Matka käy FC Hongan vieraaksi – joukkueilla eroa yhden pisteen verran

Minkälainen versio joukkuekuvasta nähdään lauantaina Espoossa? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilves matkustaa lauantaina Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin. FC Honka emännöi keltavihreitä kello 18:30 alkavassa kamppailussa.

Honka on osoittanut viime otteluissa piristymisen merkkejä, todennäköisesti vihreässä paidassa lauantaina nähtävällä Ilveksellä tappioita on tällä hetkellä neljä perättäin.

FC Hongan kauden aloitus oli haastava, kun joukkue hävisi kolme ottelua putkeen. Toinen näistä tappioista tuli Ilvekselle Kaupissa, kun Heta Olmalan maali ratkaisi voiton keltavihreille.

Kauden neljännestä ottelustaan Honka haki pisteet Oulusta, 1-2 voitolla ONS:stä. Tämän jälkeen joukkue on voittanut NJS:n, sekä napannut tasapelipisteet Åland Unitedilta ja edellisellä kierroksella PK-35:ltä vieraskentällä.

Näiden pisteiden turvin espoolaisilla on kasassa kahdeksan pistettä, kun Ilveksen pistepussi on karttunut seitsemällä. Honka on toki pelannut yhden ottelun enemmän kuin Ilves, jolla on pelattuja otteluita tällä hetkellä 10.

Ilveksen maaliero on 9-28, kun taas Hongan on 11-18. Keltamustien parhaat maalintekijät ovat kaksi maalia iskeneet Aino Nurmi, Milla Punsar ja Noora Juusela.

Valkolakin voimalla valmistautuneena viikonlopun vääntöön

KuPS-kotiottelun yhteydessä muistettiin muun muassa viime viikonloppuna valkolakin saaneita Noora Hämäläistä, Pessia Purhosta ja Roosa Karppista.

Kysyimme yhdeltä valmistuneista, Nooralta, että kuinka ylioppilasjuhlista on selvitty Honka-peliä varten.

Oliko rankka viikonloppu KuPS-pelin ja valmistujaisjuhlien kanssa?

”Vähän oli kyllä rankka! Johtuu vaan vähäisistä yöunista, sillä KuPS-peli oli suhteellisen myöhään ja unta oli sen jälkeen vaikea saada. Herätys lakkiaisaamuun oli aikainen, mutta itse päivä oli ikimuistoinen.”

Joukkueen peli-ilme näytti hyvältä KuPS-ottelussa, vaikkei pisteitä irronnutkaan. Jatkuuko hyvä formi Honkaa vastaan?

”Varmasti jatkuu, mutta tietenkin yritämme nostaa tasoja, sillä eihän tappioon voi olla ikinä tyytyväinen.”

Heta iski maalin alkukauden kotiottelussa Honkaa vastaan. Kuka tai ketkä tekee maalin Espoossa tulevana viikonloppuna?

”Heta voisi iskeä maalin myös Espoossa ja haluaisin myös nähdä Jenniä (Kantanen) maalinteossa.”

Kuka tekeekään maaleja lauantaina FC Hongan ja Ilveksen välisessä väännössä, voi tarkastella Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4079810. Lähetys alkaa kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua, kello 18:20.

Honka-ottelun jälkeen keltavihreillä on jäljellä yksi ottelu, ennen reilun kuukauden mittaista EM-kisataukoa. Lauantaina 18. kesäkuuta Ilveksen matka käy Helsingin Pihlajamäkeen ja PK-35:n vieraaksi.

Tauon jälkeen ensimmäinen ottelu pelataan puolestaan Kaupissa, 24. päivä heinäkuuta. Silloin vastassa on PK-35 Vantaa!