PK-35 – Ilves 1-0 – Helsingistä tuomisina ainoastaan kirvelevä tappio

Noora Hämäläinen pelasi täyden ysikymppisen Pallokerhon vieraana. Kuva huhtikuun kotiottelusta. Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PK-35 – Ilves 1-0 (0-0)

Ilveksen toiveet ylemmän loppusarjan paikasta koki kovan kolauksen, kun PK-35 nappasi täydet pisteet sateiselta MagneCit Areenalta lauantaina. Tasaisen ottelun voittomaalin kotijoukkue laukoi rangaistuspotkusta.

Ennen sarjataukoa Ilves matkasi jälleen pääkaupunkiseudulle, tällä kertaa helsinkiläisen PK-35:n vieraaksi. Ottelu pelattiin melkoisen märällä tekonurmikentällä, mikä ennakoi runsasmaalista ottelua. Toisin kuitenkin kävi, ottelussa nähtiin ainoastaan yksi osuma. Sen kotijoukkue pääsi viimeistelemään pilkulta.

Avausjakso

Avausjakso oli hienoista Ilveksen hallintaa, tai ainakin vaarallisimmat hyökkäykset olivat keltavihreillä. Jakson paras maalintekopaikka oli Anna Olmalalla, joka pääsi kaukaa tykittämään oikealla jalallaan. Siihen kuitenkin kotijoukkueen maalivahti Nea Vidgren onnistui venyttämään näppinsä väliin.

Anna olikin Ilveksen näkyvin pelaaja, kentän molemmissa päädyissä. Puolustuspään tehtävät hän hoiti tuttuun tapaan varmasti, mutta oli useampaan kertaan aiheuttamassa PK-35:n puolustukselle harmaita hiuksia vahvoilla otteillaan.

Jenni Kantanen erottui myös taistelevalla pelityylillään ja hän olikin rakentamassa useimpia Ilveksen hyökkäyksiä. Kertaalleen Jennikin kokeili omaa kaukolaukaustaan, mutta se päätyi Vidgrenin syliin.

Toinen jakso

Toisen jakson Ilves aloitti pirteästi. Heti ensimmäisellä minuutilla kulman jälkitilanteesta Annan voittaessa kaksinkamppailutilanteen ja syöttäessä pallon Emmaliina Tulkille, oli Ilveksellä mainio tilaisuus siirtyä johtoon. ”Emulin” laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin.

PK-35 kuitenkin alkoi saamaan pelistä otetta koko ajan enemmän ja kertaalleen saivatkin pallon maaliin. Kyseisessä tilanteessa Emilia Kupsanen oli kuitenkin paitsiossa maalia tehdessään, eikä tulostaululle tarvinnut tehdä muutoksia.

Ottelun ainoa maali nähtiin reilun tunnin pelaamisen jälkeen. Laura Laurikainen taisteli boksin sisällä Krista Hakalaa vastaan, joka kevyempänä kaatui tilanteesta. Erotuomari näki tilanteessa Lauran rikkoneen ja tuomitsi kotijoukkueelle rangaistuspotkun. Sen Kupsanen laukoi aivan maalin ylänurkkaa eikä Meri Hämäläisellä ollut mahdollisuuksia siihen ylettää.

Ilveksen loppukiri ei aivan noussut sille tasolle, millä tasoitusosuma olisi saatu aikaiseksi. PK-35 onnistui prässipelillään pitämään Ilveksen pelaajat pallon kanssa omalla alueella. Maalintekoon eivät keltavihreät Helsingissä tällä kertaa pystyneet, joten joukkue palasi Tampereelle maalin tappio niskassaan.

Nyt edessä on reilun kuukauden mittainen tauko peleistä ja joukkue aloittaa sen pitämällä ensin reilun viikon mittaisen tauon myös harjoittelusta. Pelit jatkuvat vasta 24.7. jolloin Kauppiin saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja JiiPee Berg oli erittäin pettynyt ottelun tulokseen.

”Tappio ottaa kyllä päähän todella paljon. Eniten harmittaa noiden pelaajien puolesta. Peli itsessäänhän oli erittäin tasaväkinen, niin kuin oli odotettavissakin. Kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta kohtasivat toisensa nopealla, mutta märällä kentällä.”

Avausjakson jälkeen ei valmennuksella ollut tarvetta tehdä muutoksia. Pelaaminen oli sujunut suunnitelmien mukaan.

”Olimme tauolla ihan tyytyväisiä peliimme, se oli sujunut suurin piirtein suunnitelmien mukaan. Luotettiin siihen, että maalipaikkoja tulee ja niistä saadaan tehtyä.”

Vaikka ottelusta tulikin tappio, näki J-P pelissä paljon hyvääkin.

”Meidän kenttätasapainomme oli kunnossa, pystyimme puolustamaan boksia mallikkaasti ja saatiin hitaita hyökkäyksiä rakennettua. Yläalueen prässi toimi myös hyvin, PK-35 oli vaikeuksissa sen kanssa ja monesti voitimme pallon itsellemme. Ainoastaan viimeistely tökki.”

Ottelun ratkaissut pilkku harmitti luonnollisesti päävalmentajaa.

”Sikäli se harmittaa, kun siinä tilanteessa ei oikein ollut mitään hätää. Meillä oli syöttöhetkellä ylivoima, vastustaja oli koko ajan ajautumassa pienempään kulmaan. Laura on tottunut pelaamaan kovaa, eikä siitä taas oikein voi luopuakaan. Kaksinkamppailutilanne, jossa erotuomarille annettiin mahdollisuus viheltää.”

Alkava tauko tulee joukkueelle hyvään saumaan, niin fyysisesti kuin henkisestikin.

”Nyt pikku tauko ja heinäkuun alussa palataan yhteen. Pelaamme yhden harjoitusottelun tauon aikana, muutoin keskitymme harjoitteluun. Mikäli mitään takapakkia ei tule, saamme Lotta Lähteenmäen ja Nella Kettusen täyteen pelikuntoon tauon aikana.”

 

PK-35 – Ilves 1-0 (0-0)

18.6.2022, MagneCit Areena, Helsinki

 

Maalit:

63’ Kupsanen 1-0 rp (PK-35)

 

Varoitukset:

89’ Kåhre Olivia (PK-35)

90’ Ikonen Elisa (PK-35)

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

4 Tulkki Emmaliina

5 Olmala Anna

8 Tuominen Silja

9 Tuomala Saana

19 Määttä Sofia 56’ -> 10 Saarilahti Pipsa

26 Laurikainen Laura (kapt.)

29 Kantanen Jenni 76’ -> 14 Rasinen Aino

35 Heikkilä Armi 76’ -> 13 Purhonen Pessia

42 Hämäläinen Noora

88 Laine Sofia 90’ -> 18 Lilja Tiina

 

Vaihtopelaajat:

37 Hautamäki Nelli (mv.)