Ilves Plus – myös sinua varten

Ilves Plus on jo nimenä tuttu monelle tamperelaiselle. Nimestä se helposti yhdistetään tietenkin Ilvekseen seurana, mutta palvelut ovat tarkoitettuja aivan kaikille.

Kuvassa Heli Rekimies. Kuva: Jimi Soinila

Ilveksen Veikkausliigajoukkueen fysiikkavalmentaja sekä fysioterapeutti Heli Rekimies, mikä Ilves Plus oikein on ja kenelle se on suunnattu?

– Ilves Plus on Ilves Edustuksen tytäryhtiö, jonka palvelut on suunniteltu tukemaan kokonaisvaltaisesti ihmisten hyvinvointia. Tarjoamme palveluitamme totta kai urheilijoille seurasta ja lajista riippumatta, mutta myös aivan tavallisille kuntoilijoille ja hyvinvoinnistaan välittäville ihmisille. Olit sitten opiskelija, työssäkäyvä tai eläkeläinen, pääset nauttimaan meidän palveluistamme.

Ilves Plus on ollut olemassa jo neljä vuotta ja lähti liikkeelle ideoinnista tuottaa palveluita yrityskumppaneille. Sen jälkeen toiminta laajentui tarjoamaan palveluita urheilijoille ja nyt myös yksittäisille henkilöille. Viimeisimpänä uutuutena on tarjota huippukylmähoitoa, jota suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan.

Miksi esimerkiksi minun kannattaisi valita Ilves Plus, kun tarve hieronnalle ja fysioterapiaan syntyy?

– Meillä on se iso etu, että pystymme tarjoamaan alan huippuosaajien palveluita myös tavallisille ihmisille, liikuntataustasta riippumatta. Samat ammattilaiset, jotka huolehtivat seuran urheilijoista aina edustusjoukkueesta lähtien, hoitavat myös sinua.

Mainitsit tuon huippukylmähoidon uutuutena, löytyykö vielä jotain erikoista?

– Meillä on myös yksi mielenkiintoinen erikoisuus palveluna eli Footbic-toiminta. Siinä hoidetaan jalkaterän ja nilkan alueen erilaisia vaivoja kuntoon. Nuo vaivat lopulta heijastuvat koko kehossa, joten Footbic on todella kätevä tapa hoitaa jalkojen kautta koko keho kuntoon.

Myös esimerkiksi maastopyöräilyä ja miekkailua – olympiatason ohjauksella

Kuvassa Sami Mänty. Kuva: Jimi Soinila

Yksilön hyvinvoinnin lisäksi Ilves Plus tarjoaa myös yrityksille sekä ryhmille palveluita, työhyvinvoinnin sekä virkistäytymisen muodossa. Toiminnanjohtaja Sami Mänty, kuinka pahasti korona puraisi työhyvinvointipalveluiden kysyntään?

– Työhyvinvointipalveluiden kysyntä oli hiukan vähissä koronan vuoksi, mutta nyt yritykset ovat alkaneet jälleen niitä kyselemään. Niille onkin nyt oikeastaan jopa tarvetta, kun ihmiset ovat olleet etätöissä ja yhteisöllisyyttä halutaan jälleen korostaa.

Tyhy-toimintaan meillä on tarjolla useita erilaisia paketteja. Osassa hoidamme kaiken taustalla, osassa meidän tyhy-palvelumme liitetään esimerkiksi yrityksen omaan koulutustapahtumaan. Aamupäivällä voi esim. olla heidän omaa koulutustaan ja lounaan jälkeen alkaa sitten meidän ohjattu osuutemme.

Mitä kaikkea Ilves Plussalla sitten on tarjolla koulutuspäivän päätteeksi?

– Aina ei ole edes mitään koulutusta, vaan puhutaan enemmänkin virkistyspäivästä. Meidän tarjoamat aktiviteettilajikokeilun listaus on todella laaja, uskoisen sen olevan Pirkanmaan laajin. Meillä on myös todella paljon eri palveluntuottajia apunamme ja todellakin laidasta laitaan.

Mitkä lajikokeilut ovat nousseet eniten esille?

– Ehkä suosituimmat lajit ovat oleet perinteiset kuplafutis, miekkailu ja keppijumppa. Myös Treenaa kuten Ilves-paketti, jossa Köpi Kaliio sekä muut edustusjoukkueen valmentajat vetävät ryhmälle ohjatut treenit ja pitävät luentoja, on ollut todella suosittu.

Hyödynnä myös alennus näyttämällä tätä kuponkia!

Miekkailu kuulostaa lajilta, jota ei ehkä tulekaan muutoin kokeiltua. mitenkäs sen ohjaaminen on järjestetty?

– Miekkailussa meillä on ohjaajana olympiatason kilpailija, joka osaa todella hyvin opastaa lajin saloihin. Välineetkin ovat aivan viimeisen päälle ammattilaisen välineet, joten sitä suosittelen kyllä kokeilemaan. Miekkailusta olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta.

Onkos listalle tullut jotain uusia lajeja kokeiltavaksi?

– Tänä vuonna on noussut maastopyöräreissut melkoisen suosituiksi. Käytössä on Fat Bike maastopyörät, niin perinteiset kuin sähköisetkin. Meillä on kaksi erilaista reittiä tarjolla; Perusreitti sekä Hevireitti. Perusreitti sopii hyvin vähemmän maastossa pyöräilleelle ja kulkeekin enemmän polkuja ja pyöräteitä pitkin. Hevireitti puolestaan sopii jo kokeneemmalle pyöräilijälle ja kulkee jo vähän hankalammassa maastossa.

Uusimpana tuotteena meillä on Amazing Tampere -niminen kaupunkiseikkailu, jossa tutustutaan Tampereen historiaan. Siellä on leikkimielisiä kilpailuita, visailuita sekä tehtäviä. Se tehdään 4–6 hengen ryhmissä ympäri kaupunkia, kestäen kahdesta kolmeen tuntiin. Yhtenä tehtävänä on pyytää ohikulkijaa kuvaamaan, kun ryhmä suorittaa jonkun tehtävän. Siinä vaaditaan jo hiukan heittäytymistä mukaan.

Ovatko nämä palvelut tarjolla ainoastaan yrityksille?

– Yritykset ovat tietenkin se isoin asiakasryhmä, mutta kyllä paljon on ollut pienempiäkin ryhmiä, kuten kaveriporukoita ja polttariporukoita. Monesti joku, joka on ollut isommassa ryhmässä mukana, on tykännyt ja tullut jälkeenpäin omalla pienemmällä porukalla pitämään hauskaa.

Mistäs teidät sitten löytää?

– Työhyvinvointi- ja virkistyspalvelut tapahtumat usein Kaupin lähistöllä, mutta luonnollisesti tapahtuman mukaan myös muualla. Hierontapalvelut tarjotaan Itsenäisyydenkatu 18:ssa ja fysioterapiapalvelut puolestaan Teiskontie 1:ssä. Tilat ovat lähes vastakkain toisiaan Sampolan risteyksessä. Kannattaa käydä meidän kotisivullamme ilvesplus.fi ja tutustua tarkemmin. Sieltä löytyvät myös meidän yhteystietomme.

Kuva Teiskontien tiloista. Kuva: Jimi Soinila