Suomen Cup -otteluennakko: TPS – Ilves

SUOMEN CUP ALKAA!

Edustusjoukkue aloittaa Suomen Cupin lauantaina Turussa TPS:n vieraana. Joukkue lähtee hyvin motivoituneena hakemaan voittoa ja suoraa jatkopaikkaa. ”Vastustajan peliä on analysoitu ja omaa peliä pystytään hiukan vielä tehostamaan”, siinä päävalmentaja Mika Lahtisen eväät lauantaille. Pienen yllätysmomentin saattaa tuoda ulkokentällä pelaaminen.

Ilveksen kanssa samassa alkulohkossa pelaa TPS:n lisäksi Åland United. Nämä kolme joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan, josta kaksi parasta jatkavat puolivälierävaiheen arvontaan. ÅU voitti viikko sitten pelatussa ottelussa TPS:n peräti 7-0, joten TPS pelaa selkä seinää vasten pakkovoiton edessä.

TPS sai tällä viikolla mielenkiintoisen vahvistuksen riveihinsä, kun seuran oma kasvatti Iines Lehkonen palasi Kuopiosta takaisin Turkuun. Uutta nousua rakentavalla TPS:lle paluumuuttaja tuo tarvittavaa kokemusta sekä osaamista. Seura pyrkii nousemaan takaisin Kansalliseen Liigaan, mistä se viime kaudella putosi Ykköseen.

Ilves ehti pelata kaksi kovaa harjoitusottelua ennen Suomen Cupin starttia. Niukat maalin tappiot tulivat sekä KuPS:ia että FC Honkaa vastaan, mutta pelillinen ilme oli keltavihreillä hyvä.

Lada Lahtinen näkee lauantain ottelussa ainoastaan yhden tavoitteen, voitto ja suora jatkopaikka Suomen Cupissa.

”Meillähän on mahdollisuus heti voitolla varmistaa jatkoon pääseminen ja sitä voittoa lähdemme luonnollisesti myös hakemaan. Eihän tässä tilanteessa ole järkevää mitään muuta tavoitellakaan.”

Valmentajalla on iso luottamus omaa joukkuettaan kohtaan, asennepuoli on ainakin kohdillaan.

”Meillä on jo pitkään ollut harjoituksissa todella hyvä tekemisen meininki ja olemme pelanneet hyvällä asenteella jo pari kovaa harjoitusotteluakin. Vielä kun joukkueessa on muutamia pelaajia, joilla ei vielä kovin paljoa ole kokemusta kovista peleistä, niin motivaatiotaso on korkealla.”

Lada on myös tehnyt kotiläksynsä huolellisesti ja vastustajan pelejä on videoilta katsottu. Voiton avaimet on mietitty valmiiksi, nyt ne täytyy vielä saada toimimaan kentällä.

”Olen videolta katsonut TPS:n pelaamista ja löytänyt sieltä sekä vahvuuksia että heikkouksia. Selkeä suunnitelma meillä on siitä, miten pyrimme heitä vastaan pelaamaan. Pari pelillisesti hyvää peliä meillä on alla, ja jos pystytään se ilme pitämään ja hiukan vielä tasoa nostamaan, niin uskon tuloksen tulevan sitä kautta. Nyt haasteena on saada vaan se pykälä nostettua.”

Turun ottelu pelataan ulkokentällä, mikä saattaa jonkin verran vaikuttaa Ilveksen pelaamiseen.

”Oman lisähaasteensa tuo myös se, että ottelu pelataan ulkona. Olemme itse koko ajan harjoitelleet ainoastaan sisällä, joten saa nähdä miten se vaikuttaa. Kyllähän se ainakin hengityselimistöön vaikuttaa, kun kylmää ulkoilmaa hengitetään. Pallokin käyttäytyy hiukan eri lailla ulkona.”

Ilves pääsee lähes täydellä kokoonpanollaan matkaan, ainoastaan kaksi pelaajaa on loukkaantumisten vuoksi sivussa.

”Armi Heikkilä loukkaantui maajoukkueleirillä ja saattaa muutaman viikon olla poissa kokoonpanosta. Viime kauden lopulla loukkaantunut Heta Olmala jatkaa vielä kuntoutumistaan myös.”

Ottelu alkaa lauantaina klo 12:00 ja pelipaikkana on Kupittaan ulkokentällä. Ilveksen ja Åland Unitedin välinen kohtaaminen puolestaan on lauantaina 27.2. Pirkkahallissa, kello 12:45 alkaen.