Suomen Cupin välierässä klassikko-ottelu HJK – Ilves!

J-P Berg seuraamassa tarkasti Kaupin treeneissä kuinka se Molten pysyy Heta Olmalan ”näpeissä”! Kuva: Joope Erkkilä.

HJK ja Ilves lyövät sapelit yhteen lauantaina kello 12:00, kun Suomen Cupin toinen välierä käynnistyy Bolt Arenalla. Toisessa välierässä kohtaavat PK-35 ja Åland United lauantaina kello 14:00.

Ilves varmisti paikan Suomen Cupin välieriin todellisen trillerin jälkeen, kun JyPK kaatui rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5-3. Varsinaisen peliajan ja jatko-ottelun puitteissa joukkueet olivat tasatilanteessa 2-2, Ilveksen maaleista vastasivat tutut maalintekijät; Silja Tuominen pisteeltä ja Saana Tuomala mahtavalla kaukolaukauksella. Kaksikko osui myös pilkkukisassa.

Jos pelasivat keltavihreät trillerimäisen puolivälierän, niin samaa voi sanoa lauantaisen välierän vastustajasta, HJK:sta. Klubin ja PK-35 Vantaan välinen ottelu ratkesi jatko-ottelun jälkeen.

PK-35 Vantaa johti ottelua lukemin 1-2 vielä puolivälierän 88. minuutilla, mutta HJK tasoitti pelin 89. minuutilla ja Essi Sainio ampui pilkun sisään jatko-ottelun kahdeksannella minuutilla. Tämä maali varmisti helsinkiläisten välieräpaikan. Veera Hellman teki HJK:n kaksi ensimmäistä maalia.

Klubin eteneminen Suomen Cupissa on ollut runsasmaalista, sillä kahdesta ensimmäisestä lohko-ottelusta HJK nappasi 8-0 voitot Pallo-Iiroista ja EPS:stä. Lohkovaiheen kolmannessa ottelussa TPS kaatui Turussa lukemin 2-4.

Sairaustilanne ja loukkaantumiset ovat riivanneet tiukasti keltavihreitä, eikä tilanne ole helpottanut myöskään välierän lähestyessä. Ilveksen päävalmentaja J-P Berg asettelee mielellään suosikin viitan helsinkiläisten harteille.

”Lauantain Cup-välierässä HJK on tietysti ennakkosuosikki. Tämä asetelma sopii mainiosti meille. Kaikki paineet ovat heillä. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat edelleen häirinneet meidän joukkuetta, mutta lähdemme erittäin motivoituneina haastamaan helsinkiläisiä! Viikolla harjoituksissa olemme keskittyneet hyökkäyspeliimme ja erityisesti murtautumisvaiheen asioihin. Meno treeneissä on ollut vankkaa ja odotan joukkueelta tasapainoista esitystä viikonloppuna.”

Joukkueen kippari Laura ”Lare” Laurikainen lähtee Helsinkiin ja pelaamaan ulos hyvillä fiiliksillä.

”Joukkueessa on odottava tunnelma ja kiva päästä pelaamaan ulos stadionille. Tulossa on kova vääntö ja sopii hyvin Cup-tunnelmaan, finaalipaikkaa lähdetään hakemaan.”

Suomen Cupin välierä HJK:n ja Ilveksen pelataan Helsingissä lauantaina 19. maaliskuuta kello 12:00 alkaen. Ottelu näkyy myös YouTubesta, HJK TV -kanavalta.