Juuso Marttila aloittaa edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana – Heli Rekimies jää sivuun työkuorman keventämisen johdosta!

Juuso Marttila on naisten edustusjoukkueen uusi fysiikkavalmentaja! Juuso ottaa homman haltuun Heli Rekimieheltä. Kymmenen vuotta Ilveksen naisten edustusjoukkueen valmennustiimeissä fysiikkavalmentajana toiminut Heli jää sivuun naisten joukkueesta työkuormituksen keventämisen takia, mutta jatkaa edelleen miesten joukkueen fysiikkavalmentajana sekä seuran fysiikkavalmennuksen päävalmentajana.

Juuso Marttila työskentelee Ilves Plussalla ja ottaa edustusjoukkueen fysiikkavalmentajan pestin Heliltä. Mitä mietteitä Juusolla sitten on uudesta tehtävästään?

”Uusi rooli on luonnollisesti itselle kunnia-asia, ja mukava saada myös uusien tehtävien ja vastuiden muodossa palautetta jo tehdystä työstä. Edustusjoukkueen kanssa työskentely tulee tarjoamaan itselle myös uutta ammatillista haastetta ja opettamaan varmasti paljon. Lähden jokaiseen tapahtumaan auttaakseni pelaajia kehittymään parhaani mukaan.”

Onko joukkue ja muu taustatiimi ehtinyt tulla jo miten tutuksi?

”Muutama pelaaja on käynyt klinikalla moikkaamassa tämän kauden puolella ja yksi pelaaja oli itseasiassa mulla harjoittelussa pari päivää ekan vuoden fyssariopintoihin liittyen. Taustatiimistä J-P ja Mikko ovat klinikkaan liittyen kentän laidalta tuttuja, ja Leena Työläjärven kanssa on myös kerinnyt ajatuksia vaihtamaan. Maalivahtivalmentaja Marko Pirilä on ollut myös Lännen alueleireillä mukana, joten on sielläkin tuttu naama.”

Kerro hieman sinun omasta valmennusfilosofiastasi, erityisosaamisestasi ja sen sellaisesta?

”Jaa-a. Ykkösjuttu on varmaan se, että valitaan mitä missäkin harjoituksessa halutaan tehdä ison kuvan kehittämiseksi, ja keskitytään siihen mahdollisimman hyvin. Mieluummin muutama asia hyvin, kuin kaikkea vähän sinne päin.  Perusteet kunniaan, parhaat on kuulemma nimenomaan niissä parhaita. Oma erityisosaaminen ja lempilapsi on voimaharjoittelu, eli futiskontekstissa pelaajien voimatasojen kehittäminen ja sen jalostaminen nopeudeksi kentällä.”

Työskentelet tosiaan Ilves Plussalla ja toimit myös junioriedustuksessa fysiikkavalmentajana, niin mitä kaikkia muita Ilves-joukkueita valmennukseesi kuuluu?

”Tällä kaudella valmennan pojissa C15 akatemiaa ja edustusta, B2-poikia ja nyt tuoreimpana lisänä hallikauden ajan myös C14 värejä. Tyttöpuolella mun fysiikkavalmennettaviin kuuluu C- ja B-tytöt, sekä nyt myös siis naisten edustus. Näin ollen varsinkin tyttöpuolella tuo pelaajaputki fysiikan kannalta alkaa olla aika vahvasti omissa näpeissä. Yhteensä taitaa äkkiseltään laskettuna tulla seitsemän futisjoukkuetta ja siihen päälle vielä futsalissa naisten edustusjoukkueen voimaharjoittelun ohjelmointi.”

Nyt kun otat fysiikkavalmentajan manttelin Helliltä haltuun, niin kerro että saitko Heliltä kenties hyvät suositukset ja joitain tipsejä hommaa varten?

”Suositukset lienevät kunnossa, kun mut on tähän hommaan valittu! Koodaillaan ylipäätään Helin kanssa hyvin tiivisti valmennusasioista, joten eipä tässäkään roolissa tarvitse pelätä jäävänsä ilman vinkkejä!”

Tervetuloa tiimiin, Juuso!

Pitkään naisten edustusjoukkueessa fysiikkavalmennuksesta vastanneen Helin työkuormaa kevennetään, kun Juuso ottaa roolia naisten edustusjoukkueessa. Heli pääsi kertomaan vielä hieman taustoja vaihdoksen takaa.

Kuinka tähän ratkaisuun nyt siis lopulta päädyttiinkään, Heli Rekimies?

”Fysiikkavalmentajasta keskusteltiin viime kauden lopulla, mutta valmentajavaihdosten myötä päätettiin tilanne vielä rauhoittaa, joten vaihtoa ei tehty kauden vaihtuessa. Oma työkuorma on kasvanut vuosien saatossa sen kokoiseksi, että koen oman jaksamisen ja työn laadun kannalta tärkeäksi nyt toteuttaa tämä vaihto. Pelaajat ovat kuitenkin saaneet kauden hyvin käyntiin ja hommat hoituvat jatkossakin.”

Jääkö työhommista muita osia pois, saadaanko työkuormaasi kevennettyä muutenkin?

”Koko seuran testaustoiminnasta vastaaminen siirtyy myös pois minulta ja vastuun siitä ottaa Arttu Salminen. Myös ulkopuolisille tahoille suunnatut koulutukset jaetaan jatkossa Ilves Plussan väelle. Minulle jää edelleen sisäiset fysiikkakoulutukset ja Palloliiton fysiikkakoulutukset.”

Mitkä jäävät parhaimpina muistoina mieleen naisten edustusjoukkueen kanssa toimimisesta?

”Ehdottomasti parasta naisten joukkueessa työskentelyssä on ollut arki. Pelaajat ovat sitoutuneita ja halukkaita kehittymään ja ottamaan vastuuta omasta tekemisestään. Myös toimiminen valmennustiimeissä on ollut innostavaa.”

Minkälaisiin käsiin homma jää, mitä sanoisit Juusosta ja hänen osaamisestaan?

”Juuso on nuori, ammattitaitoinen ja innokas kehittymään valmentajana. Juusolla on paljon annettavaa naisten joukkueelle, joten hyviin käsiin joukkue jää tälläkin osa-alueella. Itse toimin mentorina kuitenkin fysiikkapäävalmentajana mukana, joten eiköhän arjessa kohdata monessa tilanteessa edelleenkin.”

Kerro vielä, että minkälainen on joukkueen fyysinen kunto ja fyysisen harjoittelun osaaminen tällä hetkellä?

”Naiset ovat tämän alkukauden osalta kehittyneet, etenkin voiman ja kestävyyden osalta. Nopeuden kehittyminen näkyy kevään aikana. Uskon, että tämä joukkue yllättää Kansallisessa Liigassa monet vastustajat vielä nopealla, kamppailuvoimaisella ja energisellä pelillä.

Kiitos kaikille pelaajille ja taustoille tähän mennessä. Työ jatkuu!”

Iso kiitos Helille kaikista yhteisistä vuosista ja työstä joukkueen eteen!