Suomen Cup raportti: Ilves eteni puolivälieriin – FC Futura taipui hienossa tapahtumassa

Kaisa Juvonen oli illan maalikuningatar kahdella osumallaan.

Porvoon Keskuskentällä nähtiin harvinaisia vieraita, kun ensimmäistä (?) kertaa viheriöllä nähtiin Kansallisen Liigan tai ylipäätään pääsarjatason joukkue. Lähes 450 katsojaa oli kannustamassa omiaan ja luomassa todella hienoa tunnelmaa, mutta siitä huolimatta Ilves otti selkeän voiton ja eteni Suomen Cupissa puolivälieriin.

FCFJ – Ilves 0-5 (0-2)

Ennen maaottelutauolle siirtymistä kohtasi Ilves Suomen Cupin viidennellä kierroksella Kakkosessa pelaavan FC Futuran (FCFJ). Porvoossa ei ”naismuistiin” ole pääsarjajoukkueita nähty pelaamassa, joten kotijoukkueen kannattajat olivat sankoin joukoin täyttäneet katsomot ja saapunet kannustamaan joukkuettaan cup-romantiikkaa toivoen.

Tunnelma läpi ottelun oli erittäin hyvä ja äänekäs kannustus toi otteluun ”suuren urheilujuhlan tuntua”. Tiukasti puolustanut kotijoukkue taisteli hienosti, mutta peliä selvästi hallinnut Ilves oli lopulta viiden maalin verran parempi ja eteni jatkoon.

Maalintekijöinä olivat kaksi maalia tehnyt Kaisa Juvonen sekä maalit naiseen iskeneet Anna Olmala, Sofia Määttä ja kauden avausosumansa saalistanut Inari Salo. Varsinainen valmennuksen yllätyskortti nähtiin ottelun loppupuolella, kun normaalisti maalivahtina torjuva Roosa Karppinen juoksikin hyökkääjäksi. Harjoituksissa Roosa on peliosuuksilla väläytellytkin maalinälkäistä hyökkäyspeliä, sillä pelipaikka ei ole hänelle täysin outo.

Koutsin kommentit

Jatkosopimuksen juuri allekirjoittanut päävalmentaja Anssi Ylinen kommentoi ottelua seuraavasti:

Oli ensinnäkin hieno tapahtuma. Mikäli oikein ymmärsin, niin he pelasivat ensimmäistä kertaa pääsarjajoukkuetta vastaan. Paikalle oli saapunut runsaasti katsojia ja he olivat hyvin mukana ja kannustivat kovasti omiaan. Kenttä oli loistava ruohokenttä”.

Vastustaja lähti peliin hyvinkin puolustusvoittoisesti 5-4-1ryhmityksellä ja taistelivatkin urheasti. Kyllä me kuitenkin hallitsimme peliä koko ajan. Peli oli kuitenkin aivan erilaista kuin Kansallisessa Liigassa. Pidimme palloa todella paljon hallussamme ja yritimme murtaa heidän puolustuslinjaansa. Saatiin nopeasti avausmaali, mutta avausjaksolla ei kuitenkaan kahta enempää onnistuneet tekemään. Vastustajalla oli yhdeksän, välillä kymmenenkin, pelaajaa pallon alla”.

Toiselle jaksolle he muuttivat ryhmityksensä 4-4-2:een, mutta kun saimme nopeasti maalin tehtyä, he muuttivat sen 3-5-2:ksi. Erikoistilanteissa olimme todella hyviä, useampi maali syntyi kulmapotkuistakin. Toki paikoista olisimme voineet tehdä useammankin maalin, ihan niin kliinistä viimeistelyä emme saaneet aikaiseksi. Joukkueella oli tosi hyvä henki päällä ja pelasimme ihan kohtuullisesti”.

Pari ylimääräistä pelaajaakin meillä oli mukana ihan sen vuoksi, että heille saatiin yksi harjoitustapahtuma. He trenaasivat muiden mukana alkuverryttelyssä ja vaihtopelaajien mukana tauolla. Pelin aikana he vetivät lisäksi vetoja. Roosa otettiin ihan tietoisesti kenttäpelaajan roolissa vaihtopenkille. Hän on joskus aiemmin pelannut hyökkääjänä, joten ei se hänellekään mikään ihme juttu ollut. Lopussa kun peli on selvä, niin annettiin hänelle minuutteja”.

Tiistaina 11.7. arvotaan puolivälieräparit, jolloin selviää Ilveksen seuraava vastustaja. Joukkue jää nyt lyhyelle tauolle, ja palaa jälleen valmistautumaan 22.7. Turussa pelattavaan TPS:n emännöimään Kansallisen Liigan otteluun.

FCFJ – Ilves 0-5 (0-2)

Suomen Cup, 4.7.2023, Porvoon Keskuskenttä, Porvoo

Maalit:

15′ Juvonen Kaisa 0-1

34′ Olmala Anna 0-2

63′ Salo Inari 0-3

72′ Juvonen Kaisa 0-4

76′ Määttä Sofia 0-5

Varoitukset:

53′ Pellikka Noora (FCFJ)

87′ Elfvengren Aada (FCFJ)

 

Ilveksen kokoonpano:

4 Salo Inari

5 Olmala Anna (kapt.)

7 Kettunen Nella

9 Tuomala Saana

17 Haapala Sara 46′ -> 16 Viinikka Tuuli

19 Määttä Sofia 80′ -> 24 Karppinen Roosa

27 Perkaus Helmi

28 Bohui Patricia 46′ -> 23 Ojala Laura

35 Heikkilä Armi

37 Hautamäki Nelli (mv)

40 Juvonen Kaisa

Vaihtopelaajat:

1 Hämäläinen Meri (mv)

14 Rasinen Aino

20 Laine Moona