Raportti: Piste kotiin tuomiseksi tasaisen väännön jälkeen

Lähellä käy, mutta ei riitä. Joukkueet päätyivät 1-1 tasapeliin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Loppusarjan kärkipaikan kärkijoukkueesta ei vielä saatu selvyyttä, kun tasapisteissä olevat Ilves ja PK-35 pelasivat tasapelin Helsingissä. Eroa karsijan paikalla olevaan HPS:ään molemmilla joukkueilla oli kamppailun jälkeen seitsemän pistettä.

PK-35 – Ilves 1-1 (0-0)

Avausjakso

Ottelun alussa heti näki, ettei kumpikaan joukkue halunnut ainakaan hävitä. Tarkkaa puolustuspeliä pelaten ja virheitä välttäen joukkueet pyrkivät vastahyökkäyksillä päästä yllättämään vastustajansa.

Avausjaksolla maalitilanteet loistivatkin poissaolollaan. Alussa PK-35 pääsi pari kertaa laitojen kautta luomaan tilanteita, mutta ne Ilveksen tiivis puolustus sai hyvin hoidettua.

Ilveksen prässipeli oli tuottaa tulosta reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun kapteeni Johanna Salmijärvi pääsi tykittämään reilusta 20 metristä. Laukaus kuitenkin leijaili yli kotijoukkueen maalin.

Toinen jakso

Toisella jaksolla peli hiukan avautui molemmilta joukkueilta ja tilanteitakin alkoi syntymään. Ilveksellä oli loistava tilaisuus siirtyä kulmasta johtoon ja pallo oli keltavihreiden mielestä maaliviivan ylitsekin, mutta tuomaristo ei kuitenkaan ollut samaa mieltä ja antoi pelin jatkua.

PK-35 puolestaan onnistui maalinteossa, kun Olivia Kåhre vapautettiin pitkällä syötöllä juoksuun oikealta laidalta. Kåhre onnistui nostamaan pallon yli vastaan tulleen Roosa Karppisen ja vei kotijoukkueen johtoon.

Ilves iski kuitenkin tasoituksen nopeasti ja se tulikin todella hienon hyökkäyksen päätteeksi. Aino Rasinen keskitti vasemmalta laidalta pallon boxiin, jossa Pipsa Saarilahti näytti, miten oikeaoppinen puskumaali tehdään. Pipsan kauden toinen maali painui oikeaan alakulmaan.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, vaikka molemmilla joukkueilla muutama paikka niiden tekemiseen siunaantuikin. Vaihdosta pirteästi sisään tullut Anna-Stina Simonen pääsi parikin kertaa kokeilemaan, mutta palkintoa ei maalin muodossa hänelle tällä kertaa suotu.

Ilveksen penkillä nähtiin Helsingissä myös uusia naamoja, kun Ilves/2:n maalivahti Nelli Hautamäki oli edustusjoukkueen matkassa.

Ilves ja PK-35 jatkavat edelleen loppusarjan kärjessä tasapistein. Eroa karsijan paikalla olevaan HPS:ään on seitsemän pistettä, mutta HPS:llä on yksi peli vähemmän pelattuna. HPS kohtaa JyPK:n lauantai-iltana.

Ilveksen seuraava ottelu on kahden viikon päästä lauantaina 25. syyskuuta. Tuolloin Kauppiin vieraaksi saapuu juurikin HPS, joten odotettavissa on takuulla jännittävä ottelu, jossa pelataan isoista panoksista.

PK-35 – Ilves 1-1 (0-0), MagneCit Areena, Helsinki

Yleisöä: 82

Ilveksen kokoonpano:

8 Tuominen Silja

9 Tuomala Saana

10 Saarilahti Pipsa

14 Rasinen Aino -> 84’ 18 Simonen Anna-Stina

16 Vesaniemi Eini

21 Salmijärvi Johanna (kapt.)

22 Olmala Heta -> 64’ 11 Lähteenmäki Lotta

26 Laurikainen Laura

32 Karppinen Roosa (mv)

35 Heikkilä Armi

42 Hämäläinen Noora

Vaihtopelaajat:

13 Purhonen Pessia

23 Koskinen Hilkka

30 Hautamäki Nelli (mv)

88 Laine Sofia

Maalintekijät:

57’ 1-0 Kåhre Olivia

61’ 1-1 Saarilahti Pipsa

Varoitukset:

69’ Lassas Minea (PK-35)

77’ Oksanen Vilma (PK-35)

85’ Salmijärvi Johanna (Ilves)