Ilves – KuPS perjantaina Kaupissa – keltavihreät haastavat sarjakärjen!

 

Keltavihreä kotijoukkue saa viikonlopun alkajaisiksi vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin ja tämänhetkisen sarjakärjen, Kuopion Palloseuran.

Ottelu käynnistää kotijoukkue Ilveksen osalta alkusarjan jälkimmäisen puolikkaan, eli kamppailu on ryhmälle kymmenes pääsarjamatsi tälle kaudelle. KuPS hieman varasti ja pelasi kauden 10. ottelunsa jo viime viikonloppuna HJK:ta vastaan.

Päätuomari Satu Miettunen viheltää Ilveksen ja KuPS:n välisen pelin käyntiin perjantaina alkuillasta kello 18:30.

Lähtökohdat liigaotteluun

KuPS porskuttaa Kansallisen Liigan kärjessä, kun joukkue on kerännyt kymmenestä ottelusta 27 pistettä. Kauden ainoan tappionsa keltamustat kokivat PK-35 Vantaan vieraana toukokuun puolivälissä. Vantaalaiset olivat Myyrmäessä vahvempia osumin 2-1.

Edellisellä kierroksella kuopiolaiset tosiaan pelasivat sarjakolmosta HJK:ta vastaan ja nappasivat Bolt Arenalta 1-2 voiton. Vieraiden maaleista vastasivat tutut nimet, Pohjois-Makedonian maajoukkuehyökkääjä Gentjana Rochi sekä Aino Kröger. Rochi on viimeistellyt yhdeksään otteluun yhtä monta maalia, Kröger kymmeneen otteluun kuusi maalia. Joukkueen paras maalintekijä on kuitenkin Lavdije Begolli, joka on hurjastellut jo 14 maalia kymmeneen otteluun.

Ilveksellä puolestaan on allaan kolmen ottelun mittainen tappioputki. Keltavihreät ovat putken aikana joutuneet kaatumaan Åland Unitedin ja HJK:n käsittelyssä kotona sekä viime kierroksella HPS:lle Helsingissä. Näissä otteluissa keltavihreät ovat onnistuneet ainoastaan kerran maalinteossa, kun oma verkko on pölissyt peräti kolmentoista osuman verran.

Ilveksellä on siis perjantaina kasvojen pesun paikka, toivottavasti runsaslukuisen ja omiaan voimakkaasti kannustavan kotiyleisön edessä!

Kantasen kommentit

Ilveksen viimeisimmän täysosuman on viimeistellyt hyökkääjä Jenni Kantanen, joka avasi tämän kauden maalitilinsä kotiottelussa ÅU:ta vastaan muutama viikko takaperin Kaupissa. Jenni kertoi hieman, että mitä hänellä oli mielessä KuPS-ottelun alla.

Olit koko pelin vaihtopenkillä HPS:ää vastaan, mikä on pelikunto tällä hetkellä?

”Viime viikonlopun toivuin vielä flunssasta, mutta nyt olen terve ja täydessä pelikunnossa.”

Iskit keltavihreiden viimeisimmän maalin ÅU:ta vastaan. Mitä pitää tehdä, että maalinteon apina tippuu joukkueen hartioilta?

”Luulen, että maalintekoon tarvitaan rentoutta. Perussuoritus riittää.”

Mitä lähdette petraamaan KuPSia vastaan perjantaiksi?

”Pitää saada oma peli takasin. Viime viikon ottelu oli huono suoritus joukkueelta ja monella osa-alueella on parannettavaa.”

YouTuben puolelta, ILVESTV:stä löytyy lisäksi varakapteeni Saana Tuomalan ajatuksia HPS- ja KuPS-otteluiden välissä. Haastattelijana toimii Mika Laakso ja tuo haastattelu löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=CVnIyeaK-GQ.

Ottelu on Ilves Futis-Liigan sekä Kansallisen Liigan Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kutsuottelu. Kaikki pelaajat, vanhemmat ja toimihenkilöt ovat lämpimästi tervetulleita otteluun täysin veloituksetta!

Kaupissa nähdään perjantaina lisäksi suursuosittu Ilves-maskotti ja 400. ensimmäiselle otteluun pelipaita päällä tulevalle, jaetaan ilmaiset heliumilmapallot. Huomionarvoista on, että minkä tahansa seuran pelipaita kelpaa!

Kaikki muut saavat tietenkin lippuja portilta hintaan 7/5€. Lipunmyynti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, kello 17:30. Ilves-kahvio palvelee totutusti pääkatsomon takana, tervetuloa Kauppiin!

Kauempana majailevat Ilves-fanit voivat katsella kamppailun Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4075344.