Ennakko: Haastajasarjan kärkiottelu lauantaina – TPS saapuu vieraaksi Kauppiin

TPS kävi Kaupissa vieraana huhtikuun lopulla ja nyt heti perään taas syyskuussa. Edellisessä kotiottelussa Pipsan maali ratkaisi voiton kotijoukkueelle. Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan Haastajasarjan toinen kierros väännetään viikonloppuna. Ilves ja TPS pelaavat lauantaina alemman loppusarjan kärkikamppailun Kaupin urheilupuistossa kello 15.

Kierrokselle lähdettäessä Ilveksellä pisteitä on kasassa 20, TPS:llä 16. PK-35 hengittää pisteen päässä turkulaisten niskassa.

Ilves kasvatti piste-eroa kahdella viime viikonloppuna, voittamalla Haastajasarjan avauksessaan ONS:n, Anela Ljesnjaninin ja Moona Laineen maaleilla.

 

TPS

Palloseura aloitti alemman loppusarjan viime viikolla maalittomalla tasapelillä PK-35:n vieraana.

Keltavihreiden ja mustavalkoisten kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin tiukkoja tapauksia. Alkukaudesta Kaupissa kotijoukkue voitti 1-0, Pipsa Saarilahden viimeistellessä ottelun ainokaisen boksin sisältä.

Heinäkuun 22. päivä joukkueet tasasivat pisteet osumin 2-2 Turun Yläkentällä. Laura Linnala ja Nelly Lehtilä veivät maaleillaan TPS:n johtoon kahteen otteeseen. Tuuli Viinikan syötöstä osuneen Sofia Määtän ja Inari Salon passista maalanneen Anna Olmalan maalit toivat Ilveksen kahdesti tasoihin. Annan maali syntyi ottelun toisella lisäajan minuutilla. TPS meinasi napata vielä täydet pisteet, mutta Meri Hämäläinen torjui Saija Östlundin kaukolaukauksen ylärimaan.

TPS on kokenut liigakauden aikana muutoksia, sillä joukkueen kapteenina tällä kaudella aloittanut Emma Santamäki siirtyi heinäkuun alkupuolella KuPS:n riveihin. Tälle kaudella Tepsiin palannut oma kasvatti Santamäki pelasi mustavalkoisissa 11 liigaottelua ja teki yhden maalin, joka oli sitäkin näyttävämpi nosto HJK:n verkkoon.

TPS tiedotti lisäksi elokuun lopulla Silja Jaatisen siirrosta ruotsalaisen AIK:n riveihin. AIK pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Elitettanissa. Jaatinen ehti pelaamaan liigassa tällä kaudella 18 ottelua, joissa laitapelaaja saalisti yhden maaliin johtaneen syötön.

Turkulaisten kauden kovin syömähammas on ollut neljä maalia iskenyt Lehtilä. Lehtilä on lisäksi ainoa tepsiläinen, joka on pelannut kauden kaikissa 19. ottelussa. Jenni Rannuksella otteluita on 15 ja maaleja 2, Netta Hanhimäen lukemat ovat samaiset, Viivi Ollonqvistin puolestaan 14 ja 2.

 

Pipsan peippailut

Numero kymppi Pipsa Saarilahti on yksi kolmesta tupsukorvasta, joka on onnistunut maalinteossa TPS:ää vastaan tällä kaudella. Pipsa oli pitkään poissa pelikuvioista, mutta nähtiin penkillä HPS-kotitappiossa ja viimein kentälläkin ONS-kotivoitossa.

Miten tärkeää joukkueelle oli saada voitto Haastajasarjan avauspelistä?

”Meille oli erittäin tärkeää saada kolme pistettä viime viikon pelistä, sillä piste-erot ovat vielä vähäisiä. Myös henkisellä puolella tekee varmasti hyvää aloittaa loppusarja voitolla.”

Mikä fiilis oli palata peleihin, onko vaivat nyt selätetty?

”Hyvät fiilikset on! Innolla odotan, että pääsen pelaamaan enemmän ja auttamaan joukkuetta. Uskon, että pääsen täyteen pelikuntoon vielä loppukaudesta.”

Teit alkukaudesta Tepsiä vastaan hienon maalin, onko nyt lauantaina sama tavoite?

”Totta kai hyökkäävällä pelaajalla on tavoitteena auttaa joukkuetta maalien muodossa, mutta sanoisin, että myös rakenneltu tilanne tai syöttöpiste kelpaisi.”

Minkälainen joukkue teillä on lauantaina vastassa?

”TPS on fyysinen joukkue, jolta löytyy myös pallotaitoa. Meidän pitää olla valmiita kamppailemaan jokainen tilanne loppuun asti.”

Bonuksena: kuka on joukkueen kovin keilaaja?

”Veikkaisin, että Nele (Hautamäki) tai Roosa (Karppinen), kun ne kuitenkin joka päivä niitä palloja heittelee. Eiks se oo ihan sama asia?”

 

No eikös se ole! Lauantaina selviää, kuka heittelee palloja ja kuka venyttää maaliverkkoja Haastajasarjan toisessa ottelussa. Ilves – TPS alkaa Kauppi 3:lla kello 15. Lippuja saa portilta hintaan 7/5 euroa, tervetuloa.

Ottelu on keltavihreiden Haastajasarjan toinen kotiottelu ja viimeinen noin kuukauteen. Seuraava ja samalla toivottavasti kauden viimeinen kotipeli on alustavasti aikataulutettu lokakuun 7. päivälle, tuolloin vastaan asettuu Pallokerho-35.

Kaukofanit voivat kannustaa Ilvestä Ruutu+:n välityksellä: https://www.ruutu.fi/stream/4396368.