Ilves – Åland United – Kansallisen Cupin puolivälierä lauantaina Kaupissa

Samat joukkueet vääntävät taas Kaupissa lauantaina. Kuva viime toukokuun liigakohtaamisesta. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves sijoittui Kansallisen Cupin alkulohkossaan toiselle sijalle ja oli lopulta myös paras lohkokakkonen, ennen HPS:ää ja Ykkösen FC KTP:tä. Keltapaidat saivat näin ollen kotiedun puolivälierään, joka pelataan lauantaina 18. päivä. Kauppiin saapuu vieraaksi varsin tuttu vastustaja, Åland United!

Ilveksen alkulohkon voittanut TPS saa puolivälierissä vieraakseen KTP:n, Åland Unitedin lohkon nimiinsä vienyt HJK puolestaan emännöi Ykkösen FC Lahtea. Neljäs puolivälierä on palloseurojen välinen, Kuopiossa pelattava KuPS – HPS.

Ilveksen ja ÅU:n välisen ottelun voittaja saa cupin välierässä vastaansa juuri viimeisimpänä mainitut kuopiolaiset tai helsinkiläiset.

 

Åland Unitedin tie puolivälieriin

Lauantain puolivälierän vastustaja Åland United jäi kolmen helsinkiläisjoukkueen puristuksessa B-lohkossa kolmannelle sijalle, mutta nappasi paikan kahdeksan joukkoon parhaimpien lohkokolmosten joukossa yhdessä FC Lahden kanssa.

Åland United aloitti Kansallisen Cupin ryminällä helmikuun puolenvälin paikkeilla, kun joukkue kaatoi Wiklöf Holding Arenalla PK-35:n maalein 4-0 (2-0).

Maalien mättäminen ÅU:n peleissä ei suinkaan jäänyt tähän ensimmäiseen otteluun, sillä toisessa lohko-ottelussa HJK voitti saarelaiset maalein 4-2 (1-1) ja viime viikonloppuna pelattu lohkon päätöskamppailu päättyi Maarianhaminassa vierasjoukkue HPS:n hyväksi osumin 2-5 (1-1).

Lohkovaiheessa Åland Unitedin paras maalintekijä oli uusiseelantilaishyökkääjä Jacqueline Hand, joka iski neljä kaappia. Yhden maalin pelaajia ÅU:lla oli neljä kappaletta. Vertailun vuoksi, Ilveksen parhaat maalintekijät tähän mennessä ovat viiden maalin ”Patra” Bohui ja kolmen maalin ”Pippan” Saarilahti.

Erityisen tuttuja nimiä lauantain vastustajan rivesitä tupsukorvien faneille saattavat olla Ilves-kasvatti Sanni Ojanen ja viime kauden päätteeksi tummansiniseen pelipaitaan vaihtanut Silja Tuominen. Kaksikko on esiintynyt kaikissa kolmessa Kansallisen Cupin ottelussa, Silja on lisäksi iskenyt yhden maalin ja jakanut maalisyötönkin.

Åland Unitedin kokoonpanosta on kadonnut viime kauden jälkeen yksi legenda ja todellinen johtohahmo, kun kaikkien aikojen eniten maaotteluita Suomi-paita päällään pelannut Anna Westerlund nosti nappulakengät naulaan. Hyviä eläkepäiviä Annalle!

 

Perkaus perkaa puolivälierän panoksia

Kaikissa neljässä Ilveksen Kansallisen Cupin pelissä tähän mennessä pelannut ja kolmessa ottelussa myös täydet minuutit kellottanut puolustaja Helmi Perkaus odottaa Åland Unitedin kohtaamista.

Millä mielin lähdet Kansallisen Cupin puolivälierään?

”Todella hyvin mielin, ollaan treenattu tämä viikko tosi hyvin, joten luottavaisin mielin lähdetään hakemaan välieräpaikkaa.”

Onko Åland United sinulle tuttu vastustaja tai löytyykö joukkueesta tuttuja pelaajia?

”Åland ei ole yhtään tuttu vastustaja mulle, sillä en ole koskaan pelannut heitä vastaan. Mutta tuttuja sieltä muutama löytyy, Pallo-Iiroista vanha joukkuekaveri Anni Hakasalo ja tietysti viime kaudelta Silja Tuominen.”

Mikä on fiiliksesi, kun pääsette viimein ulos pelaamaan, ehtiikö Kaupin alustaan saada tatsia ennen peliä?

”Hyvä fiilis, on kiva päästä takaisin Kauppiin. Saadaan tatsi kenttään vielä perjantaina, kun päästään treenaamaan sinne parikin kertaa.”

Millaista peliä yleisön sopii odottaa lauantaina?

”Varmasti pelistä tulee todella viihdyttävä ja tasainen, joten kannattaa tulla paikan päälle katsomaan!”

 

Faktalaatikko

Kansallisen Cupin puolivälieräottelu Ilves – Åland United alkaa lauantaina Kaupin urheilupuistossa kello 15:00.

Makean ja suolaisen nälkäisiä palvellaan kahvion voimin Kauppi 3:n pääkatsomon takana. Lippuja otteluun saa portilta hintaan 5/2€, ja kausikorttilaiset ovat luonnollisesti tervetulleita otteluun, sisäänpääsy onnistuu kausikortin kuittia tai ostovahvistusta näyttämällä.

Tukikausikortilla näet kaikki Kansallisen Liigan, Kansallisen Cupin ja mahdolliset Suomen Cupin kotiottelut paikan päällä. Kausikortteja aletaan postittamaan ensi viikolla, osta omasi täältä: https://ilvesnaisetjalkapallo.fi/tuote/tukikausikortti/.

Kauppiin pääsee helposti muun muassa raitiovaunulla numero 1 tai busseilla numero 11 ja 26. Sekä Foreca että Ilmatieteen Laitos lupaavat tällä hetkellä paria astetta lämmintä ja mahdollista vesisadetta, mutta hätä ei ole suinkaan tämän näköinen, sillä vasta keitetty kahvi lämmittää ja Kauppi 3:n pääkatsomon katto suojaa pahimmilta tyrskyiltä.

Tervetuloa lauantaina Kauppiin!

Pidemmän matkan päässä olevia faneja varmasti lohduttaa, että yhteistyökumppani Aamulehti näyttää ottelun suorana sivuillaan: https://www.aamulehti.fi/urheilu/art-2000009458111.html. Matsin juontaa Rasmus Junila ja kommentaattorina toimii Markus Paananen. Lähetys on tilaajille, mutta Aamulehden digiversioon voi tutustua kuukauden ajan yhdellä eurolla.