Suomen Cupin otteluraportti: HJK – Ilves 5-0 – HJK rynnisti välieriin

Keltavihreät lähtivät haastamaan rohkeasti HJK:ta Suomen Cupin puolivälierässä. Lukemat pysyivät tulostaululla hillittyinä ensimmäisen puoliajan verran, sinivalkoinen kotijoukkue oli kuitenkin murskaavan tehokas vastahyökkäyksissään.

Ensimmäinen jakso

Suomen Cupin puolivälieräottelu potkaistiin käyntiin Bolt Arenalla kello yhden aikaan. Alkuasetelma oli selvä, kun HJK lähti hallitsemaan palloa kotikentällään ja keltavihreät lähtivät rohkeasti haastamaan sinivalkoisia.

Ottelu ehti vanhentua vajaan vartin verran, kun Ilves-kasvatti Nea Lehtola keskitti korkean pallon maalille, jonka edessä keltavihreiden tuore maalivahti Roosa Karppinen ei aivan yltänyt palloon ja Veera Hellmanilla oli helpohko työ nikata pallo verkon perukoille.

Noin 20. peliminuutin kohdilla hyökkääjä Sofia Määttä liikkui terävästi linjan taakse, mutta ei aivan yltänyt palloon. Heti perään HJK rakensi vaarallisen paikan keltavihreiden päässä, jossa Karppinen venyi hienoon torjuntaan.

Tauolle lähdetiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisen puoliajan alkuun Eini Vesaniemi korvasi Mikaela Frondeliuksen puolustuksen vasemmalla laidalla.

Kun puoliaikaa oli pelattu reilut viisi minuuttia, Karppinen näytti taas torjuntaosaamistaan ja venyi hienoon jalkatorjuntaan. HJK painoi heti jakson alusta asti kovasti päälle ja Karppinen venytti jälleen torjuntaan kulmapotkutilanteesta 55. minuutin kohdalla.

Kotijoukkue onnistui siirtymään 2-0 johtoon, kun Lehtolan maanuoliainen painui hyvin torjuneen Karppisen taakse reilun tunnin jälkeen.

Kymmenen minuuttia edellisestä, avausmaalin iskenyt Hellman nikkasi illan toisensa maaliin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, 3-0.

Jälleen kymmenen minuuttia kolmannesta maalista, pallo oli keltavihreiden pömpelissä. Katariina Kosola ampui pallon terävästi yläkulmaan, jättäen Karppisen vaille mahdollisuuksia.

Keltavihreät toivat toisen jakson aikana sisään myös Silja Tuomisen, Hilkka Koskisen, Armi Heikkilän sekä Pessia Purhosen.

Juuri kun 90. peliminuutti tuli täyteen, pelikentille tauon jälkeen palannut Heikkilä pääsi pallonriistoon hyökkäysalueella ja ampui sähäkästi kohti oikeaa alakulmaa, mutta kotijoukkueen maalivahti Annika Kulha venytti itsensä pallon tielle.

Muutama minuutti keltavihreiden vastahyökkäyksestä, HJK teki saman. Tämä vastahyökkäys päättyi Silja Jaatisen laukaukseen, joka upposi verkkoon Karppisen jalan kautta. 5-0 olivat myös ottelun loppulukemat.

Keltavihreiden kippari ”Junnu” Salmijärvi antoi kommentit pelin jälkeen.

”Kyllä kaveri rokotti aika armottomasti tänään paikostaan.

Tilanteenvaihtopelaaminen on varmasti asia, johon keskitytään treenikentällä. Saatiin toki taas tuotua muutamia juttuja omaan peliin, joita on harjoiteltukin, joten jotakin positiivista jäi käteen tuloksesta huolimatta.”

Ilveksen ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun Tikkurilan Palloseura saapuu harjoitusottelun vastustajaksi Pirkkahalliin kello 12:45 alkaen.

35 Heikkilä Armi <- 73’

Sofia Laine ja muut keltapaidat joutuivat pettymään Helsingissä. Laine pelasi Ilveksen oikealla laidalla täydet minuutit. Kuva: Joope Erkkilä.