HPS – Ilves 5-0 – Ilvekselle kylmää kyytiä Paloheinässä

HPS oli kovassa maalivireessä ja rankaisi keltavihreitä viidesti. Kohti perjantain kotiottelua! Kuva: Juhani Järvenpää.

HPS – Ilves 5-0 (2-0)

Ilvestä vaivasi Helsingissä samat ongelmat, mitkä aikaisemmissakin otteluissa. 16-alueen sisäpuolella hävitään kaksinkamppailuja liikaa.

Ilves lähti katkaisemaan kahden ottelun mittaista tappioputkeaan Helsingin Paloheinään ja HofS Areenalle. Kyseessä oli ”kuuden pisteen” ottelu, sillä joukkueet olivat tasapistein sijoilla kuusi ja seitsemän.

Kotijoukkue kuitenkin oli selvästi terävämpi, varsinkin molempien boksien sisäpuolella, ja piti pisteet itsellään voittaen peräti viidellä maalilla.

Avausjakso

Ilves olikin ottelun alkuminuutit hallitsevampi joukkue, mutta varsinaisille tekopaikoille joukkue ei kuitenkaan päässyt. Vartin pelin jälkeen alkoi HPS päästä paremmin peliin mukaan ja varsinkin heidän pitkät pystysyöttönsä aiheuttivat Ilveksen puolustukselle harmaita hiuksia.

Ilves oli lähellä päästä ottelun avausmaalin iskemään, kun kaksikko Sofia Määttä Tuuli Viinikka syötteli vasemmalta laidalta itsensä vetopaikkaan, mutta liian pienestä kulmasta lähtenyt pallo oli Jessica Kiviaholle helppo torjuttava.

HPS puolestaan onnistui maalinteossa, kun Oona Jääskeläinen pääsi nostamaan pallon pitkälle vastaan tulleen Roosa Karppisen yli. Osuma hiukan lamaannutti Ilveksen peliä ja ote siirtyikin kotijoukkueelle joksikin aikaa. Toisen osumansa HPS teki kulmapotkusta, jossa pallo meni Ilveksen kippari Laura Laurikaisen ja vieraiden Eerika Hämäläisen taistelun päätteeksi verkon perukoille.

Pari minuuttia ennen taukoa oli Ilves erittäin lähellä kavennusosumaa. Pirteästi pelanneet Tuuli ja Sofia M. rakensivat jälleen vasemmalta puolen vetopaikan ja Sofian laukaus liruikin Kiviahon kainalon alta. Ilveksen epäonneksi emäntien puolustus ehti kuitenkin pallon siivota aivan maaliviivalta väljemmille vesille. Tauolle siis kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle Ilves vaihtoi Heta Olmalan Sofia Määtän tilalle. Tarkoitus oli aloittaa vahva kirijakso ja iskeä kavennusosuma nopeasti, mutta toisin kuitenkin kävi. Jääskeläinen käytti Ilveksen huolimattoman pallonkäsittelyn hyväkseen ja yllätti vielä Roosankin laukoessa pallon maaliin, kun toista jaksoa oli pelattu vain noin minuutti.

Ilves jatkoi pelin hallintaa ja sai luotua hyökkäyksiä kohti HPS:n maalia, mutta maalinteossa joukkue ei kuitenkaan millään onnistunut. Kotijoukkue puolestaan pääsi kaatamaan kylmää vettä Ilveksen niskaan, kun kulman jälkitilanteesta Elisa Lemettinen onnistui laukomaan tilanteeksi jo 4-0.

Ilves haki tuoreita jalkoja tuoden Joanna Simolan ja Pessia Purhosen kentälle, Sara Haapalan ja Sofia Laineen siirtyessä penkille. Tuoreista jaloista oli kuitenkin hyötyä kotijoukkueelle, kun hetkeä aiemmin kentälle juossut Piipa Kämppi pääsi boksin keskeltä laukomaan jo emäntien viidennen osuman. Loppuminuutit olivatkin enemmän tai vähemmän minuuttien pois pelaamista.

Ottelun jälkeisessä Ruudun haastattelussa kapteeni Laurikainen oli pettyneen vähäsanainen.

”Ei pystytty vastaamaan HPS:lle oikein millään osa-alueella. Vaikka olimme kaksinkamppailuita koko viikon treenanneetkin, niin tänään oli meiltä huono peli.”

Keltavihreiden päävalmentaja J-P Berg puolestaan myönsi Hopsin tehokkuuden ja tiedosti vieraiden heikot sekä epäonniset ratkaisut.

”Helsingin kamppailu muodostui varsin erikoiseksi peliksi. Kenttätapahtumiin nähden tasainen matsi päättyi kotijoukkueen 5-0 voittoon! HPS oli parempi joukkue maalinteossa, mutta meille tehdyistä maaleista jäi silti huono maku. Autoimme omilla heikoilla ja epäonnekkailla ratkaisuilla vastustajaa luvattoman paljon maalinteossa, mikä on havaittavissa katsomalla esimerkiksi maalikoosteen pelistä. Helsinkiläiset osasivat hyödyntää tilaisuudet ja näin lukemat karkasivat rumiksi.

Viikolla harjoittelimme korostetusti kamppailupelaamista sekä erikoistilannepuolustamista. Kamppailupelaamisessa, erityisesti 1v1-tilanteissa näkyikin parannusta edelliseen HJK-otteluun. Sen sijaan kulmista meille tehtiin taas peräti kaksi maalia. Tosin epäonneakin oli rutkasti matkassa. Tällaisten pelien jälkeen mitataan aina joukkueen henkistä kanttia. Meillä on kuitenkin erinomainen ryhmähenki ja vahva luottamus toisiimme ja tekemiseemme. Se kaikki kumpuaa arjesta harjoituskentältä.

Nyt vain pitää saada paremmin ulosmitattua tulosta toisen puolikkaan runkosarjasta käynnistyessä. Seuraavaan peliin saamme taas mukaamme myös Anna Olmalan ja Emmaliina Tulkin, jotka olivat viime pelistä sivussa. Myös Helsingissä peliä vaihtopenkiltä seurannut Jenni Kantanen on toipunut sairasteluista.”

Seuraava ottelu pelataan Kaupissa tulevana perjantaina ja silloin vastassa on hallitseva mestari KuPS. Ottelu alkaa klo 18:30. Ottelu toimii Ilves Futis-Liigan kutsuotteluna, tervetuloa kannustamaan Ilves kotivoittoon!

HPS – Ilves 5–0 (2–0)

28.5.2022, HofS Areena, Helsinki

Maalit:

19’ Jääskeläinen Oona 1-0 (HPS)

30’ Oma maali 2-0 (HPS)

46’ Jääskeläinen Oona 3-0 (HPS)

57’ Lemettinen Elisa 4-0 (HPS)

74’ Kämppi Piipa 5-0 (HPS)