Toinen vierasottelu putkeen – lauantaina vastassa sarjavitonen PK-35 Helsingissä

”Arska” Heikkilä valmistautumassa Pallokerhon kohtaamiseen. Pomppiiko Molten edullisesti keltavihreille lauantaina? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kansallinen Liiga siirtyy viikonlopun otteluiden jälkeen noin kuukauden mittaiselle maaottelutauolle. Heinäkuun ensimmäinen liigaottelu pelataan sunnuntaina 17. heinäkuuta, kun ONS emännöi PK-35 Vantaata.

Keltavihreät palaavat tauolta vasta sunnuntaina 24. heinäkuuta, kun joukkue emännöi myös vantaalaisia Kaupissa.

Taukoa ja heinäkuun otteluja ennen on kuitenkin luvassa vielä yksi kierros. PK-35 ja Ilves iskevät yhteen lauantaina Helsingin Pihlajamäessä ja MagneCit Areenalla. Molempien joukkueiden kauden 12. ottelu potkaistaan liikkeelle kello 14:30.

Molemmilla joukkueilla alla tasapeli

Ilves johti FC Honkaa menneenä viikonloppuna Silja Tuomisen rangaistuspotkumaalilla, mutta Siljan kauden toinen täysosuma ei tuonut Tampereelle täyttä pistepottia. Saana Hartikaisen vajaan tunnin kohdalla syntynyt maali varmisti pistejaon.

Lauantain ottelua emännöivä PK-35 päätyi viime viikonloppuna samoihin 1-1 lukemiin Helsingin paikallisessa. HPS:n Piia Kämppi vei kotijoukkueen johtoon ja Pallokerhon Elisa Ikosen maali tasoitti ottelun.

PK-35 on harvinaisemmassa, peräti kolmen tasapelin putkessa. Ennen HPS-peliä joukkue pelasi kotonaan FC Honkaa vastaan 2-2 ja muutama viikko sitten maalittoman tasapelin PK-35 Vantaan vieraana.

Helsinkiläiset lähtevät otteluun sarjataulukon sijalta viisi, Ilves kolme sijaa alempaa. Piste-eroa joukkueiden välillä on 9 pistettä. Pallokerho repi eroa kolmen pisteen verran huhtikuun puolivälissä, kun joukkue haki Kaupin urheilupuistosta täydet pisteet. Saana Tuomala vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta Ikosen ja kapteeni Minea Lassaksen kolmen minuutin sisällä syntyneet maalit varmistivat pisteet vierasjoukkueelle.

Tuomalan tuuminnat, Kantasen kommentit

Suomen Cupissa tehoilla hurjastellut ja liigakaudellakin jo kahdesti maalannut, joukkueen varakapteeni Saana Tuomala ennakoi Pallokerho-kamppailua ja kertoi hieman lomasuunnitelmistaan.

Olit parikin kertaa enemmän kuin lähellä maalintekoa Honkaa vastaan viime viikonloppuna. Uppoaako tulevana viikonloppuna PK-35:n vieraana?

”Toivottavasti osuu tällä kertaa maalipuiden sisään, mutta ihan sama, kuka ne maalit tekee, kunhan tehdään enemmän kuin vastustaja.”

Teidän peli on parantunut nyt parin viimeisimmän matsin aikana. Mitä olette tehneet eri tavalla?

”Ollaan keskitytty kollektiiviseen puolustamiseen ja kaksinkamppailujen voittamiseen. On ollut myös nähtävillä enemmän taistelutahtoa ja halua voittaa, mikä varmasti johtaa hyviin tuloksiin.”

Joko alkava maajoukkuetauko jänskättää vai harmittaako pitkä tauko? Mitä aiot loman aikana tehdä?

”Loma tulee hyvään kohtaan, jo pidemmän aikaa on treenattu ja pelattu ilman pidempiä taukoja. Tauon aikana aion ottaa rennosti ja tehdä sellaisia asioita, joita ei oikein muuten ehdi esim. käydä kotona Hämeenlinnassa ja mökkeillä.”

Myös hyökkääjä Jenni Kantanen kommentoi mennyttä Honka-ottelua ja tulevaa Pallokerho-kamppailua. Jenni hankki röyhkeällä nousulla pilkun edellisellä kirroksella Espoossa. Aikooko hyökkääjä jatkaa samalla linjalla?

”Meinaan jatkaa samaa, mutta toivottavasti itsekin pystyisin tekemään niistä maaleja. Mutta jos ei, niin yritän kaikkeni, että joukkueelle tulisi se rankkari tai joku muu vaarallinen tilanne.”

Millaisena porukkana hyökkääjä näkee tulevan lauantain vastustajan?

”Niillä on tosi tiivis ryhmä tai ainakin ulkopuolisille näyttää, että on tiivis porukka. Pystyvät haastamaan tosi koviakin joukkueita, pelasivat HJK:takin vastaan tasan. Uskon, että tulee hyvää kamppailua.”

Jennin ajatuksia löytyy enemmänkin ILVESTV:n puolelta:

Jos et ole matkaamassa viikonloppumatkalle pääkaupunkiin, niin punamustien ja keltavihreiden välistä vääntöä pystyy seuraamaan myös Ruutu+:n välityksellä: https://www.ruutu.fi/stream/4084100.