TPS kaatoi Ilveksen ja vei lohkovoiton nimiinsä – Kansallisen Cupin puolivälierässä vastaan asettuu ÅU

TPS-ottelun avauskokoonpano. Cupin puolivälierä pelataan lauantaina 18. päivä.

TPS – Ilves 1-0 (1-0)

Turun Palloseura kaatoi lauantaina keltavihreät toistamiseen kuukauden sisällä ja vei Kansallisen Cupin C-lohkon voiton omiin nimiinsä.

Turun LähiTapiola-areenalla pelatun TPS:n ja Ilveksen välisen ottelun ainoan maalin iski kotijoukkueen Jenna Koivisto.

TPS:n numero seiska oli pitkän keskityksen vastaanottavana osapuolena keltavihreiden boksissa. Koivisto antoi pallon pompata muutamaan otteeseen ja veti puolivolleyn noin seitsemästä metristä vastustamattomasti takakulmaan, ohi Ilveksen maalia vartioineen Meri Hämäläisen.

Koivisto onnistui Ilvestä vastaan maalinteossa toistamiseen Kansallisessa Cupissa, joten peikko alkaa muodostumaan.

Ilves ei maalinteossa Turussa onnistunut ja näin ollen keltapaidat joutuivat lähtevät kotimatkalle tyhjin käsin. Ilves sijoittui tuloksen myötä C-lohkon toiseksi Tepsin taakse.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Anssi Ylinen oli tyytyväinen keltavihreiden ilmeeseen, mutta luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen.

”Ei me nyt erityisen huonosti pelattu, vaan ihan ookoo. Oltiin pelissä tosi aktiivisia ja prässillä hallittiinkin peliä, mutta se oli haasteena, että ei meillä paljon maalipaikkoja ollut. Enemmän kuitenkin kuin Tepsillä.

Ottelun jälkeen sanoin pelaajille, että tuolla tavalla kun pelataan, niin ansaittaisiin voittaa, mutta joka tapauksessa tulos on tärkeä, joten ei voida voittaakaan ilman maalia. Pelaajille antaisin krediittiä siitä, että he olivat itseohjautuvia. Pelissä oli riittävästi tunnetta ja pelaajat olivat henkisesti valmiita otteluun.”

Tulevan lauantain puolivälierää Åland Unitedia vastaan Ylinen odottaa mielenkiinnolla. Ottelu pelataan ulkona ja vielä tarkemmin kerrottuna Kauppi/3:lla.

”Se onkin meille tämän vuoden puolella ihan uusi alusta. Perjantaina treenataan Kaupissa ja lauantaina sitten pelataan.

Kehitetään edelleen meidän omaa peliä. Vastassa on meille oikein hyvä mittari, saadaan Suomen mittapuun mukaan ihan kansallinen kärkiporukka vastaan.”

 

Puolivälierässä vastassa Åland United

Ilves sijoittui TPS-tappiosta huolimatta alkulohkojen parhaaksi lohkokakkoseksi ja sai näin ollen kotiedun puolivälieräotteluun. Yksiosaisessa puolivälierässä vastaan arvottiin Åland United.

Muut Kansallisen Cupin puolivälierät ovat KuPS – HPS, HJK – FC Lahti ja TPS – FC KTP.

Myös tulevat yksiosaiset välieräottelut arvottiin samassa yhteydessä ja niissä kohtaavat Ilves/Åland United – KuPS/HPS ja HJK/FC Lahti – TPS/FC KTP. Välierät pelataan 25. ja 26. maaliskuuta. Lisätietoja arvonnasta löytyy Kansallisen Liigan kotisivuilta: https://www.kansallinenliiga.fi/news/kansallisen-cupin-jatkopelien-arvonta-suoritettu/.

Puolivälieräottelu Åland Unitedia vastaan pelataan siis tulevana lauantaina Kaupissa. Ottelun tarkempi alkamisajankohta selviää myöhemmin!

 

TPS – Ilves 1-0 (1-0)

Kansallinen Cup, LähiTapiola-areena, Turku, 11.3.2023

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

4 Salo Inari 62’ -> 19 Määttä Sofia

5 Olmala Anna

9 Tuomala Saana (kapt.)

10 Saarilahti Pipsa 62’ -> 17 Haapala Sara

14 Rasinen Aino

16 Viinikka Tuuli 77’ -> 7 Kettunen Nella

24 Ojala Laura

27 Perkaus Helmi

28 Bohui Patricia 77’ -> 20 Laine Moona

88 Laine Sofia

 

Vaihtopelaajat:

18 Ahonen Helli

22 Olmala Heta

37 Hautamäki Nelli (mv.)