Roosa Karppinen napapiiriltä Ilvekseen – maalivahtitrio on täynnä

Roosa Karppinen tutussa Pirkkahallin treeniympäristössä. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen maalivahtiosasto saa kovan vahvistuksen, kun RoPS:n U19-maajoukkuerinkiin kuuluva Roosa Karppinen saapuu vahvistamaan joukkuetta. Urheilullinen Roosa unelmoi ammattilaisuudesta ja kokee Ilveksen olevan hänelle paras paikka matkalla maailmalle.

Ilveksen laadukas toimintaympäristö houkutteli nuoren maalivahtilupauksen muuttamaan Tampereelle ja pukeutumaan keltavihreään peliasuun. Lahjakas ja eteenpäin pyrkivä pelaaja sopii Ilveksen joukkueeseen kuin nenä päähän, joten sekä seuran että pelaajan intressit kohtaavat mainiosti.

”Halu mennä jalkapalloilijana eteenpäin toi minut tänne. Täällä on todella hyvät mahdollisuudet kehittyä jalkapalloilijana. Lukio-opiskeluita on neljästä vuodesta vielä viimeinen jäljellä, mutta ensimmäiset kirjoitukset ovat jo nyt keväällä. Tarkoitus on hyvillä papereilla valmistua, vaikka tulevaisuuden suunnitelmat ovatkin vielä avoinna. Jalkapallon ehdoilla mennään nyt lähivuodet joka tapauksessa.

Roosa on lappilaiseen tapaan rauhallinen sekä rento, jonka persoona ei muutu kentälle juostessa.

”Vahvuuksiani ovat jalalla pelaaminen sekä rauhallisuus. Olen muutoinkin rauhallinen luonteeltani, joten pelitilanne ei sitä puolta itsessäni mitenkään muuta. Pelinohjaamisessa puheella on eniten kehitettävää. Rohkeammin pitäisi ääntä käyttää, varsinkin kun on uusi joukkue pelaajineen ja pelitapoineen.” 

Muutto Tampereelle on hänelle tavallaan hyppy tuntemattomaan, sillä kaupunki on jäänyt hänelle melko tuntemattomaksi. Liikkuminen totuttua isommassa kaupungissa tuo haasteita, mutta onneksi joukkuetoverit ovat auttamassa häntä sopeutumaan.

”Tampereella olin aikaisemmin käynyt vaan pelaamassa sekä Särkänniemessä, muutoin kaupunki on aivan outo. Onhan tämä valtava kaupunki verrattuna Rovaniemeen, kestää aikansa, että täällä osaa liikkua. Joukkueessa on ainoastaan pari entuudestaan tuttua pelaaja tuolta maajoukkuekuvioista, mutta eiköhän heihin nopeasti pääse tutustumaan.

Roosa on kuulunut 2002-syntyneiden maajoukkuerinkiin ja on tänäkin talvena osallistunut U19-tyttöjen leireille. Hän uskoo Kansallisen Liigan otteluiden pelaamisen vahvistavan myös asemaa maajoukkueessa.

”Viimeksi olin marraskuussa maajoukkueleirillä mukana, toivottavasti pääsen seuraavalle leirille taas mukaan. Hyvät otteet Ilveksessä auttavat vakiinnuttamaan varmasti paikkaa maajoukkueessakin. Mahtava juttuhan se on maajoukkueeseen päästä. Varsinkin, kun unelmana on päästä ulkomaille pelaamaan. Suomen naisfutiksen taso on kovassa nousussa, ja Helmareiden menestyminen on lisännyt omiakin tavoitteita.

Nuori maalivahti lähtee innoissaan kamppailemaan peliajasta uudessa joukkueessa.

”Innolla lähden uuteen toimintaympäristöön. Tarkoitus on näyttää mihin pystyn ja napata sitä kautta mahdollisimman paljon peliaikaakin. Joukkue vaikuttaa hyvältä ja kilpailu peliajasta tulee olemaan kovaa.”

Nuorempana Roosa harrasti sekä jääkiekkoa että hiihtoa. Molemmat lajit hän jättänyt kilpailumielessä jo taakseen, mutta harrastusmielessä ne ovat mukana vielä pysyneet.

”Jääkiekkoa pelasin Naisten Mestiksessäkin RoKin riveissä. Aika vaan ei riittänyt opiskeluidenkaan vuoksi kahden lajin harrastamiseen, joten valinta tuli tehtyä jalkapallon eduksi. Tämä on kuitenkin enemmän se mieluinen laji, mutta tykkään kyllä edelleen käydä ulkojäillä tosi usein. Hiihto oli minulla myös tosi pitkään mukana ihan kilpailumielessä. Sieltä kaipaan tiettyjä erilaisia harjoitteluita sekä varsinkin kilpailujen tuomaa fiilistä.

Lukion alkaessa täytyi lajivalinta lopulta tehdä. Vaikka valinta oli lopulta helppo, niin silti kaipaan hiihtoakin. Nytkin MM-kisojen aikana tulee mietittyä, että olisinkohan tuolla mukana, jos en olisi lopettanut.”

Roosa kiittelee perhettään siitä, että on alun perinkin saanut kipinän urheilemiseen sekä kilpailemiseen heiltä.

”Meillä on todella urheilullinen perhe, sieltä on kipinä liikkumiseen tullutkin. Minullakin on neljä sisarusta, joiden kanssa tulee kisailtua ja pelailtua todella usein. Siinä on sisaruusrakkaus välillä koetuksella, kun kukaan ei halua hävitä toisille.”

Onko Roosa peleillä jo lauantain HPS-ottelussa? Se jää nähtäväksi!