Kansallisen Cupin C-lohkon voitto ratkeaa – TPS – Ilves lauantaina Turussa

Aino Rasinen kikkailemassa Moltenin kanssa Pirkkahallissa. Lauantaina kikkailut jatkuu Turussa! Kuva: Joope Erkkilä.

Tupsukorvien ”vieraskiertue” jatkuu lauantaina, kun bussin nokka suuntaa kohti Varsinais-Suomea ja Suomen entistä pääkaupunkia.

Turun Palloseura emännöi Kansallisen Cupin viimeistä alkulohko-ottelua lauantaisessa iltapäivässä. TPS lähtee otteluun Cupin C-lohkon piikkipaikalta, kolme pistettä keltavihreiden yläpuolelta.

TPS haki Pirkkahallista täydet kolme pistettä aika lailla tasan kuukausi sitten, kun Ilveksen oma maali ja Jenna Koiviston osuma ottelun loppupuolella ratkaisivat voiton mustavalkoisille vieraille. TPS voitti puolestaan kotonaan VIFK:n 1-0 ja viime viikonloppuna vierasottelu Vaasassa päättyi turkulaisille maalein 2-6.

Jos Ilves mielii lohkovoittajaksi, niin Palloseuran pitäisi kaatua ja mielellään yli kahden maalin erolla. Jos Ilves voittaa esimerkiksi lukemin 0-2, niin alkulohkovaiheen maaliero on toki Ilveksen puolella lukemin 18-3 vs. 9-2. Luonnollisesti voitolla tai tasapelillä TPS puolestaan varmistaa lohkon voiton.

Jos joukkueet päätyvät lauantain kohtaamisen jälkeen tasapisteisiin, niin lohkovoittaja ratkeaa seuraavanlaisella järjestyksellä:

  1. Keskinäisten ottelujen pisteet
  2. Keskinäisten ottelujen maaliero
  3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  4. Kaikkien otteluiden maaliero
  5. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit
  6. Arpa

 

Muiden lohkojen tilanne

Muissa lohkoissa KuPS varmisti A-lohkon voiton 12. pisteellä, Ykkösen FC KTP:n tullessa toiseksi.

Neljän joukkueen B-lohko pelataan yksinkertaisena ja HJK on varmistanut lohkovoiton täydellä pistepotilla. Åland United ja HPS ratkaisevat keskinäisessä kohtaamisessaan lohkon toiseksi sijoittuneen.

A-lohkon FC Lahti ja B-lohkon kolmanneksi sijoittunut joukkue jatkavat lisäksi kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin, joissa myös Ilves ja TPS molemmat nähdään.

 

Konkarin kommentit

Kaikessa hiljaisuudessa Ilveksen edustusjoukkueen konkariksi hiipinyt keskikenttäpelaaja Aino Rasinen sai kunnian ennakoida Kansallisen Cupin viimeistä alkulohko-ottelua. Aino on pelannut Cupin kotiotteluissa TPS:ää ja Vasa IFK:ta vastaan, iskien kaksi maaliakin vaasalaisten verkkoon.

Millä eväin Tepsi kaatuu lauantaina, Konkari-Rasinen?

”Viime pelistä ei saatu sellaista tulosta mitä oltais haluttu, joten huomenna lähdetään hakemaan revanssia Turusta. Meillä on ollut hyvä treeniviikko ja kun saadaan kaikki mitä on treeneissä näkynyt siirtymään myös peliin, niin lähdetään varmasti kolmen pisteen kanssa kotimatkalle.”

Milläs mielin odotat liigakauden alkua?

”Odotan innolla kauden alkua, on kiva päästä taas pitkän harjoituskauden jälkeen pelaamaan liigapelejä, varsinkin kotiyleisön edessä Kaupissa!”

Aino ja muut ilvesläiset alkavat vääntää TPS:ää vastaan lauantaina Turun LähiTapiola Areenalla kello 16:45. Otteluun saa lippuja portilta hintaan 5 euroa ja matsi näkyy myös suorana Turun Sanomien verkkosivuilla lehden tilaajille.

 

Ps. Kansallinen Liiga alkaa reilun kuukauden päästä, 14. huhtikuuta!