Raportti: Kamppailuvoimainen TPS taisteli Ilvekseltä pisteen

Anna palkitsi Armin hienosta keskityksestä ylävitosilla. TPS nousi kahden maalin takaa tasoihin. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves sai Haastajasarjan toisella kierroksella vastaansa TPS:n, joka havitteli voitolla nousevansa taulukossa lähemmäs keltavihreää kotijoukkuetta. Aivan sitä eivät turkulaiset saaneet, mutta vahva esitys toi heidät lopulta tasoihin kahden maalin takaa.

Ilves – TPS 2-2 (2-1)

Lauantaina oli aikaisemmin jo varmistunut ONS:n suora putoaminen Ykköseen ja TPS putosi karsijan paikalle, PK-35:n ohittaessa turkulaiset. Paineet olivat siis vierailla, Ilves olisi Haastajasarjan kärkipaikkansa pitänyt tappiollakin.

Fyysisesti vahvempi TPS hallitsi isoa osaa pelistä, mutta Ilveksen tehokkuus omissa paikoissan näytti tuovan tupsukorville kotivoiton. Kahden maalin takaa turkulaiset kuitenkin nousivat tasoihin, Ilveksen omista virheistä rankaisten. Kotijoukkueen vahva loppukiri ei enää tuonut toivottua voitto-osumaa, joten pisteet tasattiin.

 

Ensimmäinen jakso

TPS aloitti ottelun vahvemmin, mutta maalinteon aloitti kuitenkin Ilves. Roosa Karppisen antamasta maalipotkusta kaksikko Anna Olmala-Moona Laine syötteli Annan nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi kapteeni vapautti oikealta vauhdilla nousseen Tuuli Viinikan nokikkain maalivahti Inkeri Niemen kanssa. Tuulin tarkka laukaus painui takatolpan juureen ja vei kotijoukkueen johtoon hyvissä ajoin.

Molemmat joukkueet pyrkivät suoraviivaisesti hyökkäyksiin, ja seuraava maali nähtiin jakson puolessa välissä, jälleen Ilveksen toimesta. Hyökkäysalueen rajaheiton jälkitilanteesta Ilves sai pidemmän syöttöketjun aikaiseksi, joka päättyi varakapteeni Armi Heikkilän upeasta keskityksestä pallon maalin puskeneen Annan tuuletuksiin.

Kahden maalin tappioasema sai vieraat panostamaan hyökkäyksiin yhä enemmän ja TPS saikin painettua pelin lähelle Ilveksen boksia. Kotijoukkueelle alkoi tulemaan huolimattomuusvirheitä pallon kanssa kovan paineen alla ja turkulaiset saivat kavennuksensakin tätä kautta. Heidi Leppämäki oli haukkana paikalla hyödyntäen heikon syötön ja laukoi vasurillaan pallon aivan yläriman alle. Tauolle siirryttiin Ilveksen johtaessa maalilla.

 

Toinen jakso

Tauolta Ilves juoksutti kentälle tuoreita jalkoja Anela Ljesnjaninin ja Laura Ojalan muodossa, mutta TPS jatkoi tästäkin huolimatta pelin hallintaa. Reilun tunnin pelin jälkeen alakerran huolimattomuus kostautui jälleen, nyt Laura Linnala rokotti emäntiään laukomalla tasoituksen.

Tämä herätti myös kotijoukkueen, joka alkoi päästä omiin hyökkäyksiinsä. Kentälle tulleen energisen Pipsa Saarilahden vaikutus näkyi ja vasemmalta laidalta Ilves pääsi hyökkäyksiään rakentamaan useamman kerran.

Nelikko Pipsa-Anela-Anna-Tuuli rakenteli hyviä paikkoja, mutta avausjakson tehokkuus oli jo kadonnut. Myös viimeisestä vaihtotapahtumasta sisään tulleet Patricia Bohui ja Saana Tuomala antoivat Ilveksen hyökkäyksiin omat lisämausteensa, mutta kovasta yrityksestä huolimatta lisäosumia ei enää Kaupin lauantai-iltapäivässä nähty.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Anssi Ylinen oli pettynyt joukkueensa menetettyä kahden maalin johdon.

  • Harmittavasti molempia takaiskumaaleja edelsi oma virhe. Kait se on se oppimisen tie. Jos et anna yhtään yrittää, ei saa mahdollisuutta oppiakaan. Harmittaa tosi paljon, vielä kaksi tuollaista maalia samaan peliin!
  • Kaksi maalia kuitenkin tehtiin itsekin. Sanoin tauolla, että tämä peli ratkeaa puolustamiseen. Maalilla voitetaan, jos ei päästetä enää yhtään. No, se ei ihan toteutunut tällä kertaa.
  • Varsinkin ekalla jaksolla meillä oli vähän kiire pallon kanssa. Oli puhetta, että riistojen jälkeen meidän täytyy saada kontrolli pallosta. Me halusimme tilaa laajentaen päästä hyökkäämään, leveyttä ja syvyyttä hyödyntäen. Toisella jaksolla siinä vähän parannettiinkin.
  • TPS oli hyvä joukkue siinä, missä he ovat parhaimmillaan. Kovia kamppailemaan, kovaotteisia, siinä heidän vahvuutensa. Vähän olemme kevyempiä siinä vertailussa.

Seuraava ottelunsa Ilves pelaa tulevana lauantaina Helsingissä Algeco Areenalla PK-35:n emännöidessä tupsukorvia. Ilveksen Haastajasarjan viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 7. lokakuuta, silloin juurikin PK-35 saapuu vastavuoroisesti Kauppiin.

 

Ilves – TPS 2-2 (2-1)

Kansallinen Liiga, Kauppi 3, Tampere, 9.9.2023, yleisöä: 138

Maalit:

6’’ Viinikka Tuuli 1-0

23’ Olmala Anna 2-0

39’ Leppämäki Heidi 2-1

67’ Linnala Laura 2-2

Varoitukset:

41’ Ollonqvist Viivi (TPS)

72’ Rannus Jenni (TPS)

81’ Östlund Saija (TPS)

90’ Laasio Netta (TPS)

 

Ilveksen kokoonpano:

4 Salo Inari

5 Olmala Anna ©

7 Kettunen Nella 46’ -> 24 Ljesnjanin Anela

14 Rasinen Aino 46’-> 23 Ojala Laura

15 Sarlin Matilda

16 Viinikka Tuuli 79’ -> 28 Bohui Patricia

20 Laine Moona 66’ -> 10 Saarilahti Pipsa

27 Perkaus Helmi 32 Karppinen Roosa (mv.)

35 Heikkilä Armi 79’ -> 9 Tuomala Saana

88 Laine Sofia

Vaihtopelaajat:

17 Haapala Sara

37 Hautamäki Nelli (mv.)