Suomen Cup -taival alkaa kahden pelin viikolla – keltavihreä kohtaaminen keskiviikkona!

Sofia Laine ja Sara Haapala vääntämässä joulukuun harjoitusottelussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Naisten Suomen Cupin lohkovaihe potkaistaan käyntiin yhden ottelun voimin jo viikolla 3 ja viime viikolla, eli viikolla 4 Cupissa pelattiinkin kuusi ottelua. Lohkojen tilanteisiin ja tilastoihin voi tutustua tarkemmin Palloliiton tulospalvelussa. Keltavihreät pääsevät aloittamaan Cup-taipaleensa keskiviikkona 2. helmikuuta, kun todellisessa hegemoniakamppailussa Pirkkahallissa kohtaavat Ilveksen edustusjoukkue sekä Ilves/2!

Cup alkaa Ilveksen osalta varsin vauhdikkaasti, sillä kilpailun ja samalla viikon toinen ottelu pelataan jo lauantaina 5. helmikuuta. Toisessa ottelussa Pirkkahalliin saapuu vieraaksi TPS/T18. Edustuksen lohkon viimeinen kamppailu käydään jälleen samassa miljöössä, kun FC Honka tulee vieraaksi Tampereelle lauantaina 12. tammikuuta.

Ilves/2 puolestaan kohtaa toisessa matsissaan tämän viikon lauantaina Espoossa FC Hongan kello 17. Kakkosjoukkue päättää Cupin lohkovaiheen vierasottelulla Turussa, kun TPS/T18 emännöi keltavihreitä sunnuntaina 13. helmikuuta, kello 11:00 alkavassa ottelussa.

Edustusjoukkueen viimeisimmät harjoitusottelut Kuopion Palloseuraa ja Helsingin Palloseuraa vastaan jouduttiin valitettavasti perumaan joukkueen toimintaympäristössä ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi. Nyt kaikki joukkueesta ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän toipuneet ja joukkue on päässyt taas harjoittelemaan yhdessä. Keskiviikkona kello 17:30 alkaen, joukkue pääsee viimein pienen tauon jälkeen myös varsinaisille pelikentille!

Keltavihreät joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa joulukuun 4. päivä, jolloin edustusjoukkue oli vahvempi osumin 2-1 (0-0). Edustuksen maaleista vastasivat rangaistuspisteeltä osunut Silja Tuominen ja Aino Varkoi, Ilves/2:n maalin iski U17-tyttöjen maajoukkueen vakiokasvo, Elli Mäkipelkola.

Edustuksen päävalmentaja J-P Berg lähtee luottavaisena kohti Suomen Cupin pelejä.

”Cupin pelit tuovat mukavan kilpailullisen lisän talven harjoitusjakson sisälle. Joukkue odottaa innolla pelien alkamista. Näyttäisi myös sille, että lähes kaikki pelaajamme ovat toipumassa hyvin sairasteluista, jonka takia jouduimme siirtämään aloitusottelumme hieman pidemmälle tammikuuhun sekä myös muokkaamaan hieman normaalia harjoitteluamme. Viime viikon treenaaminen meni vielä rytmiin totutellessa, mutta paluu normaaliin on sujunut hyvin. Uskon, että olemme keskiviikkona jo hyvässä iskukunnossa.

Olen luottavaisena myös sen takia, että saimme vedettyä kauden alussa onnistuneen ja ehyen viiden viikon harjoitusjakson. Joukkue oli kasassa hyvissä ajoin viime vuoden puolella ja olemme pelanneet ennen pakollista seisahdusta lähes joka viikonloppu treenimatsin. Ottelut viikonloppuisin ovat edesauttaneet pelillisten asioiden kehittymistä ja tuoneet runsaasti hyvää informaatiota pelaajista ja heidän rooleista joukkueessamme.”

Ottelun Ilves/2:sta vastaan sekä muut Cupin ottelut voit katsoa tilaajana Aamulehden sivuilta!