Ennakko: Ilves jatkaa Helsingin vieraspelejään – tällä kertaa keltavihreitä emännöi PK-35

Keltavihreät juhlivat voittoa heinäkuun lopun kotiottelussa. Kuinka käy syyskuussa vieraskentällä? Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan alempi loppusarja käynnistyi viime viikolla ja siinä kärkisijalla ovat tasapistein Ilves sekä PK-35. Joukkueet kohtaavat toisensa perjantaina Helsingissä, jolloin panoksena on paitsi kärkipaikka, niin myös eron kasvattaminen karsijan paikalle. 

Alemman loppusarjan neljästä joukkueesta kolmella on vielä isot panokset pelissä. JyPK on käytännössä jo varma putoaja, mutta karsijasta ei vielä täyttä varmuutta ole. Viime viikonloppuna voittaneet Ilves ja PK-35 repäisivät eron HPS:ään jo kuuteen pisteeseen, mutta 15 pistettä on toki vielä jaossa.

PK-35 voitti lauantaina juuri JyPK:n, mutta ainoastaan maalilla. Helsinkiläisten maalintekijöinä olivat uransa ensimmäisen täysosuman laukonut Emilia Kupsanen sekä Ilveksestäkin tuttu Moona Talka, jolle osuma oli jo kauden neljäs.

Kuten Ilvekselle, myös PK-35:lle jääminen alempaan loppusarjaan oli pettymys. Kovatasoisessa Kansallisessa Liigassa jääminen alempaan sarjaan ei kuitenkaan ole mikään häpeä, vaan kertoo nimenomaan koventuneesta kilpailusta.

PK-35 menetti kirkkaimman tähtensä loppukesästä Ruotsiin, kun Helmareistakin tuttu Amanda Rantanen solmi sopimuksen maan pääsarja Damallsvenskanin KIF Örebron kanssa. Helsinkiläisten maalipörssiä johtavat neljällä maalillaan juuri Talka sekä Anita Abu.

Joukkueet ovat tällä kaudella kahdesti toisensa kohdanneet, molempien voittaessa oman kotiottelunsa. PK-35 onkin ainoa alemman loppusarjan joukkue, joka on pystynyt Ilvekseltä tällä kaudella pisteitä nappaamaan.

Ilves esiintyi HPS:ää vastaan erittäin pirteästi sekä myös tehokkaasti. Joukkue pystyi luomaa useitakin hyviä maalipaikkoja läpi ottelun, joista Heta Olmala, Eini Vesaniemi, Noora Hämäläinen sekä Aino Rasinen onnistuivat myös pallon maaliin laittamaan. Nooralle maali oli kauden ensimmäinen osuma ja Einin edellisestä osumasta olikin jo kulunut kolmisen vuotta.

Vaikka Ilves onnistuikin omassa hyökkäyspelissään, niin puolustuspelaamisessa on vielä parannettavaa. HPS sai myös luotua ihan vaarallisiakin tilanteita, joista kuitenkin maalivahti Roosa Karppisen loistotorjuntojen avulla selvittiin. Ainoastaan Aino-Marja Lehtisen pilkkua hän ei pystynyt torjumaan, vaikka onnistuikin sormenpäänsä palloon osumaan.

Ilveksen maalitykki Silja Tuominen ei ole neljään edelliseen peliin onnistunut verkkoja heiluttelemaan, mutta on puolestaan pystynyt rakentamaan muille laatupaikkoja. Toki vastustajatkin ovat alkaneet Siljaa huomioida peleissä normaalia tarkemmin.

Aino on sisäisen maalipörssin toinen neljällä osumallaan ja kolme maalia ovat iskeneet Heta, Lotta Lähteenmäki sekä Sofia Määttä.

Ottelu alkaa perjantaina kello 18 Helsingin Pihlajamäen MagneCit Areenalla. Kotisohvilta ottelun näkee jälleen tuttuun tapaan Ruutu-palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3911325.