HJK – Ilves 3-0 – Klubi paineli Suomen Cupin finaaliin

Varakippari Saana Tuomalan ja kumppanien kausi jatkuu liigapelien merkeissä! Kauden ensimmäinen peli 26.3., ensimmäinen kotipeli 2.4. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves ei päässyt lähtemään Helsinkiin ja Suomen Cupin välierään parhaista mahdollisista lähtökohdista, kun moni pelaaja joutui jäämään Cup-väännöstä sivuun viime hetkien loukkaantumisen tai sairastelun vuoksi.

HJK nappasi voiton keltavihreistä ja samalla paikan Suomen Cupin finaalista itselleen. Keltavihreiden Cup-taival pysähtyi neljän parhaan joukkoon ja katseet suunnattiin ottelun jälkeen kohti Kansallista Liigaa!

HJK – Ilves 3-0 (1-0), Bolt Arena

Keltavihreiden kokoonpanossa nähtiin pääkaupungissa ainoastaan viisi vaihtopelaajaa. Viime peleissä nähtyyn avauskokoonpanoon oli tullut yksi selkeä muutos, kun JyPK-puolivälierässä rangaistuspotkukisaan maalille tullut Roosa Karppinen avasi vierasjoukkueen maalinsuulla.

Kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli Bolt Arenalla ja nappasi johdon itselleen ottelun 34. minuutilla. Klubin Ria Karjalainen nousi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle Ilveksen boksissa ja nikkasi pallon vastusteluista huolimatta oikeaan alakulmaan.

HJK lähti tauolle 1-0 kotijohdossa. Klubin johto muuttui kaksinumeroisiksi toisen jakson kahdeksannella minuutilla, kun Veera Hellman onnistui maalinteossa. Hellman sai pallon boksissa oikealla laidalla, otti pari kosketusta ja laukoi pallon taka-alakulmaan, 2-0.

Ensimmäisen maalin iskenyt Karjalainen kaunisteli loppulukemat 77. minuutilla. Kotijoukkueen numero kasi roikkui Ilveksen puolustuslinjassa, aivan paitsion rajamailla ja pääsi vetopaikkaan kuudentoista-alueen rajalta. Pomppiva pallo yllätti Karppisen ja painui taka-alakulmaan vasemmalle.

Ilveksen päävalmentaja J-P Berg myönsi, että HJK ansaitsi Suomen Cupin finaalipaikkansa.

”Lähtökohdat peliin eivät olleet helpot. Jouduimme lähtemään peliin hieman siipirikkoisena loppuviikosta tulleiden sairastelujen ja jo pidempään vaivanneiden loukkaantumisten takia. Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä. Meidän korkea prässi aiheutti Klubille vaikeuksia. Parhaat maalipaikat vastustaja sai meidän hieman hermostuneesta pallollisesta pelaamisesta menetysten tai huonojen syöttöjen kautta. Puolustimme kuitenkin oman maalin edustaa hyvin ja onnistuimme mainiosti blokkaamaan vastustajan vaarallisimmat yritykset.

Ensimmäisen jakson lopulla tullut erikoistilannemaali jäi harmittamaan. Olemme selkeästi saaneet tätä osa-aluetta kehitettyä, mutta nyt tilanne oli melko vaarattoman näköinen ja heikosti puolustettu meiltä. Tällaiseen meillä ei todellakaan ole varaa ensi viikonloppuna alkavassa liigassa.

Klubi hallitsi pelissä enemmän palloa ja sai luotua useampi maalipaikkoja ja ansaitsi sitä myöten voittonsa. Me taas emme onnistuneet pallollisessa pelaamisessa niin hyvin kuin esimerkiksi viime viikon puolivälierässä. Tempo ja paine oli toki nyt aivan eri luokkaa, mutta silti ote oli turhan hermostunut. Pystymme kyllä taatusti parempaan.”

HJK kohtaa lokakuussa pelattavassa Suomen Cupin välierässä Åland Unitedin. ÅU voitti omassa välierässään PK-35:n jatko-ottelun jälkeen lukemin 2-4. Ilveksen kausi jatkuu lauantaina 26.3., kun Kansallinen Liiga alkaa!

Keltavihreät matkustavat viime kauden mestarin, Kuopion Palloseuran vieraaksi Pohjois-Savoon. Ensimmäinen kotipeli on Kaupissa 2. päivä huhtikuuta, kun FC Honka saapuu vieraaksi.