Äänessä Saana Tuomala – varakapteeni on pelannut täydet minuutit kaikissa kauden otteluissa

Saana Tuomala on ottanut topparin pelipaikan haltuunsa tällä kaudella. Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallista Liigaa on tällä hetkellä takana kahdenkymmenen ottelun verran, 18 alkusarjan ottelua ja kaksi loppusarjan ottelua. Pelejä on vielä jäljellä ainakin neljä kappaletta.

Tällä kaudella topparin pelipaikan napannut sekä varakapteenin henkisen nauhan yhdessä topparipari Laura Laurikaisen kanssa saanut Saana Tuomala on esiintynyt kaikissa keltavihreiden kauden otteluissa.

Olet tosiaan tähän mennessä pelannut kaikissa kauden liigaotteluissa ja jopa täydet minuutit, joko väsyttää?

”Kyllä energiaa riittää vielä kauden viimeisiinkin peleihin!”

Täydet 20 ottelua ovat Saanan lisäksi pelanneet ”Junnu” Salmijärvi, maalivahti Roosa Karppinen, Silja Tuominen sekä Pipsa Saarilahti. Yhtä vaille kaikissa otteluissa ovat puolestaan esiintyneet Armi Heikkilä ja Eini Vesaniemi.

Loppusarjaa on jäljellä neljän ottelun verran, mikä joukkueen lopullinen sijoitus tulee olemaan?

”Totta kai lähdetään voittamaan jokaista ottelua, joten uskon, että sijoitus tulee olemaan seitsemäs.”

Onko varakapteenius tuonut lisäpaineita tälle kaudelle?

”Ei se oikeastaan ole tuonut lisäpaineita. Ei sitä kentällä tule ajatelleeksi, vaan yritän aina tehdä parhaani ja auttaa joukkuetta.”

Pelipaikkasi on vakiintunut tällä kaudella toppariksi. Tuntuuko topparin paikka omalta vai onko vielä ikävä keskikentän rooleihin?

”Pikkuhiljaa se topparin paikkakin alkaa tuntua omalta, mutta kyllä täytyy myöntää, että välillä olisi ihan kiva pelata keskikentällä. Keskikentällä pääsisi olemaan enemmän mukana hyökkäyksissä ja päättämään niitä.”

Tästä totta kai vinkkiä valmennukselle!

Teit viime kaudella FC Honkaa vastaan yhden maalin, tällä kaudella maalitili on vielä avaamatta. Syntyykö ”pakollinen” maali kenties terävästä vapaapotkusta?

”No kyllähän se maali maistuisi. Vapareita on tullut harjoiteltua, joten kyllä ainakin yhden voisi upottaa sisään pelissäkin.”

Miltä tämän kauden joukkue on tuntunut viimevuotiseen verrattuna, mitä eroja löytyy?

”Joukkue tosiaan muuttui huomattavasti viime kauteen nähden, paljon tuli nuorempia pelaajia lisää, mutta myös pari kokeneempaakin. Joukkue on kuitenkin hitsautunut hyvin yhteen kauden edetessä, ja pelikin on alkanut kulkemaan paremmin.”

Seuraavan kerran keltavihreiden pelin kulkemista pääsee seuraamaan HPS-kotiottelussa lauantaina 25. syyskuuta kello 18:30.