Suomen Cup -otteluennakko: Ilves – Åland United – nälkäisellä Ilveksellä on lohkovoitto tavoitteena

Cup-ottelun kenraalissa vastassa oli Ilves/2 ja ottelu päättyi 2-2. Palloa tavoittelemassa Saana Tuomala sekä Patricia Bohui. Kuva: Joope Erkkilä.

Suomen Cupin A-lohkosta on jo selvinnyt jatkoon Ilves sekä Åland United. Päätöskierroksen kohtaamisessa on kuitenkin panoksena lohkovoitto, jota Ilves lähtee luonnollisesti tavoittelemaan.

Suomen Cupin jatkopaikan varmistaneet Ilves ja Åland United kohtaavat toisensa lohkon päätösottelussa lauantaina. Molemmat joukkueet himoitsevat lohkovoittoa, joten luvassa on takuulla jännittävä ottelu. ÅU voitti viime kaudella Kansallisen Liigan ja on vahvistanut joukkuettaan entisestään. Viime kauden kohtaamiset joukkueiden välillä päättyivät molempien vierasvoittoon, joten ainakin Ilves-leirissä halutaan siihen muutos.

Ilves aloitti oman Cup-urakkansa kaatamalla Turussa TPS:n maalein 0-3. Yksi tuon ottelun onnistujista oli luotettava keskikenttäpelaaja Pipsa Saarilahti, joka teki joukkueensa avausmaalin. Pipsa on ainakin oppinut nöyrän tamperelaisen lähestymistavan analysointiinsa.

”Totta kai se tuntui hyvältä onnistua itsekin maalinteossa, mutta tietysti voitto oli se tärkein juttu. Vaikka olemmekin jo varmistaneet jatkopaikan, niin lähdemme peliä ilman muuta voittamaan. Astetta kovempi vastustaja on vastaan tulossa, mutta lohkovoittoa lähdetään hakemaan. Olemme todella voitontahtoisia ja rohkeita. Pyritään pitää kiinni omasta tasosta ja noudattaa sovittuja juttuja”

ÅU on vahvistanut rivejään myös Ilves-kasvatti Sanni Ojasella, jonka kohtaamista Pipsakin jo odottaa innolla.

”Hienoa on päästä Sannia vastaan pelaamaan ja näkemään, täytyykin kikkakirjasta etsiä pari uuttaa kikkaa lauantaiksi. Kentällähän ei kavereita nyt voida olla, mutta pelin jälkeen on hienoa päästä vaihtamaan muutama sana.”

Ilves on harjoitellut yhtäjaksoisesti ja melkoisen kovaa jo tammikuun alusta alkaen. Lauantain pelin jälkeen on kuitenkin tiedossa viikon loma. Pipsan mukaan se tuleekin jo tarpeeseen.

”Lauantainen peli päättää aika rankankin harjoittelujakson, hiukan alkaa jo kropassa tuntuakin. Mutta vielä riittää virtaa peliin, olemme valmiita siihen.  Ensi viikko pidetään kokonaan taukoa ja ladataan akkuja. Varsinkin, kun seuraava pidempi tauko taitaa olla vasta juhannuksena, niin täytyy nauttia ensi viikosta.”

Päävalmentaja Mika Lahtinen on pitkälti samoilla linjoilla Pipsan kanssa. Vaikka jatkopaikka on jo varmistunut, niin voittoa Ilves lähtee ottelusta hakemaan.

”Lähdemme hakemaan hyvää lopetusta tälle tammikuun alussa alkaneelle, melko rankallekin harjoitusjaksolle. Tulosta lähdemme tekemään, voitto mielessä lähdetään kohtaamaan hallitseva Suomen mestari.”

TPS-ottelu oli pitkälti Ilveksen pallonhallintaa, mutta nyt vastustaja kovenee huomattavasti. Hyökkäyspelaamiseen tarvitaan vielä lisää terävyyttä, mutta nyt todennäköisesti joutuu puolustuskin kovemmalle koetukselle.

”Puolustuspelaaminen täytyy saada vielä kollektiivisemmaksi, pelaamaan paremmin yhteen. Nyt on jo näkynyt paljon hyviä valintoja, mutta vielä täytyy pelaajien oppia tuntemaan toisensa ja ennakoimaan toisen ratkaisut. Toiveena olisi saada sellainen sanaton kommunikaatio toimimaan entistä paremmin. Se tietysti vaatii paljon pelejä alle, varsinkin kun meilläkin on paljon vaihtuvuutta joukkueessa.”

Vierailevaan Åland Unitediin täksi kaudeksi siirtynyt, Pipsankin mainitsema toppari Sanni Ojanen pääsi myös kommentoimaan paluuta Tampereelle.

”Kummallakaan joukkueella ei ole vaaraa tippumiseen, kun molemmat on jo jatkossa. Kaikki tahtoo silti varmasti voittaa, joten luvassa on tiukka peli! Mukava päästä pelaamaan vanhalle kotikentälle, sekä pelaamaan omaa kasvattajajoukkuetta vastaan.”

Ottelu pelataan lauantaina Pirkkahallissa kello 12:45 alkaen. Yleisöltä tilaisuus on suljettu, mutta Aamulehti näyttää ottelun suorana tilaajilleen. Ottelun voi katsoa osoitteessa aamulehti.fi/live.