Tehokaksikko jatkaa – Heta Olmala ja Aino Rasinen kirjoittivat jatkosopimukset Ilveksen kanssa!

Kenttäryhmityksen yläpäähän on varmistettu kaksi tärkeää palasta, kun Ilves-kasvatti Aino Rasinen ja Oulun lahja jalkapalloilevalle maailmalle, Heta Olmala allekirjoittivat jatkosopimukset joukkueen kanssa!

Aino debytoi edustusjoukkueessa jo kaudella 2016 HJK:ta vastaan ja Heta pääsee puolestaan pelaaman isosiskonsa, PK-35 Vantaasta keltavihreisiin siirtyneen Annan kanssa. Hetalle kausi on kolmas Ilveksessä.

Aino ja Heta sijoittuivat viime kaudella joukkueen sisäisessä maalipörssissä sijoille 2 ja 3. Aino teki viisi maalia 22. ottelussa ja Heta neljä maalia 15. ottelussa. Heta pääsi aloittamaan kautensa vasta heinäkuussa pelatussa, tasapeliin päättyneessä Åland United -ottelussa, selätettyään vaikean ja pitkän loukkaantumisen.

ONS-kasvatti Hetalla on hyvä fiilis niin sopimuksesta kuin uudesta kaudestakin.

”Positiiviset fiilikset on sopimuksesta ja innolla uutta kautta kohti.

Viime kausi oli nousujohteinen vaikean alun jälkeen ja koko joukkue paransi kauden loppua kohden. Oma pelikauteni jäi hieman lyhyeksi pitkän kuntoutuksen takia, mutta pelikuntoon päästyäni tuli onnistumisia ja pelivire löytyi, joten hyvä fiilis jäi kaudesta.

Ensi kaudelta odotan ehjää kautta ja kehittymistä. Tavoitteena parantaa viime kaudesta, myös maalimäärän muodossa.”

Olmaloita pelaa Ilveksen riveissä tulevalla kaudella kaksin kappalein, kun Hetan isosisko Anna tuli joukkueen riveihin kahden vuoden sopimuksella.

”Viimeksi kaudella 2018-2019 pelattiin Annan kanssa yhdessä liigaa ONS:n paidassa. Innolla odotan yhteisiä pelejä ja kivaa tulee varmasti olemaan!”

Ilves Futis-Liigassa Kalevan kaupunginosassa ensimmäiset futisaskeleensa ottanut Aino on noussut kaikessa hiljaisuudessa ja rauhallisuudessa edustusjoukkueen kokeneimpien ja luotettavimpien pelaajien joukkoon. Aino on vuosien varrella viimeistellyt yhteensä 19 pääsarjamaalia kasvattajaseuralleen.

”Uusi valmentaja tuo yleensä aina jotain muutoksia, ja innolla odotankin mitä tuleva kausi tuo tullessaan. Ensi kauden joukkueesta on hyvä fiilis, viime kauden runko pysyi hyvin kasassa ja muutamia uusiakin pelaajia on tulossa.

Viime kaudella sain hyvin vastuuta ja muutaman maalinkin sain tehtyä. Toivon, että tulevalla kaudella pystyn auttamaan joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin, näkyy se sitten henkilökohtaisissa tilastoissa tai ei.”

Aino aloitti syksyllä 2021 opinnot Jyväskylässä, mutta opiskelun ja pelaamisen yhdistäminen ei ole tuottanut ylitsepääsemättömiä ongelmia.

”Opiskelu toisessa kaupungissa toki tuo omat haasteensa arkeen, mutta kaikkeen on tähänkin mennessä löydetty toimivat ratkaisut!”

J-P Berg on tyytyväinen, että molemmat pelaajat allekirjoittivat jatkosopimukset.

”Aino on monipuolinen, hyökkäävä pelaaja, joka pystyy pelaamaan useammallakin pelipaikalla ja on hyvä viimeistelemään. Onneksi saimme Aino pidettyä meillä, vaikka opiskelupaikka onkin nykyään Jyväskylässä.

Heta tunnetaan taas määrätietoisena ja uutterana harjoittelijana. Viime kauden lopussa, kuntouduttuaan loukkaantumisesta, Heta myös osoitti tehokkuutta hyökkääjänä pelaten vahvan loppukauden.”

Pelaajasopimuksista on tällä hetkellä julkistettu kaksikon ja Annan lisäksi Siljan, Lauran, Saanan ja Nooran sopimukset!