Sitkeästi taistellut Ilves taipui vahvalle KuPS:lle – Kaupissa paikalla kauden ennätysyleisö

Kaupissa nähtiin perjantaina kauden ennätysyleisö: 601 katsojaa! Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilves – KuPS 0-3 (0-2)

Sarjakärki KuPS oli odotetun vahva vierailija ja jätti sisukkaasti taistelleen Ilveksen maaleitta perjantaisessa kamppailussa.

Ilves sai viimeiseen kotiotteluunsa ennen kesän taukoa vastaansa ylivoimaisesti sarjaa johtavan KuPS:n. Vieraat olivat ottelussa vahvempia, mutta Ilves taisteli kovalla asenteella ja pisti vieraat tekemään töitä voittonsa eteen.

Ilahduttavaa oli myös lehtereille saapuneet yli 600 kannattajaa, joiden kannustus kesti läpi ottelun. Keltavihreästä katsomosta kuuluivat niin huudot, laulut kuin rummutuskin. Ottelu toimi sekä Ilves Futis-Liigan että Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kutsuotteluna. Iso kiitos paikalle saapuneelle yleisölle!

Ensimmäinen jakso

Ottelu alkoi heti KuPS:n hienoisella pallonhallinnalla, mutta Ilveksen puolustus oli tähän varautunut ja pystyi ensiminuutit pitämään kuopiolaiset poissa maalintekotilanteista. Yksi pieni uinahdus puolustukselle sattui ja sen he heti käyttivät hyväkseen. Gentjana Rochille saatiin annettua pystysyöttö ja hän pääsi karkaamaan puolustajilta läpiajoon ja sijoitti pallon verkkoon.

Ilves sai tilanteensa tasoitukseen kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Saana Tuomalan antaman vapaapotkun jälkitilanteesta Anna Olmala pääsi tykittämään oikein hevosenpotkun. Pallo kuitenkin suuntautui hitusen yli KuPS:n maalin.

Yksi Ilveksen onnistujista oli ehdottomasti maalivahti Meri Hämäläinen. Ensimmäinen paraatitorjunta tuli puolen tunnin pelin kohdalla, kun hän upeasti venytti jalkansa Rochin laukoman pallon eteen. Ilveksen terävin hyökkääjä oli Jenni Kantanen. jolle oli siunaantua loistava läpiajotilanne, jonka avustava tuomari kuitenkin liputti paitsioksi.

Kentän vaarallisin pelaaja Rochi oli aivan varma illan toisesta osumastaan puskiessaan tolpasta kimmonneen pallon ohi Ilveksen puolustajien. Hänen, kuten kaikkien muidenkin, yllätykseksi jostain ilmaantui vielä Meri hanskoineen väliin ja pidettyä pallon maaliviivan paremmalla puolella.

Toisen maalinsa KuPS kuitenkin pääsi tekemään ennen taukovihellystä. Oona Sirenille oli jätetty aivan liikaa tilaa boksin keskelle ja hän pääsi puskemaan pallon aivan takanurkkaan ja vei vieraat jo kahden maalin johtoon.

Toinen jakso

Ilves lähti toisen jakson alussa määrätietoisesti hakemaan kavennusosumaa ja lähimpänä maalintekoa oli jälleen Jenni. Hän sai vasemmalta puolelta jalkansa vapaaksi laukausta varten, mutta oli ajautunut jo liian pieneen kulmaan ja veto suuntautui ohi.

Kesken hyvän painostuksen kaatoi KuPS kylmää vettä Ilveksen niskaan. Rochi onnistui lopulta toisen osumansa iskemään, kun hyökkääjä pääsi etutolpalta ohjaamaan pallon ohi Merin. Hattutemppukaan ei pohjoismakedonialaiselta ollut kaukana, mutta jälleen kerran Merin loistava syöksy sai takanurkkaa kohti viuhuneen laukauksen suuntautumaan ohi maalin.

Ilves yritti sinnikkäästi murtaa kuopiolaisten vahvaa keskikenttää, mutta lähes järjestään pallo menetettiin ennen viimeiselle kolmannekselle pääsyä. Puolustuspeli oli onneksi hyvää, eikä vieraat päässeet enää maalitiliään kasvattamaan yrityksistään huolimatta.

Ilveksellä on vielä kaksi vierailua pääkaupunkiseudulle ennen kesätaukoa. Tulevana lauantaina joukkue matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi ja viikon päästä Helsinkiin PK-35:n emännöidessä ottelua. Seuraava kotipeli pelataan Kaupissa vasta sunnuntaina 24. heinäkuuta. Silloin vastustajaksi Kauppiin saapuu PK-35 Vantaa.

Ilves – KuPS 0-3 (0-2)

3.6.2022, Kauppi 3, yleisöä: 601

 

Maalit:

8’ Rochi Gentjana 0-1 (KuPS)

19’ Siren Oona 0-2 (KuPS)

50’ Rochi Gentjana 0-3 (KuPS)

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

4 Tulkki Emmaliina

5 Olmala Anna

8 Tuominen Silja 74’ -> 13 Purhonen Pessia

9 Tuomala Saana

14 Rasinen Aino

16 Viinikka Tuuli 74’ -> 19 Määttä Sofia

22 Olmala Heta 60’ -> 10 Saarilahti Pipsa

26 Laurikainen Laura (kapt.)

29 Kantanen Jenni

42 Hämäläinen Noora 60’ -> 88 Laine Sofia

Vaihtopelaajat:

3 Simola Joanna

37 Hautamäki Nelli (mv.)