Raportti: Ilves taisteli vajaalukuisena pisteen HPS:ltä

Enemmänkin keltavihreitä yhteiskuvassa. Ilves T14 saapui kannustamaan edustusjoukkuetta Paloheinään.

Ilves lähti nälkäisenä hakemaan Helsingistä voittoa, mutta joutui lopulta tyytymään tasapeliin. Tulokseen vaikutti joukkueen joutuminen vajaalukuiseksi avausjaksolla johtoasemassa. Ilves sai hienoa kannustusta Stadi Cupista Paloheinän katsomoon saapuneilta ilvesläisiltä.

HPS – Ilves 1-1 (0-1)

Tupsukorvat matkasivat perjantaina Helsingin Paloheinään HPS:n vieraaksi. Joukkue suorastaan uhkui voitonnälkää ja oli valmis nappaamaan täyden pistepotin. Sen joukkue olisi saattanut saada, ellei Kaisa Juvoselle olisi näytetty suoraa punaista korttia ottelun avauspuoliskolla.

Ilvekseltä nähtiin erittäin hyvää puolustamista johtoasemassa, mutta se ei aivan riittänyt pitämään johdosta kiinni loppuun saakka. Taisteluhenki oli kuitenkin riittävän kova varmistamaan yhden tärkeän sarjapisteen saamisen mukaan.

Sarjasijoitus parani, sillä joukkue nousi PK-35 Vantaan kanssa tasapisteisiin, mutta paremman maalieron turvin vantaalalaisten edellensä viidenneksi. Honka on viiden pisteen päässä neljäntenä, ja HJK:n voittanut TPS puolestaan pisteen päässä seitsemäntenä.

 

Ensimmäinen jakso

HPS hienokseltaan hallitsi avausjaksoa ja varsinkin alussa sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä. Emäntien Henni Rinkinen oli päästä pilkun kohdalta jo kokeilemaan avausmaalin tekemistä, mutta jälleen loistavan pelin pelannut Sara Haapala sai viime hetkellä jalkansa pelastavasti väliin.

Ilveksen ei juurikaan omia hyökkäyksiään saanut vietyä aivan loppuun saakka, sillä myös kotijoukkueen puolustus pelasi tiiviisti. Anna Olmala tosin toimi helsinkiläispuolustuksen piikkinä lihassa, sillä vahva hyökkääjä tuntui operoivan niin oikealla, vasemmalla kuin keskelläkin, tehden itseään koko ajan vaaralliseksi.

Anna myös ottelun avausmaalin lopulta tekikin, hyvän ja nopean hyökkäyksen päätteeksi. Omasta maalipotkusta lähtenyt tilanne oli hienoa katseltavaa. Tuuli Viinikka eteni kovalla vauhdilla keskikaistaa pitkän matkaa ja löysi syötöllään oikeasta laidasta Moona Laineen. Moona laukoi kovan ja matalan vedon, jonka kotijoukkueen maalivahti Iina Rautiainen sylki eteensä. Ensimmäisenä palloon ehtinyt Anna viimeisteli siitä kauden toisen osumansa.

Aino Rasisella oli paikka viedä keltavihreät jo kahden maalinkin johtoon, mutta hänen laukauksensa kiertyi harmittavasti ohi maalin. Kaukana ei ollut kotijoukkueen tasoituskaan, mutta siihen ehti Kaisa liukumaan oikea-aikaisesti pelastavaksi enkeliksi.

Hetki tämän jälkeen joutui Kaisa estämään keskialueella läpiajoon karkaavaa HPS-hyökkääjää ja tuomari Lotta Vuorio nosti hänelle suoran punaisen kortin. Ilves siis joutui reilun jakson verran pelaamaan alivoimaisena.

 

Toinen jakso

Tauolla ei tällä kertaa vielä vaihtoja suoritettu. Maalin tehnyt Anna siirtyi Kaisan paikalle toppariksi ja joukkue lähti puolustamaan johtoaan.

HPS painoi luonnollisesti päälle, mutta Ilves puolusti hyvin ja Roosa Karppinen oli maalillaan erinomainen. Tiivis puolustaminen näytti toimivan hyvin. Tunnin pelin jälkeen oli ensimmäisen vaihdon vuoro, kun Nella Kettunen tuli Moonan tilalle.

Emäntien painostus lopulta tuotti tulosta, kun Ilveksessäkin pari kautta sitten pelannut Anna-Stina Simonen toi kotijoukkueen lopulta tasoihin. Ilves puolestaan sai aikaiseksi muutamia hyviä vastahyökkäyksiä, joista yhden seurauksena joukkue sai hyvästä paikkaa vapaapotkunkin. Tällä kertaa ”Kaupin Kanuunan” eli Saana Tuomalan painava laukaus kilpistyi kuitenkin muuriin.

Ilves vaihtoi seuraavaksi kentälle Elli Mäkipelkolan ja Laura Ojalan, tilaa tekivät hurjan määrän töitä tehneet Aino ja Tuuli. Vielä aivan loppuminuuteilla teki Sofia Määttä tilaa Helli Ahoselle.

Enempää maaleja Helsingissä ei enää nähty, joten pisteet tasattiin Paloheinässä. Ilves taisteli hienosti alivoimaisena ja on varmasti tyytyväinen tulokseen.

Kiitoksia koko Ilves T14:lle kannustuksesta!

 

Koutsin kommentit

Keltavihreiden päävalmentaja Anssi Ylinen ei lähtenyt punaisen kortin tuonutta tilannetta sen enempää kommentoimaan, mutta jakoi puolustustaistosta kiitosta suojateilleen.

”Ei aloitettu kovin hyvin ja HPS sai otteen pelistä. Oli aika pieni kenttä ja uusi matto, vähän nihkeä. Ei pelattu kovin selkeästi ja näperreltiin, mutta peli parani vartin jälkeen.

Saatiin yksi maali aikaiseksi, ihan hyvin tehty maali tilanteenvaihdosta. Hieno kuljetus Tuulilta, meidän ajatuksena oli, että lauotaan kun on pieni kenttä ja niin Moona tekikin. Anna laittoi sitten pallon riparista sisään.

Siinä ennen taukoa tapahtui tämä harmittava asia, joka oli ihan uusi tilanne koko joukkueelle. Ei tehty yhtään vaihtoa tauon aikana, vaan vaihdettiin Anna toppariksi, ja vaihdettiin samalla puolustusmuotoa.

Puolustettiin hyvin, vaikka vastustaja sai painetta, mutta meidän boksin puolustaminen oli hyvää. Pelaajat koki tauolla tuomion vähän epäoikeudenmukaisena, niin päätettiin pelataan toinen jakso Kaisalle. Saatiin siitä varmasti lisävirtaa ja yhtään ei kyllä annettu periksi.

HPS sai sitten sen maalin ja mekin saatiin muutama tilanteenvaihto, mutta oltiin varmaan kaikki tyytyväisiä lopputulokseen pelin jälkeen. Sellaista se on.”

 

Kansallinen Liiga jatkuu tämän viikon lauantaina 17. kesäkuuta Kaupissa, jonne vieraaksi saapuu tasapisteissä Ilveksen kanssa majaileva PK-35 Vantaa. Ottelu on Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kutsuottelu, saavu sinäkin seuraamaan tätä jännitysnäytelmää aurinkoiselle Kauppiin ja kannustamaan Ilves kotivoittoon!

HPS – Ilves 1-1 (0-1)

Kansallinen Liiga, JYA Housing Areena, Helsinki, 10.6.2023

Maalit:

26’ Olmala Anna 0-1

67’ Simonen Anna-Stina 1-1

Varoitukset:

39’ Juvonen Kaisa, ulosajo

 

Ilveksen kokoonpano:

4 Salo Inari

5 Olmala Anna (kapt.)

9 Tuomala Saana

14 Rasinen Aino 78’ -> 8 Mäkipelkola Elli

16 Viinikka Tuuli 78’ -> 23 Ojala Laura

17 Haapala Sara

19 Määttä Sofia 90’ -> 18 Ahonen Helli

20 Laine Moona 62’ -> 7 Kettunen Nella

32 Karppinen Roosa (mv.)

35 Heikkilä Armi

40 Juvonen Kaisa

Vaihtopelaajat:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

15 Järventaus Jenni