Ennakko: Ilves matkaa Porvooseen taistelemaan Suomen Cupin puolivälieräpaikasta

Anna Olmala johtaa Ilveksen sisäistä maalipörssiä niin liiga- kuin cup-pelien suhteen. Molemmissa kilpailuissa kapteeni on paukuttanut kolme osumaa.

 

Taistelut paikoista kahdeksan parhaan joukkoon Suomen Cupissa alkavat tiistaina, kun FC Futura ja Ilves kohtaavat Porvoossa. Kakkosessa pelaava kotijoukkue tiedostaa altavastaajan asemansa, mutta lähtee haastamaan Kansallisen Liigan Ilvestä tosissaan.

Suomen Cup on edennyt viidennelle kierrokselle ja 16 jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat reilun viikon aikana pääsystä puolivälieriin. Ensimmäisenä tulessa ovat FC Futura ja Ilves, jotka kohtaavat toisensa tiistaina Porvoon Keskuskentällä. Viimeinen pari pelaa ottelunsa vasta 10.7., jonka jälkeen keskiviikkona 11.7. arvotaan otteluparikaaviot aina finaalia myöten.

FCFJ eli FC Futura

Naisten Kakkosessa pelaava Futura on lohkossaan tällä hetkellä kolmantena, takana on viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja ainoastaan yksi tappio. Suomen Cupissa joukkue on pudottanut jatkosta sekä Orimattilan Pedot että PK-35/2 -joukkueet. Molemmat vastustajat olivat yhtä tai kahta sarjatasoa alempaa, joten cupvastus kovenee nyt melkoisesti. Futura ei vielä koskaan aiemmin ole päässyt cupissa viidennelle kierrokselle asti, joten nuori joukkue on tekemässä seurahistoriaa muutoinkin.

Paikallislehti Itäväylälle antamassaan haastattelussa seuran johtokunnan puheenjohtaja Rami Niinikoski kertoo seuraavaa:

Luonnollisesti lähdemme altavastaajana otteluun, mutta tuo rooli ei meitä haittaa. Vastustaja (Ilves) on nuori joukkue, kuten meilläkin ja Suomen Cup on yllätyksiä täynnä. Tämä ottelu antaa mahdollisuuden näyttää osaamisensa ja mittauttaa taitotasoaan kansallisen joukkueen pelaajia vastaan. Nöyristelemään ei kannata lähteä, vaan rohkealla mielellä eteenpäin”.

Futuran hyökkäyspelaaminen on ollut mallikasta ja Ilveksenkin puolustuksen kannattaa kiinnittää huomiota porvoolaisten maalinsylkijöihin. Kakkosessa Nora Niinikoski on tehnyt viisi osumaa, yhtä vähemmän puolestaan Noora Pellikka sekä Telma Kouva. Suomen Cupin peleissä puolestaan Jessica Hanén on yltänyt kolmeen osumaan.

Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu alkaa Porvoon Keskuskentällä kello 19:30. Ottelun jälkeen joukkue jää lyhyelle tauolle, sillä pelit jatkuvat vasta 22.7. Turussa TPS:n vieraana.