Ilves jatkoon Suomen Cupissa – TPS kaatui Turussa 0-3

TPS kaatui keltavihreiden käsittelyssä Kupitttaan tekonurmella osumin 0-3.

Ilves eteni Suomen Cupissa jatkoon, kun se kaatoi helposti TPS:n vieraskentällä Turun Kupittaalla 0-3 (0-1). TPS putosi viime kauden jälkeen Ykköseen ja Turussa on käynnissä uudelleenrakennus ja nousun tavoittelu.

Päävalmentaja Mika Lahtinen kommentoi ottelun jälkeen seuraavasti:

”Peli eteni hienosti meidän komennossamme, varsinkin alun jälkeen otimme pelin kontrollin itsellemme. Saatiin hyvin rakenneltua peliä ja päästiin hyvin boxin tuntumaan monipuolisesti ja monta kertaa.

Pallollinen pelaaminen oli kokonaisuutena hyvää, se mitä täytyy vielä terävöittää, on viimeistely. Saatiin kyllä luotua ihan laadukkaita maalintekotilanteita ja paljon keskityksiä, toki TPS puolusti boxiaan tehokkaasti. Laukauksia saimme aikaan kaukaakin, mutta niissä ei ollut oikein riittävästi laatua. Boxin sisään meidän pitää saada lisää tehoja, olla siellä vaarallisempi.

Puolustus ei tänään oikein joutunut kunnolla testiin, niin hyvin pystyimme ohjailemaan TPS:n hyökkäyksiä. Puolustuspelissä olimme sopivasti aggressiivisia ja saimme nopeasti tyrehdytettyä vastustajan hyökkäykset. Pelaaminen enemmänkin sellaiseksi pallollisen pelaamisen harjoitteluksi.

Seuraava cupin peli on ihan erityyppinen ottelu, vastassa on Åland United. Pääsemme heidät haastamaan lohkovoitosta ja uskon siitä tulevan hyvän ottelun. Turusta oli tärkeää saada voitto ja varmistaa jatkopaikka.”

Suomen Cup, TPS – Ilves 0-3 (0-1), 13.2.2021

Maalit:

30’ Pipsa Saarilahti 0-1

51’ Aino Rasinen 0-2

58’ Sofia Määttä 0-3

Seuraava Suomen Cupin ottelu pelataan kahden viikon päästä lauantaina 27. helmikuuta, jolloin Pirkkahalliin saapuu vieraaksi Åland United.