tuttuja, muistan ainakin Nooran, Armin, Joannan ja Saanan.”

Olet mikkeliläisen PU-62:n kasvatti, eikö vain? Tuleeko edelleen seurattua mikkeliläistä futista tai urheilua ylipäätään?

”Pitää paikkaansa. Paljon tuttuja pelaa vielä Mikkelissä niin tulee kyllä seurattua ainakin futista ja jääkiekkoa. Myös jääpallopeli talveen on käytävä katsomassa!”

Siitä vinkkiä kaikille Mikkeliin matkaaville!

Hilkka Koskinen

Jatkat edustusjoukkueessa toisen kauden putkeen. Mikä fiilis on jatkosta?

”Tosi hyvä fiilis jatkosta. Joukkueeseen on tullut hyviä pelaajia ja taso on kova, joten haastetta kyllä riittää. Valmennus vaikuttaa myös hyvältä ja odotan innolla, että saamme pelit käyntiin.”

Minkälaisilla tavoitteilla lähdet kauteen 2022?

”Saada liigaminuutteja alle ja pelata ehjä kausi.”

Jos tilastot pitävät paikkaansa, pelasit 14 pääsarjapeliä viime kaudella. Lämmittikö vastuun määrä?

”Olin ihan tyytyväinen ekaksi liigakaudeksi. Toki olisi mukava saada jatkossa myös vähän enemmän vastuuta.”

Teit viime kaudella pari maalia ja molemmat olivat aika hienoja vetoja. Teetkö ollenkaan niin sanottuja ”rumia maaleja”?

”Maali mikä maali. En kerää mitään tyylipisteitä, eikös kaikki maalit ole saman arvoisia kuitenkin?”

Säännöt tarkastettua, Hilkan kommentti on allekirjoitettava.

Pääsit tämän vuoden aikana myös U19-maajoukkueen matkaan. Miltä maajoukkuekuviot tuntuivat ja minkälaista oppia sieltä tarttui?

”Maajoukkueen mukana on aina ollut mukavaa ja sieltä on oppinut paljon uusia asioita, mitä voi hyödyntää omassa arjessa. Lisäksi se motivoi treenaamaan vielä kovempaa. Onhan se aina hienoa saada pukea Suomi-paita päälle.”

Molempien hyökkäyksen osaajien taidot ovat päässeet esille alkukauden harjoituksissa ja otteluissa. Tästä kertoo lisää J-P Berg.

”Pessia ja Hilkka ovat molemmat lupaavia nuoria pelaajia, jotka kärkkyvät läpimurtoa Kansalliseen Liigan profiilipelaajiksi. Hilkka on ollut mukana myös U19-maajoukkueringissä. Hän omaa poikkeuksellista kykyä haastaa vastustajaa 1v1-tilanteissa. Etenkin vastustajan boksissa Hilkan vaarallisuus ja kyky ratkaista kokonaisia otteluita korostuu.

Pessia on hyökkäävä pelaaja, mutta on jo osoittanut kauden alkumetreillä kykyä mukautua myös monipuolisempaan rooliin kentällä. Hän on pallon kanssa taitava ja omaa hyvän pelikäsityksen. Mielenkiinnolla odotan, miten nuoret naiset tulevat haastamaan joukkueen kokeneempaa kaartia taistelussa pelipaikoista. Alkukauden näytöt ovat ainakin molemmilta olleet vahvoja”

Pessian ja Hilkan diilien myötä sopimuksia on nyt kasassa 18 kappaletta! Milloin 20 sopimuksen raja menee rikki?