Sara Haapala sopimukseen edustusjoukkueen kanssa – tervetuloa virallisesti edustukseen, Sara!

 

Sara Haapala on solminut pelaajasopimuksen edustusjoukkueen kanssa! Numeroa 17 rokkaava toppari on toki ehtinyt pelaamaan pääsarjaa jo kuuden ottelun verran. Edellisellä kierroksella Sara oli avauskokoonpanossa, kotiottelussa NJS:ää vastaan tuli puolestaan täysi ysikymppinen.

Naisten Ykköstä Ilves/2:n riveissä HJS-kasvatti on pelannut viime ja tämän kauden aikana kymmenen ottelua, joissa on syntynyt yksi maali.

Saimme uuden sopimuspelaajan kommentit suhteellisen tuoreeltaan.

Kerro ihan ensimmäiseksi vastaus klassikkokysymykseen, että miltä nyt tuntuu?

”Tunne sopimuksen saamisesta on tietysti todella hyvä. Koen että tämä joukkue tarjoaa minulle hyvät kehittymismahdollisuudet.”

Olet tosiaan HJS:n kasvatti, millainen ”pelaajapolkusi” on?

”Kyllä näin on, aloitin jalkapallon HJS:ssa 6-vuotiaana. Siellä pelailin siihen asti, kunnes siirryin viime kesänä mukaan Ilvekseen ja TFA:n toimintaan osittain, mutta treenailin jonkin verran myös HJS:ssa. Loppuvuodesta muutin sitten Tampereelle ja siirryin kokonaan ilvekseen.”

Olet pelannut kuudessa Kansallisen Liigan ottelussa. Miten olet omasta mielestä sopeutunut pääsarjavauhtiin, kuinka pelit ovat sujuneet henkilökohtaisella tasolla?”

”Alkukausi on lähtenyt kivasti käyntiin ja pääsarjatason pelit ovat tietysti olleet vauhdikkaampia kuin sarjat, joita olen pelannut. Sopeutuminen on alkanut kivasti ja peleissä on tullut onnistumisia, mutta myös muistutuksia siitä mihin on kiinnitettävä enemmän huomiota.”

Sinulta on nähty jo hieno pelastus maaliviivalta ja tarkkoja pitkiä avauksia, mitkä asiat nimeäisit itse omiksi vahvuuksiksi?

”Mielestäni omiin vahvuuksiini kuuluu eteenpäin puolustaminen, pääpelaaminen sekä syöttäminen.”

Miten edustusjoukkue otti sinut vastaan, harjoitusringissä ja peleissä olet kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa?

”Tullessa (joukkueeseen) alkujännitys katosi nopeasti, sillä kaikki pelaajat ottivat minut hyvin vastaan. Joukkueessa on hyvä yhteishenki ja kaikki tulevat toimeen keskenään.”

Löytyykö sinulta joitain tavoitteita loppukauden ajaksi? Entäs pidemmällä välillä, missä tavoitteesi menevät?

”Tavoitteena on saada ehjiä harjoitusviikkoja alle, tietysti kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi sekä saada lisää minuutteja pääsarjatasolla.

Unelma tietysti ulkomailla pelaamisesta löytyy, mutta ensin tavoitteena on murtautua pääsarjatasolle ja katsoa sitten mihin oma polku johtaa.”

Päävalmentaja J-P Berg tunnistaa sekä tiedostaa topparin potentiaalin.

”Sara on harjoitellut säännöllisesti jo pidemmän aikaa edustusjoukkueen mukana. Hänen erinomainen asenteensa, kehittymisensä kevään aikana sekä otteensa niin harjoituskentällä kuin peleissä vakuuttivat valmennusjohdon siinä määrin, että hänen kanssaan päätettiin tehdä sopimus jo tässä vaiheessa kautta.

Saralla on iso potentiaali nousta liigapelaajaksi ja uskoisin, että nuorten maajoukkuevalmennuskin tulee olemaan hyvin kiinnostunut topparimme edesottamuksista.”

Tervetuloa virallisesti edustusjoukkueeseen, Sara!