Joanna Simola on valmis taistelemaan pelipaikasta puolustuksessa

Joanna Simola debytoi avauskokoonpanossa Suomen Cupin ottelussa. Liigadebyytti on odotettavissa lähikuukausina. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen loistava juniorityö kasvattaa koko ajan uusia pelaajia edustusjoukkueiden käyttöön niin miehissä kuin naisissakin. Yksi hyvä esimerkki tästä on Joanna Simola, joka ennakkoluulottomasti lähtee hakemaan paikkaa edustusjoukkueen avauksesta. 

18-vuotias Joanna Simola sai pelaajasopimuksen edustusjoukkueeseen. Nuorelle pelaajalle tämä on tärkeä askel eteenpäin kehittymisen kannalta.

”Tosi hyvät fiilikset sopimuksesta, se on ollutkin tavoitteena jo jonkun aikaa. Oman kehittymisenkin kannalta on hyvä päästä edustusjoukkueen mukaan harjoittelemaan säännöllisesti sekä tietysti pelaamaan aikuisia vastaan. Vaatimustaso on täällä paljon korkeampi ja peleissä huomattavasti kovempi tempo.”

Joanna pääsi kentälle heti ensimmäisessä Suomen Cupin pelissä TPS:ää vastaan ja uskoo töitä tekemällä lunastavansa minuutteja lisääkin.

”Tuntui hyvältä päästä kentälle jo Suomen Cupin pelissä. Onhan meillä todella kova kilpailu pelipaikoista joukkueessa, mutta uskon minullekin peliminuutteja lisää tulevan kauden mittaan. Teen kovasti töitä päivittäin ja koitan sitä kautta kehittyä pelaajana ja ansaita itselleni ne minuutit.

Ainakin vahvuuksiensa puolesta voisi kuvitella peliminuutteja olevan tulossa.

”Omiksi vahvuuksiksi näen puolustuslinjassa toimimisen, eteenpäin puolustamisen sekä yhteistyön muiden pelaajien kanssa. Tiedostan oman roolini linjassa pelatessa. Edustusjoukkueessa on tavallaan selkeämpääkin pelata, kun on kokeneempia pelaajia rinnalla, jotka kentälläkin ohjaavat ja rauhoittavat pelaamista. Jo harjoituksissa kun pelataan, saadaan puhetta aikaiseksi huomattavasti enemmän mitä tytöissä.

Pääsarjassa pelaaminen vaatii toki huomattavasti enemmän fysiikkaa, mitä junioripelit.

”Kaksinkamppailupelaamista täytyy pystyä vielä kehittämään, sen merkitys tulee vaan korostumaan koko ajan. Vastustajatkin ovat kokeneempia, vahvempia sekä rutinoituneempia, joten siihen täytyy pystyä vastaamaan.”

Ylioppilaslakki odottaa vielä ostamistaan, eikä jatkokuvioistakaan Joanna osaa vielä sanoa mitään.

”Lukio-opinnot ovat vielä hiukan kesken, jouluksi pitäisi valmistua. Opiskelun on pystynyt todella hienosti yhdistämään jalkapalloiluun, ei ole tarvinnut tinkiä harjoittelusta yhtään. Välillä tosin meinaa hiukan väsyttää ja läksyihin ei meinaa riittää energiaa, mutta toistaiseksi olen pystynyt hyvin kyllä suoriutumaan. Jatko-opinnot ovat vielä täysin auki, saatan pitää jopa välivuoden ja miettiä jatkossa rauhassa. Menen nyt jalkapallo edellä ja katsotaan opiskelutkin sen mukaan.

Joanna kehuu Ilvestä, seurassa on loistavat edellytykset kehittyä.

”Ilveksen toimintaympäristö on loistava. Ainakin omalla kohdalla kaikki on toiminut hyvin. Tuttuja valmentajia on nyt edustusjoukkueessa, he ovat minua jo junnuissa valmentaneet. Pelaajat ja toimintatavat ovat tulleet jo tutuksi ja ilmapiiri niin joukkueessa kuin koko seurassakin on hyvä. On helppo siirtyä joukkueesta toiseen, kaikki perusperiaatteet ovat koko ajan samat.” 

Tavoitteet ovat tiedossa hänelläkin, aika näyttää kuinka Joannan käy.

”Olisihan se kiva mitata, kuinka pitkälle omat taidot riittävät, eli totta kai ulkomaatkin kiinnostavat. Mutta tavoite on vähintään tulla hyväksi Kansallisen Liigan pelaajaksi.

Jalkapallo ja koulu haukkaavat ison osan Joannan aikataulusta. Silti aikaa löytyy myös läheisille.

”Vapaa-aika menee kavereiden ja perheen kanssa hengaillessa. Asun itse Lempäälässä, niin siellä minulla on oma kaveripiirini. Olen siinä porukassa se, jonka aikataulujen mukaan joudutaan suunnittelemaan yhteiset tekemiset. Heidän kanssaan saa hyvin siirrettyä välillä jalkapalloasiat pois mielestä.”

Jos et tahdo saada jalkapalloasioita mielestä missään vaiheessa, niin hyvä lääke siihen on edustusjoukkueen kausikortin hankkiminen! Kausikortit ovat tilattavissa kotisivuilta.